Rotary'den temiz ve yaşanabilir çevre için deniz dibi temizliği

Rotary'nin bu dönem ilk çevre etkinliği Çeşme’de gerçekleşti...

Rotary'den temiz ve yaşanabilir çevre için deniz dibi temizliği
09 Temmuz 2020 - 12:39
Uluslararası Rotary 2440. Bölge Temiz ve Yaşanabilir Çevre Ana Komitesi ve Denizin Mavisi: Dip ve Kıyı Temizliği alt komitesi, Buca ve Çeşme Rotary Kulüpleri iş birliğinde Çeşme’de su altı temizliği yaptı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da katıldığı etkinlikte denizden çıkarılan çöpler gün boyu Çeşme Balıkçı Barınağı’nda sergilendi.

Rotary'nin bu dönem ilk çevre etkinliği Çeşme’de gerçekleşti. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Rotary Dalış Hobi Grubu üyesi dalgıçlar denizden çuvallarla çöp topladı.  Denizin dibinden çıkan teneke kutular, cam şişeler, tekne parçaları, naylon ve plastik poşetler gün boyu deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Çeşme Balıkçı Barınağı bölgesinde sergilendi.  

 Rotary’nin Yedinci Odak Noktası “ÇEVRE”
Uluslararası Rotary’nin “Anne ve Çocuk Sağlığı”, “Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi”, “Su ve Sanitasyon”, “Temel Eğitim Okur-Yazarlık”, “Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü”, “Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma” olarak belirlediği 6 öncelikli alana geçtiğimiz hafta “Dünya’da Sürdürülebilir Çevre” konusunu da eklediğini belirten Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Ertan Soydan, “Temiz ve Yaşanabilir Çevre” bizim de bölge olarak dönem projelerimizden bir tanesi. Dolayısıyla doğanın korunması, temiz ve içilebilir su kaynaklarına sahip çıkma, çevre temizliği, denizlerin temizliği konularında bu yıl çokça çalışmalarımız olacak. Ayrıca bugün burada yapılan su altı temizliğini youtube’dan canlı yayınlayarak dijital ortamda da bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Projeyi gerçekleştiren Çevre komitelerimize, Buca ve Çeşme Rotary Kulüplerimize, Rotary Dalış Hobi Grubumuza, diğer kulüplerden etkinliğe katılarak destek veren başkan ve üyelerimize ve bu etkinliği gerçekleştirirken yanımızda olan Çeşme Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Oran’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"