Olgun Atila: "Foça korunması gereken değerlerimizden biri"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yolunda seçim turlarına Bakırçay Havzası’nda devam eden Yüksek Mimar Olgun Atila, Dikili, Kınık, Bergama ve Foça’da CHP İlçe örgütleri ile bir araya geldi.

Olgun Atila: "Foça korunması gereken değerlerimizden biri"
14 Aralık 2023 - 20:26

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yolunda seçim turlarına Bakırçay Havzası’nda devam eden Yüksek Mimar Olgun Atila, Dikili, Kınık, Bergama ve Foça’da CHP İlçe örgütleri ile bir araya geldi.

Gittiği her bölgede büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Atila, ilçe örgütünün yanı sıra, esnaf, pazaryeri ve kahvehane toplantılarında vatandaşa seslendi, projelerinden bahsetti ve halkın sorunlarını dinledi.
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, seçim çalışmalarının Bakırçay Havzası ayağındaki turlarına ilk olarak Dikili’den başladı.

CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, önceki dönem CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Önceki dönem Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, CHP Dikili İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dikilili vatandaşlar tarafından kalabalık bir ekiple karşılanan Atila, CHP İlçe örgütünde yaptığı konuşmada Dikili’den gözbebeğimiz diye bahsetti. Dikili’nin İzmir’in en önemli turistik ilçelerinden biri olması sebebiyle çok önemsenmesi gereken bir ilçe olduğunu hatırlatan Atila, ‘’’İzmir Bizim Evimiz’ sloganıyla çıktığımız bu yolda Kınık’tan Bergama’ya, Konak’tan Kiraz’a bütün ilçelerimize eşit yaklaşmalı, Genel Başkan’ımız Özgür Özel’in de dediği gibi önümüzdeki seçimde 30’da 30 yapıp tüm güzide ilçelerimizi Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmalıyız” dedi ve CHP İlçe örgütü ile ortak akıl kapsamında sıkı bir çalışma ile bu yerel seçimlerde bunu başarabilmenin mümkün olduğunu vurguladı.

Olgun Atila ardından Dikili Cemevi’nde Alevi Kültür Dernekleri Dikili Şubesi Başkanı Ali Zeray ve Dernek üyeleri ile görüşüp birlik ve beraberlik mesajı verdi. Derne üyeleri ise; ‘İlk defa sizinle sahaya çıkıyoruz. Size inanıyoruz. Bu yolda sizinle birlikte yürüyeceğiz’ dedi.
 

Soma faciasını unutamıyorum

Ardından CHP Kınık İlçe Başkanlığı’nda, CHP Kınık İlçe Örgütü Üyeleri, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri ve Kınık halkı tarafından karşılanan Olgun Atila; gittiği hiçbir ilçede din, dil, siyaset ayrımı yapmadan, her yere eşit hizmet politikası ilkesi ile hareket ettiğini vurgulayıp, Kınık’ın kendisi için öneminden bahsetti. Henüz 1 aylık belediye başkanı iken yaşanan Soma faciasında geldiği Kınık’ta her aileden 3-4 gencin vefat haberini aldığını ve bir daha bu acıların yaşanmaması için önceliğinin hiçbir ayrım gözetmeksizin, her kenti, hep birlikte, gençler için bilimin ışığında daha yaşanılabilir kentler haline getirmek olduğunu kaydetti.

‘Çıktığımız yol şahsi bir yolculuk değildir. Bütün projelerimizi her ilçeye yaymayı amaçladık. Büyükşehir belediye başkanınız olduğumda beni kendi belediye başkanınızdan daha çok yollarda ve sokaklarda göreceksiniz. 7/24 çalışma sözü veriyorum.’ dedi.
 

Bu Kez Kınık’tan Manisa Mesajı Verdi

İzmir’in kuzey bölgesinde Manisa’ya en yakın ilçesi olan Kınık’lılara konuşan Atila, ‘Türkiye’ye dair hayallerimiz var, bu hayalleri gerçekleştirmek için CHP’den, İzmir’den hep birlikte tüm Türkiye’ye umut olacağız. Ortak akılla birlikte yönetim vadediyoruz. Bu da bizim en büyük referansımız. Kınık, Soma, Manisa iç içe. Kınık’ı alırsak Manisa’yı da alırız. Dolayısıyla adayda iş birliği ile 30 ilçeyi de Manisa’yı da almak için elimizden geleni yapacağız.’ sözleri ile örgütle çalışmanın öneminin altını bir kez daha çizmiş oldu. Muhtarların önemini vurgulayan Atila, muhtarların ve örgütün uyum içinde birlikte çalışması gerektiğini, bu şekilde tüm topraklara yeniden kavuşulmaması için hiçbir sebep kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Eğitimde eşitlik vurgusu yapan Atila, başkanlığı dahilinde öncelikle gençlere iş olanakları sağlamak için yapılabilecekler konusunda sadece belediye olarak değil, sanayi siteleri, meslek fabrikaları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmanın başarı getireceğini dile getirdi. Atila, halkın ve örgütün sorularını yanıtlayıp projelerinden bahsetti.
 
Programının devamında, Bergama’da CHP Bergama İlçe Başkan Yardımcısı Yüksel Gök, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve Bergamalı vatandaşların katılımı ile gerçekleştirdiği ziyarette ana fikir; tarihi ve turizm başkenti Bergama’nın daha tanınabilir bir hale getirilip değerlerinin korunması yönünde daha geçerli adımlar atılması için neler yapılacağı konusunda yapılan fikir alışverişi oldu.

‘İzmir tarihi sorumlulukları olan büyük Atatürk’ün evi ve verilmez kalesi.’ diyerek sözlerine başlayan Atila, ‘Bunun farkındayız. Cumhuriyetin kalesi görevini muhafaza edip, daha da güçlendirip, tarihin en yüksek oyuyla seçilip, hatta buradan aldığımız enerji ve güçle her yerin daha güçlü olmasını istiyoruz ve başaracağız. Bergama, Kınık ve Kiraz’ı alırsak Manisa’yı da alabiliriz. Tıpkı Süleyman Demirel’in Isparta’sı, Mesut Yılmaz’ın Rize’si gibi Özgür Özel'in de Manisa’sı olsun. İzmir’i olsun.’ sözleri ile Egeli genel başkana sahip çıkma çağrısında bulundu.

Tarihi turizm noktası Bergama’nın aynı zamanda bölgenin tarım ve pamuk gibi önemli üretim merkezi olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, özellikleri dolayısıyla Bergama’nın İzmir’in 30 ilçesinin daha iyi tanıtılması için en büyük öncü olduğunu belirtti. ‘İnsanın işini, aşını, üretim imkanını artırmamız lazım. Her şeyin sırasına göre planlamasını yapacağız. Ama aynı zamanda kentin ekonomisini, kalkınmasını, hayvancılığını, tarımını geliştirmek de çok önemli’ diye konuştu.

Son olarak Foça durağında CHP Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci, Foça Belediye Başkan Aday Adayları, Meclis ve Örgüt Üyeleri ve Foça halkının katılımı ile Foçalılarla buluşan Olgun Atila, İlçe Başkanlığı’nda şölen havasında karşılandı. Foçalıların sorunlarını tek tek dinleyip kendisinden beklentilerini not alan Atila, önümüzdeki yerel seçimlerin sadece 2024’ü değil 2028’i de etkileyeceği, bu sebeple çok dikkatli olunması konusunda herkesi uyardı.
 

Foça korunması gereken değerlerimizden biri

Kendisinin Yüksek Mimar olduğunu hatırlatan Olgun Atila konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: ‘Kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeyiz. Daha sağlıklı ve dirençli kentlerde oturmamız gerekiyor. Bunun için de doğru planlama yöntemleri kullanmamız gerekiyor. Adil kent, eşitlik ve özgürlük çok önemli. İzmir’den konuşan birinin Ankara’dan, İstanbul’dan ya da Türkiye’nin bir ucundan duyulmasını istiyorum. İstanbul bu anlamda bizim çok önümüzde. Onunla yarışıp başarmalıyız. İzmir’in her konuda süper ligde olması için yeni bir yolculuğa ihtiyacımız var. Biz yolun başındayız, buraya proje anlatmaya gelmedik, sizlerden aldığımız yeni projelerle bunu güçlendirmek istiyoruz. Her ilçenin kendine has dinamikleri var. Ben mimarım ve buranın çok önemli mimari eserleri var. Bunu tüm insanlığın görmesi lazım. Bunun doğal güzelliğini ve tarihi yapısını bozmadan buradaki doğal yaşamın Türkiye’deki herkesin gelip buradaki insanlarımızın ekonomisini kalkındırması turizmimizin gelişmesi ve daha iyi çevreci bir Foça’yı koruması gerekir. Bazen çok proje yapmak gerekir bazen de korumak gerekir. İşte Foça korunması gereken değerlerimizden biri.’

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu