Kınık'ta dördüncü kafile yola çıktı

Ülkemizi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen büyük felaket sonrası Kınık’tan deprem bölgesine yardımlar hız kesmeden çığ gibi büyüyor.

Kınık'ta dördüncü kafile yola çıktı
09 Şubat 2023 - 13:12

Kınık’ta yardımlar çığ gibi büyüyor

Ülkemizi yasa boğan, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen büyük felaket sonrası Kınık’tan deprem bölgesine yardımlar hız kesmeden çığ gibi büyüyor.

Depremin ilk iki gününde İzmir Valiliği, Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi koordinasyonu ile 3 ekip olarak PolyakMaden Kurtarma timini ve yardım AFAD tarafından talep edilen malzemelerden müteşekkil 9 yardım TIRI’nı deprem bölgesinde depremzedelerle buluşturan Kınık bugün dördüncü kafileyi yola çıkardı. Deprem bölgesine yola çıkan kafilede 6 TIR gıda, 1 TIR iş makinesi ve 75 kişilik Polyakkurtarma timi bulunmaktadır.
 
Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi önclüğünde yola çıkan kafilede gıda maddeleri, hazır gıda, ısıtıcılar, kışlık kıyafet ve AFAD tarafından aciliyeti belirtilen ürünler bulunmakta.
 
Kafileyi dualarla uğurladıklarını belirten Çelebi “Devletimiz bütün imkânları ile sahada olduğu gibi, aziz milletimizin yardımlarını depremzedelere ulaştırmak konusunda da azami gayret ve özen göstermektedir.  Bizler de Kınık olarak her an bütün imkanlarımızla depremzede kardeşlerimizin yanında olacağız.” dedi.
 
Yardımların hız kesmeden devam edeceğini belirten Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer “Yaşadığımız büyük felaket sonrası, devlet-millet el ele verdik ve buna devam edeceğiz. Kınıklılar yolumuzu kesiyorlar yardım için, herkes bir şeyler yapmak istiyor. AFAD tarafından belirlenen ihtiyaçları var gücümüzle bölgeye ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...