Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: Daha yapacak çok işimiz var!

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 2023 yılında yapacakları hizmetleri Bakırçay gazetesinden Rıdvan Karapehlivan'a değerlendirdi.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: Daha yapacak çok işimiz var!
16 Ocak 2023 - 19:50

KINIK BELEDİYE BAŞKANI DOĞRUER 2023'TE YAPACAKLARI HİZMETLERİ DEĞERLENDİRDİ 

İzmir'in Kınık ilçesinde 2. dönem belediye başkanlığını tamamlamaya hazırlanan Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 2023 yılında yapacakları hizmetleri Bakırçay gazetesinden Rıdvan Karapehlivan'a değerlendirdi. 3. dönem için de aday olacağını ifade eden Doğruer “Önümüzde 2 seçim olacak, ben 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Allah izin verir, partim uygun görür, halkımız bize teveccüh eder ve sağlık koşullarım da iyi olursa tekrar 3. dönem için aday olacağım. Kınık ilçemize 3. dönemde de yapacak işlerimiz olacak” dedi. 



Başkan Sadık Doğruer özetle şunları söyledi:   

“Kınık ilçemiz doğal gaz ile 6 yıl önce tanıştı. Bu yıl, ilçemiz doğal gaz konforunda 6. kışını yaşıyor. 2023 yılında merkezde eksik kalan yerlerde doğal gaz bağlantı çalışmalarımız devam edecek. Yüzde 90 civarında ilçemiz doğal gaz ile buluşmuş olacak.  

Doğal gaz bildiğiniz gibi artık ilçemize boru hattı ile taşınarak geliyor. Bu hem temiz, hem konforlu, hem de elektrik ve kömüre göre çok daha ucuz bir enerji kaynağı durumunda. 

İlçemizde büyük mahalle ve köylerden başlayan halı saha çalışmalarımız devam edecek.

Bilindiği üzere biz bunları 7’şerli olarak yapıyorduk, bu yıl biri standartlara uygun olmak üzere kapalı alanda 7 tanesi de açık alanda olmak üzere 7+ 1 olarak yapacağız. 

Ayrıca ilçemize bu yıl bir kapalı yüzme havuzu kazandıracağız,  bu yatırım spor toto gelirlerinden sağlanacak ve bu konuda çok çaba gösteren genel başkan yardımcımız Sayın Hamza Dağ’a buradan bir kez daha teşekkür etmek isterim.  

Biz, ilçemizde yeni park ihalesi yapmadan parkalarımız tamirat ve peyzaj ile hep yeniledik. Bunun için parklarımızın zeminine kauçuk döşeyip, oyun grupları ve peyzajını yenileyip 4 ucuna da kamera koyarak parklarımızı daha güvenli hale getiriyoruz. Bu çalışmalarımız bu yıl da devam edecek. 

Çocuk evini bu yıl açmayı hedefliyoruz. Burası bir uğrak yeri olacak.  Bölgeye hitap etmenin yanı sıra bu karayolu üzerinde yazın günde ortalama 12 bin araç geçiyor. Burada 2 milyon liraya yaptığımız kafeterya, ters ev, macera parkı, masal kahramanları, sosyal tesisi, hayvanlar alemi ve masal kahramanları ile bölgemiz çocuk ve ailelerinin büyük bir sosyal kültürel ihtiyacını karşılayacaktır. 

Gençlik merkezimiz açıldı. Buraya 3 adet daha teni kortu açacağız, tenise talep çok fazla. Burası; hastanesi,  gençlik merkezi, aqua parkı ve düğün salonu ile gençlik ve sağlık kompleksi haline geldi. 

Belki de 2023 yılında en dikkat çekecek yatırımlarımızdan birisi eğitim alanında olacak. Buraya yapılacak sağlık meslek yüksekokulunun iki kısmının açılması olacak.  Bakırçay Üniversitesi’nin SMYO’u ile ilgili iki bölümü bu yıl eğitime başlayacak,  bunla ilgili bina tahsislerini yaptık. Burada bir yıl içinde bölüm sayısı 8’e,  öğrenci sayısı bine çakacak. Buraya akademisyen ve eğitmenler gelecek Kınık ilçesinde bir sosyal kültürel değişim yaşanacaktır. 

TOKİ konutlarımızın 2. Etabı bu yıl 216 konut ile başlayacak,  toplamda 500 TOKİ konutu ilçemize kazandırmış olacağız. 

Önümüzde 2 seçim olacak ben 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde, Allah izin verir,  partim uygun görür, halkımız bize teveccüh eder ve sağlık koşullarım da iyi olursa tekrar 3. dönem için aday olacağım. Kınık ilçemize 3. dönemde de yapacak işlerimiz olacak.”  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"