CHP'li Bergama Belediye Meclis Üyesinden "Büyükşehir" Açıklaması

CHP'li İzmir Bergama ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ali Bor, Bakırçay gazetesine yaptığı açıklamada...

CHP'li Bergama Belediye Meclis Üyesinden "Büyükşehir" Açıklaması
16 Ocak 2023 - 19:33
“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 4 YILDA BERGAMA’YA 450 MİLYON LİRALIK YATIRIM VE HİZMET YAPTI” 

CHP'li İzmir Bergama ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ali Bor, Bakırçay gazetesine yaptığı açıklamada; “Bergama kırsal alanda İzmir’in yüzölçümü ve nüfus açasından en büyük ilçelerinden biri.  İzmir Büyükşehir Belediyemiz de Bergama'ya büyük bir önem göstererek yaklaşık 4 yılda kendi bütçesinden bağlı şirketlerin yaptığı yatırım ve hizmetlerin dışında 450 milyon liralık bir yatırım yaptı” diyerek, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesinin hiçbir ayrım gözetmeden hizmette bütün belediyelere eşit davrandığını söyledi. 

Ali Bor'un açıklaması şöyle: 

“2019 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyemizin devam eden projeleri ve biten projeleri var. Bunların başında devam eden üretim yolları köyleri birbirine ve merkeze bağlayan yollar var. Mezbaha imalatı, köy okullarının onarım ve tamiratları, cami ve cemevi bakım ve onarımları, Pınarköy’de deprem riski nedeniyle yıkılan cemevinin yerine yapılacak yeni cemevi için projelendirme çalışması, mezarlıkların bakım ve temizlikleri kırsalda yeni su temin için sondaj çalışmaları, içme suyu temin çalışmaları, alt ve üst ölçekli planlarının onaylanması ve resen kabulü,  belki de en önemli projelerden biri olan Kozak Doğal Yaşam Parkı'nın ruhsatlandırılması işleminde sona yaklaşıldı. Buraya yeşil alanlar, kamp alanları, okçuluk ve at binme alanları, buradaki birlik ve kooperatifler için eğitim binaları yapılacak.   
Yine İl Tarım Müdürlüğü ve gerekli yerlerden alınan izin ile Kadıköy Mahallemizde yapılacak kurutma tesisi için en kısa sürede parseller birleştirilerek ruhsatlandırma sürecinin başlaması.  

Tabii ki Bergama kırsal alanda İzmir’in yüzölçümü ve nüfus açasından en büyük ilçelerinden biri.  İzmir Büyükşehir Belediyemizde Bergama'ya büyük bir önem göstererek yaklaşık 4 yılda kendi bütçesinden bağlı şirketlerin yaptığı yatırım ve hizmetlerin dışında 450 milyon liralık bir yatırım yaptı. 

Ayrıca kırsal kalkınmanın teşviki için alım garantili karakılçık buğday ve kuru fasulye nohut ekim desteği, ayrıca küçükbaş hayvanlardan süt alımı da diğer destekler arasında sayılabilir. 

Bergama Belediyesi ve ilgili kurumlarca yürütülen Antik Selinos Kanalı ile ilgili ıslah projesinde kanalizasyonların buraya aktığı ile ilgili sorunuza gelince: Öncelikler bu proje hazırlanırken DSİ,  İZSU ile ortaklaşa bir çalışma yürütmek için bir proje hazırlamadı.

Evet, buraya başta Atmaca olmak üzere beş mahallemizin kanalizasyonu akıyor.  Sorun burada çalışmanın arkeolojik ve kentsel SİT nedeniyle çalışmanın doğru düzgün yapılaması büyük kolektörlerin bu mahallerinin altından SİT nedeniyle geçirilecek olmasınız zorunluğu.  Burada hem yapılar tescilli hem de yeraltında tarihsel buluntu ve kalıntılar var. 
Diğer bir sorun ise hazırlanan projelere inşaat maliyetlerinde fahiş artış nedeniyle müteahhitlerin katılmaması ve teklif vermemesi. Bunu İZSU aşmak için buradaki işlerin parça parça ayrılarak, daha düşük maliyetler ile ihaleye çıkmasını hedefliyor. Bu durumda ihalelere teklifin geleceği hesaplanıyor. 

İZSU bence burada üzerine düşen görevi yapıyor. Ve bu yıl içinde bizim Kurtuluş, İslamsaray ve Bahçelievler Mahallelerinin bir kısmında var olan kanalizasyon sorunları giderilecek İZSU Gereğini yapacaktır. 

Ayrıca İZSU Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmede Antik Selinos Kanalı'na kanalizasyon akmayacağı bu suyun gizli bir noktada tutulacağını söylediğini buradan aktarmak isterim. 

Çamlı park ve Büyükşehir belediyesi ile ilgili sorunuza gelirsek bu konuda parkın içindeki yapıların imalatı ve peyzaj olarak 2 tip proje hazırlandı.

İlk önce Hakan Başkan ve Tunç Başkan ile yapılan görüşmelerde bu konuda hem fikir sağlanırken 2. Etap olan peyzaj projesinden çıkan yüksek maliyet nedeniyle Büyük şehir Belediyesi bu projenin sadeleştirilerek maliyetin düşürülmesini istedi.

Ve daha sonra Bergama Belediyesi bu projeyi Millet Bahçesi'nin içine aldırdı. Oysa bu projeyi inanıyorum ki 18 milyon liraya zeytin parkı yapan Bergama Belediyesi o zamanki rakamlar ile 10 ile 11 milyon lira arasında mal olacak bu projeyi kendi imkânları ile yapabilirdi”  

Rıdvan Karapehlivan / Bakırçay 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"