Karşıyaka Belediyesi 'Taziye Evi ve Kütüphane' yapımında sona yaklaştı

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımına başlanan taziye evi ve kütüphane binası inşaatında sona gelindi, çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Karşıyaka Belediyesi 'Taziye Evi ve Kütüphane' yapımında sona yaklaştı
03 Aralık 2023 - 00:35

Tugay: “Karşıyaka’mızı Taziye Evi’ne kavuşturuyoruz”

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımına başlanan taziye evi ve kütüphane binası inşaatında sona gelindi, çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen bina tamamlandığında Karşıyaka’da büyük bir ihtiyaca yanıt verecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yurttaşlarımızın sevincinde de üzüntüsünde de her anında yanındayız” dedi.

Hayatın her alanına dokunacak çalışmalarıyla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşasına başladığı taziye evi ve kütüphane binasını hızla tamamlıyor. “En zor zamanlarınızda da yanınızdayız” sloganıyla hayata geçirilen proje tamamlandığında büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan bina içinde barındırdığı kütüphane, çalışma ve seminer salonları ile aynı zamanda bir yaşam alanı haline gelecek.

İki katlı olarak tasarlanan binanın tamamlanması ve bir an önce yurttaşların kullanımına açılması için büyük çaba harcayan Karşıyaka Belediyesi personelleri; binanın ve bahçe duvarlarının betonarme imalatları, dış cephe ve iç duvarların kaba sıvası tamamlandı. Ayrıca binanın mekanik iç tesisat ve elektrik tesisatları yapıldı. Asansörün de montajına başlandı, yapımı devam ediyor. Bina ile ilgili ufak tefek çalışmalar ile çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından Zübeyde Hanım Taziye Evi ve Kütüphanesi tamamlanmış olacak. Binanın 900 metrekare yeşil alana sahip bahçesinde birçok yeni fidan toprakla buluşturulacak.


AŞEVİ OLARAK DA HİZMET VERECEK

Tam donanımlı tasarıma sahip binanın zemin katında yaklaşık 785 metrekare alana sahip bir taziye evi oluşturulacak. Bu bölümde öğün başına 300 kişiye yemek çıkartabilecek kapasiteli, tam donanımlı ve soğuk hava deposu olan bir mutfak; en az 140 kişi kapasiteli yemek salonu, çalışma ofisleri ve tuvaletler yer alacak. Ayrıca 51 metrekare alana sahip bir iç avlu da bulunacak. Vefat eden vatandaşların ailelerinin taziye ziyaretlerini kabul edebileceği bir mekan olarak tasarlanan bina, aynı zamanda bir aşevi olarak da hizmet verecek.


BU BİNADA ENGEL YOK!

Binanın birinci katında ise 250 kişi kapasiteli bir kütüphane olacak. Kütüphanede çocuk bölümü, bilgisayar kullanım alanı, halk kütüphanesi, toplantı-grup çalışma salonu, film-seminer salonu ve tuvalet yer alacak. Bina engelli asansörü, engelli tuvaletleri ve görme engelliler için kılavuz taşları ile engelli vatandaşların rahatça hizmet almalarını sağlayacak şekilde düzenlenecek. Binanın dış cephe mantolaması, ısıtma-soğutma sistemleri çevre ve ısı kayıplarının minimuma indirilmesi göz önüne alınarak tasarlanması sebebiyle tasarruf da sağlanacak.


“YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Karşıyaka Belediyesi olarak yurttaşların sevincini de üzüntüsünü de paylaşmayı amaçlayarak çalışmalar ürettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyakalı yurttaşlarımızın mutluluğunda da üzüntüsünde de her anlarında yanlarındayız ve yanlarında olmak için çabalıyoruz. Yalnız değilsiniz. Zübeyde Hanım Mahalle’mizde yapımına devam ettiğimiz taziye evi ve kütüphane binası büyük bir ihtiyaca yanıt verecek. Vatandaşlarımızın ücretsiz olarak yararlanabileceği bu bina ile kentimiz yeni bir taziye evi, aşevi ve kütüphane ile buluşacak. Merkez yurttaşlarımız için adeta bir yaşam alanı haline gelecek” dedi.--

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"