Karşıyaka Belediyesi'nde taşkın alarmı

Afet şartları nedeniyle saat 02.30 itibarıyla alarm durumuna geçen Karşıyaka Belediyesi; Ulaşım Hizmetleri ve Fen İşleri Müdürlüklerinin personel ve araçları ile “acil müdahale ekipleri” oluşturdu.

Karşıyaka Belediyesi'nde taşkın alarmı
26 Kasım 2023 - 21:56

İzmir’de etkili olan yoğun sağanak yağış ve fırtına ile birlikte deniz seviyesinin yükselmesi sonucu Karşıyaka'nın sahile yakın olan bazı bölgelerinde su baskınları meydana geldi.

Afet şartları nedeniyle saat 02.30 itibarıyla alarm durumuna geçen Karşıyaka Belediyesi; Ulaşım Hizmetleri ve Fen İşleri Müdürlüklerinin personel ve araçları ile “acil müdahale ekipleri” oluşturdu. Su baskını yaşayan vatandaşların Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yaptığı ihbarlar, aralıksız olarak bu ekiplere iletildi. Kanal araçları, kepçeler, 8 dalgıç pompası ve 30 görevli ile su baskınlarına hızla müdahale sağlandı.
 

ZEMİN KATLARDA SU TAHLİYESİ YAPILDI

Yoğunlukla Bostanlı, Mavişehir, Donanmacı, Aksoy, Yalı ve Alaybey mahallelerinden gelen yardım çağrılarına tek tek yanıt veren görevliler, zemin katlardan su tahliyesi yaptı. Sokaklardan ve otoparklardan araçlarla sular çekildi. Ayrıca afetten etkilenen bölgelerden ayrılmak isteyen yurttaşların transferinin yanı sıra, 500 haneye ekmek dağıtıldı, 20 evin genel alışveriş talebi karşılandı, 2 evin su ihtiyacı karşılandı. Yardım hattına gelen taleplere ivedilikle cevap verilmeye devam ediliyor.
 

“MÜDAHALE VE DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir’in tüm sahil bölgelerinde yaşanan doğal afet, ne yazık ki Karşıyaka’mızı da etkiledi. Çok erken saatlerden bu yana alarm durumuna geçerek büyük bir gayretle su baskınlarına müdahale ettik. Baskınlara kurduğumuz özel ekipler ile müdahale sağlarken, her türlü şikâyet ve talep için acil müdahale hattı oluşturduk. Mağdur olan yurttaşlarımıza elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu