İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden Aliağa'ya Uygulama Merkezi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın imza attığı protokol ile Kültür Mahallesinde yer alan belediyeye ait bina İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinin hizmetine tahsis edildi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nden Aliağa'ya Uygulama Merkezi
29 Aralık 2023 - 00:34

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi uygulama birimleri Aliağa’da kuruluyor.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın imza attığı protokol ile Kültür Mahallesinde yer alan belediyeye ait bina İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinin hizmetine tahsis edildi.

Protokol kapsamında, Aliağa'nın deniz ve denizcilik açısından gelişimine katkı sağlayacak fakülteye ait uygulama birimlerince, sektörün ihtiyaç duyduğu konularda eğitimler, konferanslar, seminerlerin verilmesi, ilçenin kültürel ve bilimsel etkinliklerle desteklenmesi amaçlanıyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İKÇÜ GİDF Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Aliağa Belediyesinden eğitime verilen bu desteğin takdire şayan örnek bir yatırım olduğunu kaydetti.


Aliağa, Ülkemizin Dış Ticaret Merkezi

 Lisans eğitimine geçtiğimiz yıl başlayan İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinde hem eğitim hem de araştırma ve uygulama çalışmalarında önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Köse, “Aliağa ülkemiz için çok önemli bir sanayi ve liman şehri. İstatistikler de ilk sırada yer alan muazzam bir dış ticaret hacmine sahip. Üniversitemize de komşu olan Aliağa, Ege Bölgesi’nin ve ülkenin dış ticaret merkezi konumunda yer alıyor. Türk kültüründe Çaka Bey’den günümüze kadar gelinen noktada denizcilik faaliyetlerinin aktif olarak yürütüldüğü İzmir’de, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Bölümü ile lisans eğitimlerine başlayan, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliğinin yer aldığı Türkiye’deki iki fakülteden biri olan fakültemizin sektörle iç içe çalışma prensibiyle önümüzdeki yıllarda ülkemizin lokomotif fakültelerinden biri olacağına inanıyorum. Üniversite- kamu iş birliğinin geliştirilmesi adına Aliağa Belediyesinin bizlere sağladıkları bu katkı için değerli başkanımız nezdinde tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Bilime yapılan bu yatırımın kentimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.
 

Merkezi Aliağa’mıza Kazandırmak Onur ve Mutluluk Verici

 
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da kentin kuzey aksına önemli katkılar sağlayan, İzmir’in en önemli üniversitelerinden biri olan İKÇÜ’nün çevresindeki ilçelerle örnek çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. İKÇÜ adına açılacak uygulama merkezi için yer tahsisine başlanacağını aktaran Başkan Acar, “Dekan Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan Hocamızla ile daha önceki görüşmemizde kendileri TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerini Aliağa’da yürütme isteklerini paylaşmışlardı. Üniversitemizin TÜBİTAK onaylı projesini Aliağa’da yürütmek istemesi bizler için büyük bir onur. Biz de bu hususta tüm imkânlarımızı seferber edeceğimizi kendilerine iletmiştik. Gelinen aşamada Rektör Prof. Dr. Saffet Köse Hocamızın önderliğinde bu projenin protokolünü gerçekleştirdik. Bu protokol kapsamında İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesine Aliağa’da tahsis edilecek alanda bir uygulama merkezi açacak. Burada ileri ki süreçte Aliağa’mızın deniziyle ilgili de bilimsel araştırmalar yürütecek bir laboratuvar kurma arzumuz da var. Aliağa Deniz Ticaret Odamız da bizimle birlikte projeye elinden gelen desteği verecek. Böyle bir çalışmayı çok değerli İKÇÜ ile birlikte ülkemizin en önemli şehirlerden biri olan Aliağa’mıza kazandırmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Umuyoruz ki önümüzdeki süreçte üniversitemizin faaliyetlerine daha geniş imkânlar sağlayarak kentimize, ülkemize faydalı hizmetlere imza atarız” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu