İzmir, deri sektörünün küresel buluşmasına hazır

EGE BÖLGESİ DERİ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (EGEDERİDER) VE İZMİR SERBEST BÖLGESİ (İZBAŞ) YÖNETİM KURULU BAŞKANI EYÜP SEVİMLİ: “DÜNYA FUARLARINDA DERİ KONFEKSİYON ÜRÜNLERİ İLE ADETA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPAN SEKTÖRÜMÜZ, ESKİ GÖSTERİŞLİ GÜNLERİNİ ARIYOR.”

İzmir, deri sektörünün küresel buluşmasına hazır
20 Kasım 2023 - 00:03

Türk deri sektörünün en önemli üretim merkezleri arasında yer alan İzmir, sektörün en önemli uluslararası buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü tarafından 23-24 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek “7. Deri Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Kongresi” (Innovative Aspects For Leather Industry - IAFLI) İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek. İzmir Serbest Bölgesi’nin de kurumsal destekçileri arasında yer aldığı kongrede, yurt içi ve yurt dışından alanında uzman çok sayıda akademisyen ve profesyoneller bir araya gelerek, sektörün gelecek vizyonunu masaya yatıracak.


“DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 ÜRETİCİSİ ARASINDAYIZ”

Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği (EGEDERİDER) ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, kongrede deri sektörünün geleceğini şekillendirecek yenilikçi teknolojiler ve uygulamaların ele alınacağını belirterek, dünyanın en büyük on üreticisi arasında yer alan Türk deri sektörünün kaliteli ürünleri ile özellikle Avrupa’da aranan ve tercih edilen bir konumda olduğunu vurguladı.

Sektörün 2022 yılında 2 milyar 57 milyon dolar, bu yılın ilk 10 ayında ise 1,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Sevimli, konfeksiyon ve ayakkabıda Avrupa’nın önemli tedarikçi  ülkeleri arasında Türkiye’nin geldiğine dikkat çekti. 

Sevimli; IAFLI Kongresi’nin, teknik alt yapısıyla deri işleme sektörün en önemli üretim merkezleri arasında yer alan İzmir’de düzenlenecek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.


“ESKİ GÖSTERİŞLİ GÜNLERİMİZİ ARIYORUZ”

Eyüp Sevimli, şu değerlendirmeyi yaptı: “10 yıl öncesine kadar Paris ve İtalya fuarları başta olmak üzere dünya fuarlarında deri konfeksiyon ürünleri ile adeta gövde gösterisi yapan sektörümüz, bugün geldiğimiz noktada eski gösterişli günlerini arıyor. İstanbul’da yaptığımız Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı (İDF) maalesef yedi yıldır yapılamıyor. Ülkemizde 80’li yıllarda deri ihracatı ilk sıralarda geliyordu. Avrupa’ya ihracatımız yüksek seviyedeydi. Almanya deri giysi ihtiyacının çoğunu bizden karşılıyordu. Yıllar içinde deri sektörümüz ihracatta geri planda kaldı. Hedefimiz, sektörümüzün ihracatta yeniden ilk sıralarda yer almasını sağlamak. IAFLI Kongresi’ni bu yönüyle önemsiyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı