İstanbul Mesleki Eğitim Merkezleri Büyük Beceri Yarışması'nda Şampiyonlar Belli Oldu!

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Mesleki Eğitim Merkezleri Büyük Beceri Yarışması heyecanla sona erdi. Yarışmada Bahçelievler Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi birincilik ödülünü alarak büyük bir başarı elde etti.

İstanbul Mesleki Eğitim Merkezleri Büyük Beceri Yarışması'nda Şampiyonlar Belli Oldu!
10 Haziran 2024 - 15:27

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği İstanbul Mesleki Eğitim Merkezleri Büyük Beceri Yarışması, Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi'nde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yarışmada, İstanbul'un dört bir yanından gelen Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencileri, mesleki becerilerini ve yaratıcılıklarını sergileyerek yarıştılar. 

Bahçelievler Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi Birincilik Kupasını Havaya Kaldırdı!

Heyecan dolu finalde, "Bahçelievler Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi" birincilik ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı. "Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" ikinci, "Güngören Mesleki Eğitim Merkezi" üçüncü ve "GOP Yüksel Kaya Mesleki Eğitim Merkezi" ise dördüncülük elde etti.

Kazananlara Para Ödülü ve Teselli Armağanları

Birinci olan Bahçelievler Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi'ne 30.000 TL, ikinci olan Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne 25.000 TL ve üçüncü olan Güngören Mesleki Eğitim Merkezi'ne 15.000 TL para ödülü verildi. Yarışmaya katılan diğer tüm okullar da teselli armağanı olarak 1.500 TL değerinde hediye kazandı.

Yarışma Sektöre Katkı Sağladı

İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Haluk Bozali, yarışmanın önemini vurgulayarak, "Bu yarışma, öğrencilerin girişimcilik ve yaratıcı zekâ gibi yeteneklerini pekiştirmeyi ve mesleki eğitimin sektörel alandaki tanınırlığını artırmayı amaçlamaktadır." dedi. Bozali, ayrıca yarışmaya katılan tüm okullara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yoğun İlgi Gören Ödül Töreni

Yarışmanın ödül töreni, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahadır Gülbay, İSTESOB Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Kutlu, Madeni Eşya Federasyon Başkanı Cevher Kartal, Küçükköy Esnaf Odası Başkanı Erkan Kaya, İTO 64nolu Elektrik Ekipmanları Komite Başkanı Gülşah Uçar ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Firmalar da Etkinlikte Yer Aldı

Yarışma boyunca etkinlik alanında stand açan firmalar, sektördeki yenilikleri tanıtarak katılımcılarla buluşma imkanı buldu. Günsan Elektrik, Saray Elektrik, Seldur Elektrik gibi firmaların temsilcileri, elektronik ve tesisat alanındaki en son gelişmeleri ziyaretçilerle paylaştılar.

Yarışma Öğrencilere Fırsatlar Sundu

İstanbul Mesleki Eğitim Merkezleri Büyük Beceri Yarışması, MESEM öğrencilerinin mesleki becerilerini sergilemeleri ve birbirleriyle yarışmaları için önemli bir platform oldu. Bu sayede öğrenciler, mesleki ilgi ve yeteneklerini geliştirme, proje hazırlama deneyimi kazanma ve bilimsel düşünme yetilerini artırma imkanı buldular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hasan Şahin Bergama AK Parti İlçe Başkanlığına Atandı
Hasan Şahin Bergama AK Parti İlçe Başkanlığına Atandı
Tarihe Saygı Ödülleri'nde 20. Yıl Heyecanı: Başvurular Açıldı
Tarihe Saygı Ödülleri'nde 20. Yıl Heyecanı: Başvurular...