Foça Esnaf Odasından Siyasi Partilere Çağrı

Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde siyasi partilere çağrı yaptı.

Foça Esnaf Odasından Siyasi Partilere Çağrı
15 Şubat 2024 - 09:49
Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde siyasi partilere çağrı yaptı. Oda Başkanı olarak bütün siyasi partilere eşit mesafede olduğunun altını çizen Sedat Özdemir, belediye başkan adaylarına seslendi. 

Belediye Meclisinin kent için önemine değinen ve burada mümkün olduğunca her kesimden insanın temsil edilmesi gerektiğini savunan Başkan Özdemir, Oda yönetiminden olmasa bile esnaflık yapan ve esnafın sorunlarını bilen kişileri, Foça Belediye Meclisinde görmek istediklerini söyledi. 

Foça’da faaliyet gösteren esnafların ilçe ekonomisine ve istihdama olan katkısına işaret eden Başkan Sedat Özdemir, “Üye sayısı olarak Foça'nın en güçlü sivil toplum örgütü sayılırız. Karma Oda oluşumuzdan dolayı da hemen her meslek grubundan üyelerimiz var. Son derece kalabalık bir aileyiz. Ancak üye yapımızdaki mesleki çeşitlilik, yani bütün meslek gruplarını aynı çatı altında temsil ediyor oluşumuz, bizi birbirinden farklı sorunlarla karşı karşıya bırakabiliyor. Sorunlarımızı olabildiğince kendi içimizde çözmeye çalışıyoruz, ama etki ve yetki alanımızın sınırlı olduğu noktada yerel yönetimin desteğine de ihtiyaç duyabiliyoruz. Belediye ile sürekli iş birliği içinde çalışıyor ve ikili ilişkilerle çözülebilecek sorunları da en kısa sürede çözüyoruz. Fakat burada asıl mesele basit konuların çözümü noktasında değil. Biz, Belediye Meclisinde Foça ve Foça’nın geleceği adına alınan kararlarda paydaş olmak istiyoruz. Foça, organize sanayi bölgelerinin veya anonim şirketlerin olduğu bir metropol değil. Foça’da iş dünyası olarak tanımlayabileceğimiz kesim de esnaflarımızdan ibaret. Yani biz diyoruz ki, Foça Belediye Meclisinde alınan kararlarda esnafın da bir söz hakkı olsun, oy hakkı olsun. Bu sebepledir ki Foça Belediye Meclisinde temsilcilerimizin olmasını istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu