Fevzi Demir: "Manisa'ya gönül rahatlığıyla içilecek su temin ediyoruz"

MANİSA - MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, İçme Suyu Dairesi Başkanı Fevzi Demir ile katıldığı Gündem Özel programında içme suyu depoları ile ilgili bilgiler verdi.

Fevzi Demir: "Manisa'ya gönül rahatlığıyla içilecek su temin ediyoruz"
04 Ekim 2020 - 13:26
MANİSA - MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, İçme Suyu Dairesi Başkanı Fevzi Demir ile katıldığı Gündem Özel programında içme suyu depoları ile ilgili bilgiler verdi. Aydınyer, 17 ilçeye daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla bugüne kadar 1.056 adet içme suyu deposunda bakım onarım tadilat çalışması yaptıklarını belirtti. Programda, Manisalıların musluklarından akan suyu gönül rahatlığıyla içebilecekleri vurgulandı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir ile katıldığı Gündem Özel programında bugüne kadar 1.056 adet içme suyu deposunda bakım onarım ve tadilat çalışması yaptıklarını belirtti.

İdarenin kurulmasıyla birlikte ilk olarak içme suyu depolarını yenilemeye başladıklarının altını çizen Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, içme suyu depolarında manevra odalarından dış cephelere, yalıtım sisteminden fayans döşemesine kadar birçok alanı yenilediklerini ayrıca, himaye çiti ile çevrilen depolara dışarıdan müdahale edilmesinin de önüne geçtiklerini söyledi. Halk Sağlığı Merkezleri vasıtasıyla da depolardan düzenli olarak numune alındığını vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Manisalıların musluklarından akan suyu gönül rahatlığıyla içebileceklerini belirtti.

 “Depoların görüntüsü içler acısıydı”
İçme Suyu depolarının bakım onarım ve tadilat çalışmalarından önce, çok kötü durumda olduğunu vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Bakım onarım ve tadilat çalışmalarında eski vanalar, artık paslanmaktan şekil değiştirmiş borular ve içlerinden çıkan yabancı maddelerle karşılaştık. Açıkçası görüntü içler acısıydı. Bundan hareketle, eski ve kötü durumda olan içme suyu depolarını yenileyerek, halkımızın sağlığı için önemli çalışmalar yaptık. Hassas olmamız gereken bir konu olduğunun farkında olarak içme suyu depoları ile ilgili yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

“İçme Suyu Depolarının Dünü ve Bugününü Vatandaşlarımızla Paylaştık”
Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, geçtiğimiz yıllarda da “İçme Suyu Depolarının Dünü ve Bugünü” adlı sergi ile içme suyu depolarının eski ve yeni hallerinin fotoğraflarla sergilendiğini ve Manisalı vatandaşların sergiye büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.  

“Önceliğimiz halkımıza sağlıklı su temini sağlamaktır”
İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir, İçme suyu depolarında periyodik olarak bakım çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek,  “İçme Suyu depolarımızın sürekli kontrollerini yapıyoruz. Düzenli olarak klorlama çalışmalarımız devam ediyor. İlk amacımız, halkımıza sağlıklı su temini sağlamaktır. Manisa’ya gönül rahatlığıyla içilecek sağlıkta su temin ediyoruz” dedi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı