Eyyüp Kadir İnan: Çandarlı Limanı Gündemimizden Düşmedi

Bir dizi temas ve görüşmelerde bulunmak üzere Bergama'ya gelen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, burada Çandarlı Limanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Eyyüp Kadir İnan: Çandarlı Limanı Gündemimizden Düşmedi
11 Ağustos 2023 - 23:43

Bir dizi temas ve görüşmelerde bulunmak üzere Bergama'ya gelen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, burada Çandarlı Limanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Çandarlı Limanı konusunda merak edilenlere açıklık getiren Eyyüp Kadir İnan, “Biz, Çandarlı limanı konusunda aksiyon aldık fakat yargıya takıldı. Tıpkı 20 yıl önce İzmir limanında olduğu gibi Çandarlı ve İzmir Alsancak limanını birlikte değerlendirmek lazım. İzmir Limanı bir yük limanı olarak kaldığı sürece İzmir ekonomisine ve İzmir’e ağır bir yük veriyor. İzmir Limanı bir yolcu limanına çevrilseydi istemezükçü zihniyet burada iş başında olmasaydı kent ekonomisine şu ana kadar 2 milyar doların üzerinde katkısı olacaktı” dedi.

İlçe programı kapsamında ilk ziyaretini Bergama AK Parti ilçe Başkanlığına yapan  genç milletvekili Eyyüp Kadir İnan,  parti önünde yapılan aşure hayrına katıldı. Bergama AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile aşure dağıttı. Burada muhtarlar ile buluşan Eyyüp Kadir İnan, özelliklekırsal mahalle muhtarlarının taleplerini dinledi. Su sorunu konusunda 19 kez DSİ Bölge Müdürü ile görüştüğünü söyleyen İnan, konunun takipçisi olduğunu belirtti. 

Bergama Ziraat Odası'nı da ziyaret eden Eyyüp Kadir İnan, burada Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları’nın talebi üzerine, Musacalar Barajında var olan 10 milyon metreküp suyun salınarak çiftçilerin kullanımına sunulması konusunda DSİ Bölge Müdürü ile görüşerek su soruna 6 günlüğüne de olsa bir çözüm sağladı.

Bergama Belediyesi ve taziye ziyaretinde bulunan İnan, daha sonra belediyeye ait Güzellik Ilıcası Sosyal Tesislerinde basına kapalı gerçekleşen toplantıda STK temsilcileri ile görüştü ve burada granit sektörünün sorunlarını dinledi.

SON DURAK TİCARET ODASI OLDU
Bergama Ticaret Odası'nı ziyaretinde:  Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Meclis Başkanı Tahir Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Salim Zeki Kurşun; Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Oda Başkanları, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, Basın Mensupları, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatı Üyeleri'nin yer aldığı toplantıya ev sahipliği yaptı.

Açılış konuşmasını yapan BERTO Başkanı Kolat; "Bölgemizin yıldızı giderek parlıyor. Hızla yükselen OSB'ler ile birlikte 'ara eleman' ihtiyacımız da artacak. Bu yüzden hep birlikte bölgede Mesleki Eğitim'e önem vermeliyiz. Bunun yanında; hali hazırda bulunan Kozak Yolu'na herhangi bir zarar gelmesi durumunda Bergama ile Kozak'ın bağı kopma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu yüzden alternatif bir Kozak Yolu'nun gündeme alınması, çalışılması, faydalı olacaktır. Diliyoruz ki siz vekillerimiz sayesinde bölgemizin sorunlarını, Ankara'da hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Bugün burada bizlerle olduğunuz için Bergama Ticaret Odası adına teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından sözü alan Bergama Belediye Başkanı Koştu, yakında açılışı yapılacak olan Diş Hastanesi ve Millet Bahçesi hakkında bilgi verdi. Yapımı süren Selinos Antik Kanal Projesi'ne de değinen Koştu; "Bu proje Bergama'nın Turizm yüzünü tamamen değiştirecek. Şehrin turizminde yaşanan bu süreci, Selinos'tan önce ve sonra diye bahsedip, değişimi hep birlikte göreceğiz" dedi.

Koştu Konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmir’in ilk UNESCO şehri tarihiyle geçmişiyle kadim bir medeniyetin üzerine kurulmuş olan Bergama’nın özellikle son 5 yılda değeri artarak devam ediyor. Bunlardan en önemlilerden birisi ulaşım sorununun çözülmesi oldu. Sayın milletvekilimiz de bahsetti Şehir Hastanesi ile aramızdaki mesafe 35 dakikaya düştü. Bu çok önemliydi, Bergama ile metropol arasındaki bağ neredeyse kopmak üzereydi. İzmir’e  2 – 2.5 saatte gittiğimiz oluyordu. Şu anda çok daha hızlı ve güvenli biçimde metropol merkezine ulaşabiliyoruz. İzmir – İstanbul otobanı, Çanakkale köprüsü ve tüneller Bergama’nın ulaşımını çok daha önemli bir noktaya getirdi ve artık yatırımcılar buraya doğru yönelmeye başladı. Son yıllardaki yatırımlar bize bunu gösteriyor. 2019’da göreve geldiğimizden itibaren Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlıklarımız ve Milletvekillerimizin desteğiyle altyapıdan üst yapıya bir çok sorunu çözerek bugünlere geldik. Bundan sonra da daha büyük projelerle Bergama’ya hizmet etmeye devam edeceğiz.

Doğalgaz çalışmalarına devam ediyoruz
Bergama’nın bir enerji sorunu vardı, doğalgaz sorunu vardı. Artık sanayi kuruluşlarımıza doğalgaz verebilecek duruma geldik. Aliağa, Bergama ve Kınık’ı besleyen ana hat 2022’de devreye alındı. Bu doğalgaz, sanayi kuruluşlarımıza, serbest bölgeye, Organize Sanayi Bölgelerine verilebilecek düzeyde, bu da yatırımcıların bölgemize daha çok teveccüh etmesine sebep oluyor. Yine şehrimizin sağlık tesislerini iyileştiriyoruz.

Yatırımlar hız kesmeden devam ediyor
Önümüzdeki aylarda diş hastanemizi açacağız. Yine önümüzdeki aylarda Bergama’nın kalbi Millet Bahçesini hizmete alıyoruz. Yine Antik Selinos projemiz büyük bir hızla devam ediyor. Bergama’nın turizminin geleceği, tarihinin geleceği, UNESCO’nun bize yüklemiş olduğu sorumluluğu da yerine getirdiğimiz çok önemli bir proje. Bu projemiz de ete kemiğe bürünüyor. Önümüzdeki yıllarda ne kadar önemli bir proje olduğunu hep birlikte gözlemlemiş olacağız. Turizmin nasıl ayağa kalktığını turizmde antik Selinos Projesi öncesi ve sonrası olarak konuşmaya başlayacağız. Şehrimizin ana caddesinin projesini tamamlamak üzereyiz. Antik Selinos ile entegre olan projede şehrin tarihi bölgesinin daha iyi anlaşılması daha iyi görünmesi için projeyi tamamlamak üzereyiz.  2024’te uygulamaya geçip buranın daha da kalkınmasını inşallah sağlamış olacağız. Spor tesislerimiz, eğitim tesislerimiz yeni eklenen birçok okullarımız söz konusu. Yine iki üniversitemiz var. Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi bunların daha büyüyebilmesi için şehrimize bir Kredi Yurtlar Kurumu gerekiyordu. Geçtiğimiz yıl tamamlandı, hizmete aldık ve artık üniversitelerimizin büyümesinin önündeki en büyük engel kalkmış oldu. Artık şehrimizde yeni fakültelerin kurulmasını destekleyerek takip edeceğiz. Şehrimizde üniversitelerin büyümesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Tabi ki bölgemiz aynı zamanda bir tarım bölgesi, Tarım OSB’lerin de bulunduğu bir bölge. Bergama’yı sadece Bergama olarak görmemek gerekiyor. Dikili ve Kınık ile birlikte önemli bir bölgeyiz. 3 tane tarıma dayalı ihtisas OSB’nin ayağa kalktığı önemli bir şehir. Bergama her anlamda büyüyor gelişiyor gelişmeye devam edecek. Önümüzdeki yıllarda çok daha farklı bir Bergama’mızla karşı karşıya olacağız. Yeşil alanlarıyla, caddeleriyle, bulvarlarıyla şehrimizi daha görünür daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için gece gündüz arkadaşlarımızla çalışıyoruz”
 
BERGAMA’NIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN BURADAYIM
 Taleplerini dinlediğini ve Bergama İzmir için hızla aksiyon alacaklarını ifade eden Kadir İnan “genç yaşta bu sorumluluğu bana yükleyen İzmir halkına çok teşekkür ederim. Onların sorunlarını çözmek için buradayız. Bergama seçim döneminde çok geldiğim sevdiğim ve sevdiklerimin çok olduğu bir kent. Buranın sorunlarını çözmek için elimizden ne gelirse yapacağız. 5 yıl boyunca sizlerle birlikte olacağız. Yeter ki sabırlı ve samimi olalım. Bergama İzmir den hizmet ve gelişmişlik açısından hızla ayrışmaya başladı. Bergama kabuğunu kırdı aldığı yatırımlar ile İzmir de devam eden hizmetsizlikten sonra apayrı bir yer ve konumda. İzmir de şu an belediye hizmetleri ve şehircilik çökmüş durumda. İzmir merkezindeki hizmetler bizim İstanbul’daki ilçe belediyelerimiz kadar bile değil.
Bergama gelişen ve büyüyen ekonomisi ile İzmir ilini de çok faydası olacaktır. Biz Çandarlı limanı konusunda aksiyon aldık fakat yargıya takıldı. Tıpkı 20 yıl önce İzmir limanında olduğu gibi Çandarlı ve İzmir Alsancak limanını birlikte değerlendirmek lazım. İzmir Limanı bir yük limanı olarak kaldığı sürece İzmir ekonomisine ve İzmir’e ağır bir yük veriyor. İzmir Limanı bir yolcu limanına çevrilseydi istemezükçü zihniyet burada iş başında olmasaydı kent ekonomisine şu ana kadar 2 milyar doların üzerinde katkısı olacaktı. Ama Çandarlı limanı hem Varlık Fonunun hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeminde ve en kısa sürede İzmir Limanı ile birlikte aksiyon alınacaktır” dedi.
 
“İL OLMAYA ÇALIŞMAK YERİNE KALKINMAYA ÖNCELİK VERMELİYİZ”
Bergama Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekilimiz Eyyüp Kadir İnan “Ben bir genç olarak şunu söylüyorum. İlleri bırakın şu an dünyada ilçeler yarışıyor, şehirler yarışıyor şehirler artık belli bir mücadele içerisinde, biz sayın belediye başkanımızla konuşmamızda Bergama’yı daha çok nasıl kalkındıracağımızı, turizmi nasıl geliştireceğimizi konuştuk. Bizim enerjimizi bunlara harcamamız gerekiyor. Avrupa’da ve dünyada artık ülkelerin ismi geçmiyor şehirlerin ismi geçiyor. Turizmiyle, ticaretiyle öne çıkan şehirler var bizim de böyle bir atakta olmamız bu yönde çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi

“HÜKÜMET OLARAK HAKAN KOŞTU’YA DESTEĞİMİZ TAM”
Önümüzdeki yerel seçimlere de değinen İnan “Bergama’da devam eden ve bitireceğimiz projeler elbette bitirilecek. Türkiye’nin tüm kaynaklarının 3’te 2’si deprem bölgesini tekrardan ayağa kaldırmaya ayrıldı. Ben inanıyorum ki Bergama’mızın potansiyeli ortaya çıkarıldığında biz bırakın merkezi bütçedeki imkânları çoğu meseleyi halleden ve kendi kendine yeten bir ekonomiyi canlandırırız. Çandarlı limanı meselesini halledelim şehrimize çok büyük bir endüstri bölgesi kazandıralım oranın oluşturacağı kaynak bizim merkezi hükümete maddi açıdan ihtiyaç duymayacağımız hale dönüştürecek.
 
İZBAN 2025 DE BERGAMA’YA ULAŞACAK
Milletvekili İnan konuşmasında ; "Bergama hem tarihi, hem tarımı, hem de yükselen sanayisi ile gerçekten göz dolduruyor. Bergama'nın adını daha fazla duyurabilmek için çeşitli çalışmalar planlıyoruz. Kozak Yolu konusunu bakanlık ile görüşeceğiz. Çandarlı Limanı konusu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği bir konu. Tüm bunların yanında 2025'e kadar İZBAN'ı da Bergama'ya ulaştırmayı hedefliyoruz" konularına da değindi.  Oda Başkanları ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Toplantı, ilgili notların alınması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

BERGAMA BÖLGE GAZETESİ


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu