Dikili'de Cumhur İttifakının Beklenen Adayı İş İnsanı Özgür Toprak mı?

Yerel seçimlere 9 ay kalan bazı bölgelerde aday adayı isimleri halk arasında ve siyasi çevrelerde konuşulmaya başlandı. CHP’nin kalesi durumda olan Dikili ilçesinde genç bir isim halk arasında ön plana çıkmaya başladı bile...

Dikili'de Cumhur İttifakının Beklenen Adayı İş İnsanı Özgür Toprak mı?
12 Ağustos 2023 - 00:06
Yerel seçimlere 9 ay kalan bazı bölgelerde aday adayı isimleri halk arasında ve siyasi çevrelerde konuşulmaya başlandı. CHP’nin kalesi durumda olan Dikili ilçesinde genç bir isim halk arasında ön plana çıkmaya başladı bile; ilçede 11 yıldır ticaret ile uğraşan 41 yaşındaki iş insanı Özgür Toprak ile aday adaylığı ve aday olması durumundaki süreci konuştuk. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Partisi, Ak Partide SKM Başkanlığı da yapan ve 9 ay önceki Bergama Ticaret Odası Seçimlerinde beyaz listeyi delerek Dikili'de büyük bir destek ile meslek komitesi seçimini kazanan Özgür Toprak adaylık süreci ile ilgili şunları söyledi:
 
“Ben elbette Ak Partiliyim ama Cumhur İttifakının adayı olarak çıkacağım. Bunun için geniş çaplı belki 10 gün sürecek bir anket çalışması kamuoyu araştırması yapılmalı. Bu araştırmadan çıkan aday adayları kaç tane ise ön teamül yoklamasına alınmalı ben buradan birinci çıkacağıma inanıyorum Özgür Toprak olarak şunu net söylüyorum diğer çıkacak adaylarda olursa onları da halka sormaktan kaçmasınlar Gerçek anlamda teamül yoklaması Dikili de Cumhur İttifakına seçim kazandıracaktır. Burada yapılacak anket çalışması ve ön teamül Cumhur İttifakını güçlendirecek tek yumruk haline getirecektir.  Ben aday olursam iddia ediyorum seçimi yüzde 60 ile alacağım çünkü Dikili,  CHP belediyesinin kötü yönetimi ve onun sorunlara çözüm üretememesinden bıktı artık! Dikili hizmet istiyor, yatırım istiyor.  Bununda Devlet Gücü ile kamu yatırımlarının gelmesi ile olacağını iyi biliyor”
 
Özgür Toprak ile yaptığımız mülakattan satır başları şöyle:
 
“1981 yılında Diyarbakır da doğdum,  lise öğrenimimi İzmir – Balçova da gerçekleştirdim.  Üniversite eğitimimi Afyonkarahisar da Kocatepe Üniversitesinde tamamladım. Eşim İzmir Mordoğanlı ben 20 yıldır buralardayım Arçelik – Altus Firmasında Bölge Müdürlüğü yaptım. 11 yıl önce 2012 yılında Dikili Çandarlılı Karataş ailesi ile birlikte Arçelik Mağazasını açtık. Süleyman Karataş ortağımdır.  100 m2 ile başladığımız ticari hayatta Arçelik ve Yataş dahil 5 marka ile 4 bin m2’lik bir alana ulaştık. Dikili deki ticari hayatımızda hep insana yatırım yaptık,  mal mülk ile değil insan ile bir olmaya çalıştık. Kimseyi icraya vermedik,  zararı bile göze alarak borçlarını öteledik,  kapımıza gelen kim olursa olsun geri çevirmemeye çalıştık. İyi bir insan ve ahlaklı erdemli bir tüccar olduk.
Beni bu süreçte aday adayı olmaya iten 2 neden oldu ilki Sayın İlçe Başkanımızın takdirleri ile 14 Mayıs 2023 seçimlerinde partimin SKM yani seçim koordinasyon başkanlığı görevine getirildik. Bu süreçte bölge milletvekili ve milletvekili adaylarımız ile Dikili de ev ev,  esnaf esnaf,  sokak sokak dolaştık; vekillerimizde gördü ki Hemşerilerimiz bize yani Özgür Toprak ismine çok itibar etti.

Diğer beni motive eden olay ise 9 ay önce yapılan Bergama Ticaret Odası seçimlerinde biz yönetime karşı sarı liste ile çıktık muhalif hareketin Dikili temsilcisi bendim ve benim bu listeden kazanman için Dikili de epey bir oya ihtiyacım vardı. Neredeyse oyların tamamını alarak benim bulunduğum meslek komitesindeki listeye oy verdi ve ben arkadaşlarım ile birlikte ticaret odasının 98 yıllık tarihinde bir ilki başardık ve iki meslek komitesini ticaret odası meclisine sokmayı başardık. Burada sağcısı solcusu hepsi bana oy verdi. Ben seçimlere girmeden önce de bu ticaret odası seçimlerinde başarısız olursam ben siyasi yaşamımı da noktalayacağım demiştim. Ama zoru başardık iste bu iki unsur SKM başkanlığı ile BERTO seçimleri beni siyasete motive etti.

GENİŞ ÇAPLI ANKET YAPILSIN
Ben elbette Ak Partiliyim ama Cumhur İttifakının adayı olarak çıkacağım. Bunun için geniş çaplı belki 10 gün sürecek bir anket çalışması kamuoyu araştırması yapılmalı. Bu araştırmadan çıkan aday adayları kaç tane ise ön teamül yoklamasına alınmalı ben buradan birinci çıkacağıma inanıyorum. Özgür Toprak olarak şunu net söylüyorum diğer çıkacak adaylarda olursa onları da halka sormaktan kaçmasınlar Gerçek anlamda teamül yoklaması Dikili de Cumhur İttifakına seçim kazandıracaktır. Burada yapılacak anket çalışması ve ön teamül Cumhur İttifakını güçlendirecek tek yumruk haline getirecektir.  Ben aday olursam iddia ediyorum seçimi yüzde 60 ile alacağım çünkü Dikili,  CHP belediyesi ve onun sorunlara çözüm üretememesinden bıktı artık. Dikili hizmet istiyor, yatırım istiyor.  Bununda Devlet Gücü ile kamu yatırımlarının gelmesi ile olacağını iyi biliyor.
Ben Dikili bazında adayın erken belirlenemesin istiyorum Ak Parti ve MHP ilçe başkanımızda bu görüşte Dikili artık hastane yol üniversite istiyor bu sorunların altından da Cumhur İttifakının adayının kalkabileceğini iyi biliyor. Bunun içinde en uygun aday Özgür Topraktır. Bu SKM başkanlığım sırasında halkın talebinin aday olarak görmek istediği ismin Özgür Toprak olduğunu tüm bölge milletvekillerimiz ve milletvekili adaylarımızda gördü. Özgür Toprak ismi Dikili de hem yerli hem de göç ile gelen vatandaşlarımız için birleştirici bir isimdir.
Özgür Toprak aday olursa iddialı bir oran ile yüzde 51 ile değil en aza yüze 60 ile seçimi kazanacaktır.
Sadece isteğim ön teamül ve kamuoyu araştırmasının Dikili de mutlaka yapılmasıdır.  Seçim kazanacak aday ön teamül ile belirlenmelidir böyle olursa bende de çıksam başkasında çıksa seçim kontra garanti Dikili de kazanılacaktır”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu