"Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler" sergisi açıldı

​​​​​​​Cumhuriyetin 100. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatçı Ergün Başar’ın “Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler” sergisi açıldı.

"Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler" sergisi açıldı
01 Kasım 2023 - 22:19

Cumhuriyetin 100. yılına özel sergi

Cumhuriyetin 100. yılında sanatçı Ergün Başar’ın “Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler” sergisi Konak Metro Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Atatürk Türkiyesi’nde ilkleri başarmış kişilerin portrelerinden oluşan sergi 30 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Cumhuriyetin 100. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatçı Ergün Başar’ın “Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler” sergisi açıldı. Konak Metro Sanat Galerisi’ndeki serginin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve sanatseverler katıldı. 90 yağlıboya dev portreden oluşan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Atatürk Türkiye’sinde ilkleri başarmış Aziz Nesin, Ahmed Adnan Saygun, Aziz Sancar, Çetin Emeç, Afife Jale, İlhan Koman, Nazım Hikmet Ran, Üstün Ezer gibi isimlerin yer aldığı sergi, 30 Aralık’a kadar açık olacak


Çok değerli bir sergi

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Cumhuriyetin 100. yılında, böylesine anlamlı ve kıymetli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Vekili Özuslu, “Nasıl ki ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk hakkında konuşurken, birden fazla duygunun esiri oluyor, her defasında kalbimiz çarpıyorsa, onu bir fırçanın ucunda hissetmenin de aynı derecede zor olduğunu tahmin ediyorum. Fırçası ile onu bize anımsatan, hissettiren sanatçımız Ergün Başar’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.


“Cumhuriyet sevdalıları bu sergide”

Türkiye’nin adını dünyaya duyuran isimlerin de sergide yer aldığını anımsatan Özuslu, “Bugün 100 yaşında olan Cumhuriyete sevdalı, çağdaş, modern, Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyurmuş ve duyurmaya devam eden, ilkleri başarmış isimler de resmedilmiş.  Bu sergi vasıtasıyla İzmirlilerin Atatürk ve Cumhuriyete gönül vermiş kıymetli isimlere dair en güzel duyguları tekrar hatırlayacağına ve elbette sorumluluklarımızı tekrar düşüneceğimize inanıyorum” diye konuştu.


Başkan Tunç Soyer’e teşekkür

Ergün Başar da sergiye katkı sunanlara teşekkür ederek,  “Bu portrelerin oluşmasında en önemli etken Atatürk'e bağlı, iz bırakan, Atatürk'ün felsefesini, Atatürk'ün düşünce yapısını bize aktaran kişilerden oluşması. Bu düşüncede olan bireyleri çiziyorum. Bunlar bir ilki başarmış oluyorlar. Biz bu şahsiyetlerle gurur duyuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sanat ve sanatçı dostu bir başkan. Sanata insanları çekmeye çalışıyoruz. Bunun için bize yardımlarını esirgemeyen Tunç Başkana selamlarımı gönderiyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...