CHP'li Çeşmeci meydan okudu: "Foça'da Atama Başkan İstemiyoruz!"

Foça'nın deneyimli siyasetçilerinden Esen Çeşmeci; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanlığına aday olduğunu miting havasında geçen bir basın açıklamasıyla duyurdu. 

CHP'li Çeşmeci meydan okudu: "Foça'da Atama Başkan İstemiyoruz!"
10 Ağustos 2023 - 16:38

CHP’Lİ ESEN ÇEŞMECİ’DEN MİTİNG GİBİ ADAYLIK AÇIKLAMASI: “ATAMA İSTEMİYORUZ! SANDIK KURULACAK”

Esen Çeşmeci; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanlığına aday olduğunu miting havasında geçen bir basın açıklamasıyla duyurdu.  Onlarca partilinin katıldığı ve “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganlarıyla Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nı inlettiği basın açıklamasında Çeşmeci,  genel merkezin aday atamasına karşı olduğunu , seçildiğinde ilçede belediye başkan adayının da belirlenmesi için mutlaka sandık kurulacağını söyledi.   


AÇIKLAMA MANİDAR

Esen Çeşmeci konuşmasına, mevcut ilçe başkanı Ayla Yılmaz’ın birkaç saat önce aday olmayacağını açıklamasını manidar bulduğuna dikkat çekerek başladı.  Bunu doğru bulmadığını belirten Esen Çeşmeci; “Bugün öğlen saatlerinde yönetimde 3 buçuk yıldır birlikte  çalıştığımız Ayla Yılmaz’In adaylıktan çekildiğini öğrendim.  Gönül bu şekilde gitmesini istemezdi. Kendisine delege seçimleri bittiğinde adaylıktan çekilmesi için baskı yapacaklarını, ama bunun doğru olmadığını, eğer  bırakırsa bunu ilçe kongresinde bırakması gerektiğini söyledim. Ben üç gün önce bugün için adaylık açıklaması yapacağımı duyurmuştum. Dolayısıyla onun açıklamamdan birkaç saat önce aday olmayacağını açıklmasını manidar buluyorum.  Kendisine görev süresince yaptıklarından  dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


KAYBETMEK KADER OLMAMALI, CHP ESKİ AYARLARA DÖNECEK

CHP’nin yüz yıllık bir çınar olduğuna, sürekli seçim kaybetmesinin kader olmaması gerektiğine, genel merkezin aday belirlemesinin yanlışlığına dikkat çeken Esen Çeşmeci ilçede eski ayarlara dönüleceğini dile getirdi. Esen Çeşmeci; “Geçtiğimiz Mayıs Ay’ı içinde hem partimiz hem ülkemiz için çok önemli olan iki seçim yaşadık. Maalesef iki seçimi de kaybettik. Ülkemiz de seçim kaybetmek kader olmamalı. Yerel seçimleri saymazsak son zamanlarda biz seçimleri hep kaybediyoruz.  Bunun değişmesi lazım. CHP’nin olmadığı bir Türkiye’yi düşünebiliyormusunuz?  Yüz yıllık çınar. Cumhuriyet kurulmadan önce CHP kuruldu.  Mustafa Kemal’in benim en büyük eserim dediği CHP.  Genel Başkanımızın da dediği gibi parti içinde deiğşikliğin olması gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Henüz seçim yenilgisinin şokunu üzerinden atmadan genel merkez kurultay kararı aldı. Delege seçimlerinden önce aday olduğumu açıkladım ve  “eğer seçilirsem sandığı ortaya koyacağım” dedim. Sandık; örgütümüz tarafından ciddi anlamda kabul gördü.  Foça’da CHP İlçe Örgütünün eski ayarlara dönmesi gerekir. Yani delege seçimi yaparken üyeye güveneceksiniz. Üyenin seçtiği delegenin oyuyla ilçe örgütnün başkanını seçeceksiniz.  Ama iş belediye başkanını, meclis üyesini seçmeye geldiğinde genel merkez atasın diyeceksiniz.  Olmaz böyle şey. Kongrede ilçe başkanı olarak beni tercih ederseniz o sandığı oraya koyacağım.  Bunun için her türlü bedeli ödemeye hazırım. Dümen suyunda giden bir geminin kaptanı değil, o geminin, rotasını yol arkadaşlarıyla birlikte çizen kaptanı olmak için adayım. Yaşasın yol arkadaşlığımız. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın CHP. Yaşasın Mustafa Kemal” dedi.

Katılımcılara teşekkür eden Esen Çeşmeci , tüm partilileri aynı coşkuyla 20 Ağustos 2023 Pazar günü Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılacak kongreye beklediğini sözlerine ekledi.   

Adaylık açıklamasının sonunda partililer “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları attılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı