"ANAHTAR Koçluk Projesi"nin ilk bölümü başarıyla tamamlandı

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ve Akdeniz Üniversitesi Kariyer Merkezi (AKAMER) iş birliğinde yürütülen “ANAHTAR Koçluk Projesi-Bugünün ve Geleceğin Liderleri” projesinin ilk bölümü başarıyla tamamlandı.

"ANAHTAR Koçluk Projesi"nin ilk bölümü başarıyla tamamlandı
08 Haziran 2022 - 11:06

ICF Türkiye, ANSİAD ve Akdeniz Üniversitesi’nden Antalya’ya armağan: “ANAHTAR Koçluk Projesi”

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) ve Akdeniz Üniversitesi Kariyer Merkezi (AKAMER) iş birliğinde yürütülen “ANAHTAR Koçluk Projesi-Bugünün ve Geleceğin Liderleri” projesinin ilk bölümü başarıyla tamamlandı.

14 iş insanı, 14 genç kadın öğrenci eşleşti ve ICF Türkiye üyesi 10 gönüllü koç ile toplam 100 saatin üzerinde koçluk görüşmesi yapıldı. ANSİAD üyesi iş insanlarının iş hayatının desteklenmesi, Akdeniz Üniversiteli genç kadın öğrencilerin kariyer yolculuğuna ışık tutulması ve günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında, kişisel ve mesleki potansiyelin en üst düzeye çıkarılmasının hedeflendiği projesinin ilk etabında; ICF Türkiye üyesi 10 koçun, farklı sektörlerden 14 iş insanı ve meslek hayatına atılmaya hazırlanan, Akdeniz Üniversitesi’nin ağırlıklı olarak 4 veya 2 yıllık hemşirelik ve çocuk gelişimi bölümlerinde okuyan 14 kadın öğrenci ile 100 saatin üzerinde koçluk görüşmesinin başarıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Proje kapsamında, grup koçlukları esnasında, kapıları açacak anahtarlara ilişkin farkındalıklarını tek bir kelime ile özetlemeleri istendiğinde katılımcı öğrencilerin verdiği; “sevgi”, “güven”, “yapabilmeye dair duyulan inanç”, “azim”, “çalışkanlık”, “yenilikçilik”, “merak”, “seçeneklerin bolluğu”, “netlik”, “saygı”, “öğrenme isteği”, “motivasyon” ve “cesaret” yanıtları dikkat çekti.  

 “Bugünün ve Geleceğin Liderleri mottosundan hareket ettik.” 

Proje ile ilgili bir açıklama yapan ICF Türkiye Akdeniz Temsilcisi Asena Taniş Ulugergerli, dernek olarak Anahtar koçluk projesinde “Bugünün ve Geleceğin Liderleri” mottosundan hareket ettiklerini belirterek; “Günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamında en değerli ve unutulmaması gereken yatırım alanının, geleceğimiz olan gençler olduğunu ve bunun da en önemli araçlarından birisinin, ilham veren, düşünmeye teşvik eden ve yaratıcı koçluk uygulamaları olduğunu düşünüyoruz.” dedi. 

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: “Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Eşitsizliklerin Azaltılması”

Projenin hedefleri ve ayrıntıları hakkında da bilgiler veren Ulugergerli, sözlerine şöyle devam etti: “BM ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ arasında yer alan, “Nitelikli Eğitim’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ve ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ ICF Türkiye olarak bizim de temel misyonlarımızdan birisi. Gençlerin hedef ve vizyonlarını netleştirmesine, potansiyellerini ve yaratıcılıklarını açığa çıkarmasına, iç görülerini güçlendirmesine ve motivasyonlarını üst düzeye çıkarmasına bu tür gönüllü projelerle ve o alanın en etkili STK’sı ile işbirliğine girerek destek veriyoruz. Projemizin özellikle öğrencilerimiz için, yaratıcı bir sürece açılacak kapıların anahtarı olacağına inancımız tam. Sürekli öğrenmenin ve gelişimin desteklendiği günümüz dünyasında, ANSİAD üyesi iş insanlarının gelişim ve farkındalık sürecine projeksiyon tutmayı da ayrıca hedefliyoruz.”
 

“Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek istedik”

Pilot uygulamasını başlattıkları projenin, iş dünyasına yönelik iyi bir uygulama örneği olduğuna dikkati çeken ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Gençlerimizin vizyonuna katkı koyacak olan bu çalışmayı hayata geçirmiş olmaktan son derece memnunuz. ANSİAD olarak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde gençlerimize girişimcilik ve dijitalleşme gibi birçok alanda proje hayata geçirdik ve bunlardan birisi olan ‘Anahtar’ projesi ile 14 kadın öğrenciye katkı koymaktan son derece memnunuz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekme, eğitimde eşitsizliklerin azaltılmasına katkı koyma amaçlarıyla, gelişim ve farkındalık süreçlerine katkı koymayı hedefleyerek yola çıktığımız bu projenin Türkiye’de ilkler arasında yer almasını ve öğrenciler ve iş insanlarının birlikte olduğu bir proje olmasını çok önemsiyoruz. Derneğimizin, üyelerinin toplumdaki öncü ve girişimci niteliklerini geliştirmek ve sivil toplumun kurumsallaşması, rekabetçi ve güçlü girişimciliğin yaygınlaşması için çalışmak amaçlarıyla da örtüşen bir proje bu. Hem Akdeniz Üniversitesi’nin öğrencileri hem de üyemiz iş insanları için, gerçekten ‘anahtar’ niteliğinde bir deneyim olduğuna inanıyoruz.” dedi.
 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine vurgu

Akdeniz Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Demirel ise şunları söyledi:  “Projeden faydalanan öğrencilerimizden gelen geri bildirimler, ne kadar güzel bir amaca hizmet ettiğimizi kanıtladı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yolunda öğrencilerimize katkı sağlayan ANSIAD üyesi işverenlerimize ve ICF Türkiye'ye, benzer projelerde tekrar bir araya gelmek üzere teşekkür ediyorum.”
 

Sosyal paydaş işbirliği ve gönüllülük

ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve Projeler ve Araştırma Kurulu Lideri Çakır Dilek Yunar ise, ICF Türkiye olarak sorumluluklarının bilinciyle koçluk projeleri üretmeye kararlılıkla devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Anahtar Koçluk Projesi ile iş insanı, üniversite/kariyer merkezi ve kız öğrencilerinden oluşan paydaşlarımıza, gönüllü koçlarımızın desteği ile değer sunmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Tüm paydaşlarımıza, bu vizyonda emek veren Projeler Kurulumuza, Proje Liderimiz Özge Saygün’e  ve görev alan tüm koçlarımıza teşekkür ederiz. Diliyoruz ki bu proje de, pek çok projemiz gibi büyüyerek nice dönemlere, yıllara ulaşacaktır.”
 

Bugünün ve geleceğin liderleri

Anahtar Koçluk Projesi Lideri Özge Saygün ise, ICF Türkiye çatısı altında toplumun her kesimine temas etme gayretinde oldukları projelerden birinin daha sonuna gelmiş olmanın kıvancı içinde olduklarını belirterek; “ ‘Bugünün ve geleceğin liderleri’ mottosunda hareketle yola çıktığımız Anahtar Koçluk Projesi ile ANSİAD üyesi iş insanları ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini koçluk ile tanıştırarak hayatlarında yeni kapılar aralamış olmaktan mutluyuz. Proje süresince beraber ilerleme fırsatı bulduğum ICF Akdeniz Bölgesi koçlarımıza, tüm paydaşlarımıza ve süreçte emeği geçen ICF Türkiye çatısı altındaki tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dilerim tüm bölgelerimizde nice Anahtar’larımız olur ve ortak vizyonumuzla kararlılıkla koçluğu toplumun tüm kesimleri ile tanıştırmaya ve fayda sağlamaya devam ederiz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"