AGROBAY Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk, Bakırçay'a konuştu

AGROBAY Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk, son gelişmeler konusunda Bakırçay Bölge Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

AGROBAY Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk, Bakırçay'a konuştu
23 Eylül 2023 - 22:15

"ŞİRKETİMİZ 'AGROBAY SERACILIK' KARALAMA KAMPANYASI İÇİNDE HEDEF GÖSTERİLİYOR"

AGROBAY Seracılık Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk, son gelişmeler konusunda Bakırçay Bölge Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Arzu Şentürk, “Biz avukatımızla görüşerek videoda kaydı olan, işletmemizin girişini kapatan 32 kişiyi işten çıkardık. Bunu yapmak zorundaydık bu işletmemize karşı işlenmiş bir suçtu ve biz burada AGROBAY Bünyesinde yaklaşık 500 kişi istihdam etmekteyiz. Bu işletmede disiplini sağlamak için buna mecburuz. Bugünde işletmemizin önü kapatılsa yine aynı şeyi yaparız” dedi.
 
Arzu Şentürk özetle şunları söyledi: “23 Ağustos tarihinde özel nedenlerden dolayı iki beyaz yakalı çalışanımızı işten çıkarmak zorunda kaldık. Aynı günün mesai çıkış saatinde 32 çalışanımız giriş ve çıkışları kapatarak geçişleri engellediler.
Olay o akşam jandarmanın gelmesi ile herkes servis araçlarına binip gittiler.
Biz de ertesi gün bu 32 kişiyi işletmemize karşı suç işledikleri için 25/ 2 maddesinden çıkardık.  Biz o ana kadar onların sendikalaşmaya çalıştıklarını bilmiyorduk. Yabancı kişiler bu eylemlere katılınca içeride bir sendikalaşma çabası olduğunu öğrendik.
Biz bu 32 çalışanımızı sendikal faaliyetlerinden dolayı değil.  Yolu kapattıkları için çıkardık içeride bir sendikalaşma faaliyetin olduğunu yapılan basın açıklamalarından öğrendik.
Biz avukatımızla görüşerek video da kaydı olan işletmemizin girişini, kapatan 32 kişiyi işten çıkardık. Bunu yapmak zorundaydık bu işletmemize karşı işlenmiş bir suçtu ve biz burada AGROBAY Bünyesinde yaklaşık 500 kişi istihdam etmekteyiz. Bu işletmede disiplini sağlamak için buna mecburuz. Bugünde işletmemizin önü kapatılsa yine aynı şeyi yaparız.
Dediğim gibi bunun önlemini almak zorundaydık. İki saat işletmemizin önü ve devlete ait bir yol kapatıldı bu yüzden 32 kişiyi suç işledikleri için işten çıkardık.  Biz hak hukuk ile ilerleyen kurumsal ve büyük bir firmayız. Seracılık dışında başka faaliyet alanlarımız da var. Hak hukuk neyi emrederse biz onu yaparız. Ama çalışanlarımızın da yol kapatarak bize karşı suç işleyerek tırnak içinde söylüyorum hak aramasını da doğru bulmayız.
Elbet te bu süreçte bazı yanlış anlamalar ve algı oldu biz gaddar ve güçlü olarak gösterildik işçi ise gariban olarak gösterildi ve bu süreç onların lehine oldu. Burada ben size belgelerini de gösteririm bir buçuk yıl önce işten çıkardığımız ve arabulucudaki işlemi sonuçlanmış eski bir bayan çalışanımız kendini bu olaylarda yerden yere vurdu. Biz burada gelen başka ve yabancı kişilere baktığımızda bir hak arama mücadelesinden ziyade şirketimizin hedefe oturtulduğunu düşünüyoruz. Burada her şey önceden çizilmiş ve programlanmış bizi yıpratmaya yönelik bir komplo içindeyiz.
Biz bölgeye aslında çok katkı koyduk, yaptığımız işletmelerde burada sadece 500’e yakın kişi çalışıyor. Biz yıllardır onlar ile bir aile gibiyiz. Hem ülke ekonomisine katkı koyuyor, Hem de sosyal bazı destekler ile bölgemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Rahmetli Babamın bize burası emaneti Rahmetli Babam Hasan Şentürk bu bölgeyi Memleketi olan Bayburt gibi görürdü. Buraları çok severdi kabri Dikili de,  onun tırnakları ile oluşturduğu bu işletmeleri koruyup kollamaya çalışıyoruz. Ama maalesef hem bölgeden hem de Bergama Kaymakamlığından gerekli desteği görmedik yalnız bırakıldık! Benim çok üzüldüğümü bilen Büyük Amcam aradı bu işi biz rahmetli kardeşimin hatırası için devam ettiriyoruz. Yoksa bir günde kapatır geçeriz." 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı