ADB Vale & Otopark ile Havaalanında zaman kaybına son

İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı’nda faaliyet gösteren ADB Vale & Otopark, hizmet kalitesi ve farklı uygulamaları ile havalanında gidiş-dönüş otopark için harcanan yaklaşık 1 saati yolculara geri kazandırıyor.

ADB Vale & Otopark ile Havaalanında zaman kaybına son
19 Mayıs 2018 - 12:20

Vale ve otopark hizmetlerini yeniden yorumlayan ADB Vale & Otopark ile Havaalanında zaman kaybına son...

İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı’nda faaliyet gösteren ADB Vale & Otopark, hizmet kalitesi ve farklı uygulamaları ile havalanında gidiş-dönüş otopark için harcanan yaklaşık 1 saati yolculara geri kazandırıyor.

“Zaman kaybına son” sloganı ile yola çıktıklarını belirten ADB Vale & Otopark Genel Müdürü Süleyman Kaya, “Zaman kaybına son sloganı ile yola çıktık. Yaptığımız araştırma ve anket çalışmaları sonucunda yolcuların gidiş ve dönüşte otopark için toplamda 55-60 dakika harcadıklarını tespit ettik. Bu da bizim hareket noktamız oldu. Takdir edersiniz ki günümüzde en önemli kavramlardan biri “zaman            .Tamamen müşteri memnuniyeti üzerine kurduğumuz hizmet anlayışımız ile müşterilerimize bu kaybettikleri zamanı geri kazandırıyoruz. İlk gelişlerinde 1 dakikalık bir kayıt işlemi ile müşteriyi kayıt ediyor ve aracını teslim alıyoruz, bundan sonraki tüm süreçleri biz takip ediyoruz” diye konuştu. 

Genel Müdür Kaya, vale ve otopark hizmetlerine yeni bir bakış açısı ve hizmet anlayışı getirdiklerini belirterek, “Şirketimiz İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda TAV Ege İşletmesi bünyesinde faaliyet gösteriyor. “ADBVALE”  marka ismi ile “zaman kaybına son” sloganıyla girdiğimiz sektöre çağdaş bir yorum katmak istiyoruz. TAV’ın kendi bünyesinde otopark hizmeti var. Ancak biz bunu biraz daha öteye taşıyarak, vale hizmeti veriyoruz ve müşterilerimizle birebir ilgileniyoruz” dedi.

ADB Vale & Otopark havalimanı iç hatlar ve dış hatlar gidiş-geliş olmak 4 noktada yer alan hizmet noktalarında müşteri kabulü yapıyor. Gelenler, müşteri temsilcisi bayan personel  tarafından karşılanıyor. Yeni müşteri ise kaydı yapılıyor, kayıtlı müşteriler ise hiç bekleme yapmadan araçlarını valelere teslim ederek rahatlıkla uçağına yetişiyor. Kayıt tamamlanınca  müşterinin cep telefonuna içeriğinde aracının güvenli bir şekilde otoparka alındığı bilgisi ve şirket irtibat telefonu olan bilgi mesajı sistem tarafından otomatik yollanıyor.Teslim alınan araçlar ADB Vale & Otopark’a ait 24 saat kameralar ile takip edilen otopark alanına götürülüyor. Araçlar otoparkta kaldıkları süre boyunca sigortalı oluyor. Araç sahibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na inince veya bagaj  konveyöründe bagajını beklerken bilgi mesajındaki şirket numarasını arayarak  alana geldiği bilgisini veriyor ve çıkış kapısına getirilen aracına binerek havalimanından son derece konforlu ve zahmetsizce ayrılıyor.    

Müşteri lehine ücretler

Müşterilerine makul ücretler ve farklı abonelik alternatifleriyle uygun fiyata hizmet verdiklerini vurgulayan Kaya şunları söyledi: “TAV’ın belirlediği ücret politikası var. Biz de belirlenen fiyatların altına inemiyoruz ancak sürekli müşterilerimiz için farklı ücretlendirme kolaylıkları sağlıyoruz. Örneğin TAV’ın standart otopark ücretinin üzerine vale ücreti ekleniyor, ancak uzun süreli kullanımlarda biz vale ücretine yüzde 50 indirim uyguluyoruz. Abonmanlık uygulamamız ile çeşitli avantajlar sağlıyoruz. Otomatik abonmanlık diye bir uygulama başlattık. Normal otoparkta vatandaş makineler ile muhatap oluyor.Aldığı fiş ile bilgi işleme gidip müracaat etmesi gerekiyor. Biz ise birebir ilgileniyoruz. Müşterinin kullanım sıklığını analiz edip ona göre bir alternatif sunuyoruz. Örneğin siz normal otoparka aracınızı 4 günlüğüne park eder ve bilgi işleme aynı gün gidip abonelik müracaatı yapmazsanız 4 günlük ücret ödersiniz, biz de ise yorucu formaliteler  yok. Otomatik olarak 4 günlük abonmanlık sistemine dahil olursunuz. Daha az ücret ödüyorsunuz. Ücret politikamızı her zaman müşterinin lehine uyguluyoruz. Onların cebinden en az ücretin çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz. 

Bunun dışında iş gereği otoparkı haftada ortalama en az 2 kez kullanan firma elemanları  var. Bu müşterilerimize ise özel müşteri statüsüne alıyoruz. VIP satüsünde ön ödeme ile 1 ay sınırsız kullanım hakkı veriyoruz.”Böylece firmaların aylık otopark harcamalarını  yarıya düşürüyoruz.

Güleryüzlü personel

Her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını anlatan Kaya, müşteri temsilcilerini özellikle bayan seçtiklerini söyledi. Kaya, “Bayan personelimiz daha ön planda. Müşterilerimiz kendilerini güleryüzle bayan personelin karşılamasından daha fazla memnuniyet duyup ,güveniyor.  Bunun dışında da tüm personelimiz iyi eğitimli, özenle seçilmiş, güvenilir bireyler. Vale ve müşteri temsilcilerimizi işe aldıktan sonra bir eğitim sürecinden geçiriyoruz. Bu eğitimleri başarı ile tamamladıktan sonra göreve başlıyorlar.

Kaliteli bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Havaalanlarında verilen standart otopark hizmetinin daha üstünde bir hizmet veriyoruz.  Park alanımız tamamen bize özel bir alan. 24 saat kamera ile takip ediliyor. Sadece kendi valelerimiz girip çıkıyor. Ayrıca

CIP ve VIP kapısına da araç teslim edebiliyoruz. Özel müşteri statüsüne dahil ettiğimiz müşterilerimize havaalanı içinde istedikleri noktada araç teslim edebiliyoruz.” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özel, Uşak'ta konuştu: "Müzakereyle Kazanamıyorsak Mücadeleyle Kazanırız"
CHP lideri Özel, Uşak'ta konuştu: “Müzakereyle Kazanamıyorsak...
İzmir'de Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı kuruluyor
İzmir’de Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı kuruluyor