Yeni Hyundai Elantra, Yükseliş'te tanıtıldı

Tüm zamanların en çok satılan Hyundai modellerinden biri olan Elantra, altıncı neslinin yenilenmiş versiyonuyla Hyundai Yükseliş Plaza’da düzenlenen bir organizasyonla tanıtıldı...

Yeni Hyundai Elantra, Yükseliş'te tanıtıldı
04 Temmuz 2019 - 15:15

Dünya genelinde bugüne kadar 250’den fazla ödülün sahibi olan Elantra modeli, yenilenerek daha dinamik ve daha sportif bir tasarımla alışılmışın dışına çıktı. Yeni nesil basamaklı ızgara, LED farları ve aynı şekilde çekik bir gözü andıran LED stoplarıyla da son derece ilgi çekici bir duruş sergiliyor.

Tehlikeli küçülme
Otomotiv sektörünün ÖTV indirimi ve hurda araç desteği gibi uygulamaların olmasına rağmen 2018’de yüzde 35 oranında, bu yılın Ocak – Mayıs döneminde ise geçen yıla göre yüzde 50 oranında daraldığına değinen EBSO ve Yükseliş Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda Yüksel, teşviklerin devam etmemesi durumunda sektörün tehlikeli şekilde küçüleceğine dikkat çekti.

 Motor hacmi 1600 cc’yi aşmayan araçlarda ve ticari araç grubunda ÖTV’nin sıfırlanması ve KDV oranının yüzde 1 olarak devam ettirilmesinin önemine değinen Yüksel, 80 bin kişinin üstünde istihdam sağlayan yetkili satıcıların ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için mutlaka desteklenmeleri gerektiğini söyledi.

Altıncı nesil Elantra’nın iç mekanı “Sade”, “Modern” ve “Sürücü Odaklı Kokpit” olarak düzenlendi. Rahat koltuklar, daha şık döşemeler ve kullanışlı hale getirilen butonlarıyla beraber Yeni Elantra artık çok daha estetik bir ambiyansa kavuştu.

Kapsamlı aktif ve pasif güvenlik paketiyle de kullanıcılarına tam koruma sunan Hyundai Elantra, segmentindeki en şık ve donanımlı araçlardan biri olarak iddiasını ortaya koyuyor. Yeni Elantra, sportif sürüş karakterini atmosferik çok noktadan enjeksiyonlu (MPi) benzinli motoruyla birleştiriyor. Sadece atmosferik beslemeli 1.6 litrelik benzinli motor, 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanla sunulan Elantra, 127 beygir güç üretiyor. Maksimum olarak da 200 km/s hız yapabilen Elantra, otomatik şanzımanıyla 100 km’de ortalama olarak 6.7 litre yakıt tüketiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...