Yazın en çok konuşulan televizyon dizileri

Medya takip kurumu Ajans Press, yeni başlayan yaz dizilerinin medya karnesini çıkardı...

Yazın en çok konuşulan televizyon dizileri
14 Temmuz 2021 - 12:32

BAHT OYUNU ZİRVEDE YER ALDI

Yaz sezonunun başlamasıyla yaz dizileri de peş peşe ekrana gelirken, 1 Haziran -14 Temmuz tarihleri arasında yapılan incelemeye göre gazete, dergi ve internet sitelerinde en çok haber olan dizi Kanal D ekranlarında yayınlanan Baht Oyunu oldu. 15 bini aşkın kaynak taranarak yapılan araştırmada, Baht Oyunu bin 934 haberle listenin ilk sırasında yer almayı başardı.

Medya takip kurumu Ajans Press, yeni başlayan yaz dizilerinin medya karnesini çıkardı. Ajans Press’in 1 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği gazete, dergi ve internet siteleri özelindeki incelemede, hakkında en fazla haber yapılan dizinin bin 934 haberle Baht Oyunu (Kanal D) olduğu görüldü. En çok konuşulan ikinci dizi ise başrollerini Kadir Doğulu ve Serra Arıtürk’ün paylaştığı ve hakkında bin 816 haber çıkan Aşkın Tarifi (Kanal D) olurken, Cam Tavanlar (Show TV) bin 803 haberle hakkında en fazla haber çıkan üçüncü yaz dizisi oldu. Ay Yapım imzalı, Ayça Ayşin Turan ve Alp Navruz’un başrollerini paylaştığı Ada Masalı (Star TV) ise bin 714 haberde yer aldı. Fox TV’de ekrana gelen Aşk Mantık İntikam bin 275 haberle listeye beşinci sıradan giriş yaptı. ATV’de izleyici karşısına çıkan, Süreç Film imzalı Kalp Yarası bin 266 haberde yansıma buldu. Baş Belası bin 148, Kahraman Babam 977, Kazara Aşk ise 770 haberle yaz ekranlarında en fazla habere konu olan yapımlar oldu.

Ajans Press’in 15 bini aşkın kaynak üzerinden derlediği bilgilerde, diziler hakkında en fazla internet sitelerinde haber akışı olduğu tespit edildi. Yazılı basında ulusal yayınlar başı çekerken, yayınlanan dizilerde, tür olarak yüzde 98 oranla Aşk, Dram ve Komedi unsurları ön planda yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"