Tunceli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2019 çalışmaları başladı

2019’da da FEST Travel sponsorluğunda süren Tunceli Yüzey Çalışmaları, Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde Öğretim Üyesi Dr. Yasemin Yılmaz başkanlığında bir ekip tarafından yürütülüyor. Paleolitik Dönem, özellikle de Neolitik Dönem kalıntılarını bulunduran alanların keşfi, basında ve arkeoloji dünyasında yankı uyandırıyor.

Tunceli Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2019 çalışmaları başladı
19 Haziran 2019 - 15:14

Sorumlu turizm ilkeleri çerçevesindeki faaliyetlerine yıllardır devam eden FEST Travel, gezilerine ek olarak kültürel mirasın çıkarılması ve korunması konusundaki duyarlı tavrıyla, Tunceli için bir ilk olan ve Tunceli ili ve ilçelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle yürütülen Tunceli İli Arkeolojik Yüzey Araştırması çalışmalarına 2018 yılında sponsor olmuştu. Çalışmaların amacı bölgenin “Prehistorik, Protohistorik, Klasik ve Ortaçağ Dönemlerindeki Yerleşim ve Kullanılma” potansiyelinin belirlenmesi.

2018 yılında FEST Travel sponsorluğunda Tunceli ve ilçelerinde yürütülen çalışmalarda, daha önce arkeolojik kalıntı olduğu bilinmeyen 10 farklı nokta saptanmış, acil kurtarma kazısı yapılması gereken yerler belirlenmişti. Geçen yıl bulunan kalıntıların analizlerinin yapılmasına devam ediliyor ve tescilli höyükler de her yıl düzenli olarak fotoğraflanıyor.

Bunların yanı sıra kültür turizminin öncüsü FEST Travel’ın geçtiğimiz yıl başlattığı Tunceli gezileri sonrasında birçok gezgin bu az bilinen coğrafyayı görme fırsatı buldu ve birçok acente de Tunceli’ye kültür gezileri düzenlemeye başladı. Geçtiğimiz yıl Tunceli’ye 10 gezi düzenleyen FEST Travel 2019’da da gezilerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...