Tekin Urhan TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildi

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği'nin 8. Genel Kurul toplantısı 29 Haziran 2021 tarihinde İzmir'de gerçekleşti.

Tekin Urhan TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildi
30 Haziran 2021 - 09:57

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği'nin 8. Genel Kurul toplantısı 29 Haziran 2021 tarihinde İzmir'de gerçekleşti. TAİDER 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçildiği toplantıda TAİDER'in yeni dönem 5.Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan oldu.
 
TAİDER Türkiye'deki aile işletmelerinin nesilden nesile aktarılmasına ve sürdürülebilir bir gelişme izlemesine, ülke ekonomisinin daha sağlıklı ve istikrarlı büyümesine destek olmayı hedefliyor.
 
İzmir'de yapılan genel kurul toplantısının açılış konuşmasını TAİDER 2019-2021 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu yaptı. TAİDER'in, varlık sebebine bağlı olarak belirlenen hedeflerini gerçekleştirmek üzere kuruluşundan bugüne pek çok proje ve etkinliğe imza atıldığının altını çizen Candan Çilingiroğlu, “Dokuz yıllık bir sürede 300'ü aşkın etkinliğimizde 10 binin üzerinde kişiye dokunarak Türkiye'deki aile işletmelerinin gündemini yansıttık. Paydaşı olduğumuz sivil toplum örgütleri, odalar ve üniversitelerle ortak düzenlediğimiz etkinlikler ve eğitimlerle pek çok aile şirketi sahibi, kurum yöneticisi ve akademisyenle bir araya geldik” dedi.
 
TAİDER Genel Kurul gündemi kapsamında yapılan 2021-2023 dönemi yönetim kurulu ve denetim kurulu seçiminin ardından Cryocan Yönetim Kurulu Başkanı, TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Urhan, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. TAİDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Candan Çilingiroğlu'ndan devralan Tekin Urhan konuşmasında şunları söyledi: “TAİDER, dokuz yıldır aile işletmelerinin sürdürülebilirliği ve iletişimi için büyük sorumluluklar üstleniyor. Derneğimiz ilk günden itibaren büyük bir ivmeyle büyüyor. Bugüne kadar etkin olmamızda emeği geçen tüm başkanlarımıza, yönetim kurulu ve dernek üyelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de hedeflerimize büyük bir heyecanla koşacağız. Yapacağımız araştırmalarla aile şirketlerine yön vermeye ve ışık olmaya devam edeceğiz. TAİDER olarak iş dünyası ve platformlarıyla olan işbirliğimiz ve düzenli istişarelerimizin, ülkemizin ekonomik kalkınması için atılan sosyal adımlara güç verdiğine inanıyorum. Üyelerimizin, temsilcilerimizin ve tüm kadrolarımızın destekleriyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliğini devam ettirme ve yükseltme misyonumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Hem ülkemizin hem de bulunduğumuz coğrafyanın diğer ticari ve kültürel etkileşim platformlarına ve tüm proje ortaklarımıza şükranlarımı sunuyorum.”
 
Yapılan seçimle derneğin yeni yönetim kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi:
 
2021-2023 Dönemi TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri
 
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri     Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
1.    Tekin Urhan                               1.    Murat Kolbaşı
2.    Feyyaz Ünal                               2.    Tal Garih
3.    Başak Kurtoğlu                          3.    Serra Koyuncu
4.    Temel Aycan Şen                       4.    Fatma Olten
5.    Ahu Serter                                5.    Murat Özcan
6.    Berna Aşİroğlu                          6.    Serhat Büyükhelvacıgil
7.    Gülçağ Gencer                           7.    Azize Ünlütürk
 
 
Denetim Kurulu Asil Üyeleri                Denetim Kurulu Yedek Üyeleri
 1.    Ali İhsan Yeşilova                       1.   Meral Toraman
 2.    Aysu Dalan Benlioğlu                  2.   Reşit Göğüş
 3.    Mehmet Kanat                           3.   Tunç Atıl
 
 


Tekin Urhan kimdir?

 1976 yılında Antakya'da dünyaya gelen Tekin Urhan mevcut durumda Aile Şirketleri olan Agrocan ve Cryocan Yönetim Kurulu Başkanı ve Can Grup İcra Kurulu Başkanıdır.
 
İlköğretim ve lise eğitimini Antakya'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 2000 yılında konut ve sanayi tesislerine LPG sistemleri kurulumu ve LPG satışı yapmak üzere yurt içi ve yurt dışında önemli işlere imza atacak olan Doğa-Can isimli şirketi, kardeşleri Metin Urhan ve Bülent Urhan ile birlikte kurdu. 2009 yılında kardeşi Kemal Urhan'ın katılımıyla kriyojenik basınçlı kaplar sektöründe faaliyet göstermek üzere Kocaeli'de Cryocan sanayi tesisini kurdu ve pek çok STK, oda ve birlik tarafından ödüle layık bulundu. 2017 Yılında Agrocan Tarımsal Ürünler fabrikasını kurarak biyosistem mühendisliğine dayalı damlama sulama sitemleri imalatına başladı. Kocaeli Sanayi Odası Dış İlişkiler Komisyon Başkanlığı ve iki dönem Meclis Üyeliği görevini yürüten Urhan, TAİDER Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Genel Kurulu Asil üyeliği, Agrocan ve Cryocan Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Can Grup İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
 
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları deneyimlerini katarak paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri alanında önder tek sivil toplum örgütüdür. Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha güçlü ve sürdürülebilir büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında İzmir'de kurulmuştur. Bugün Türkiye'nin her bölgesinden 214 aile şirketi ve üyelerinin yarısı 18-40 yaş arası gelecek nesiller olmak üzere 716 aile üyesi ile TAİDER varlık sebebine bağlı olarak belirlediği hedeflerini gerçekleştirmek üzere kuruluşundan bugüne pek çok proje ve etkinlik yürütmektedir TAİDER aynı zamanda uluslararası platformda şirketlerinin oluşturduğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.  65 ülkede 15.000 aile şirketi üyesinin buluştuğu 4000 aile şirketinden oluşan bir topluluk olan FBN'de TAİDER üyeleri Türkiye'yi yönetim kurulu ve topluluk liderleri seviyesinde temsil etmektedirler. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"