Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri bu yıl üç kız öğrencinin oldu

DİLEK SABANCI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’Nİ BAŞARI İLE BİTİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri bu yıl üç kız öğrencinin oldu
30 Haziran 2021 - 09:46

Sabancı Vakfı’nın başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla 21 yıldır sürdürdüğü “Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri” 2020-2021 eğitim-öğretim döneminin sonunda sahiplerine verildi. Dilek Sabancı tarafından yaptırılan ve ilk öğrencilerini 1997 yılında kabul eden Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni derece ile bitiren ilk üç öğrenci toplamda 50 Cumhuriyet altını karşılığı Türk lirasının sahibi oldu.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ödül kriterlerini sağlayan öğrenciler arasında okul birincisi Sıla Ece Kaya’ya 25, ikincisi Çağla Ayşe Er’e 15 ve üçüncüsü Ceren Karakuş’a 10 altın karşılığı Türk lirası ve başarı sertifikaları verildi. 

Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, onlara şu sözleri iletti: “Sabancı Vakfı olarak uzun yıllardır gençlerin eğitimine katkı sağlama hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar Türkiye’nin her bölgesine eğitim kurumlarından öğretmenevlerine, öğrenci yurtlarından kültür merkezlerine kadar, aralarında Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı 120’yi aşkın kalıcı eser kazandırdık. Bugün burada kutladığımız başarılarınızın arkasında çok büyük bir emek var, üç değerli kız öğrencimizin bu ödülü alıyor olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Pandeminin zorlu koşullarında devam ettiğiniz eğitim-öğretim hayatınızda elde ettiğiniz başarılar için sizi kutluyorum, öğretmenlerinize ve ailenize önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayalini kurduğunuz mesleklerde başarılı olmanızı dilerim.’’

 Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bu sene 243 öğrenci mezun oldu. Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda en yüksek puanı alan ve üniversiteye yerleşen üç öğrenciye lisans öğrenimleri süresince “Dilek Sabancı Başarı Bursu” veriliyor.

###

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında: Sabancı Vakfı tarafından 25 derslik kapasitesine sahip olarak yaptırılan ve kullanım hakkı Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilen Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencilerini 1997 yılında kabul etti. Meslek lisesi bünyesinde her biri 40’ar kişilik olmak üzere 4 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen laboratuvarı, kütüphane, 600 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu ve 120 kişilik konferans salonu yer alıyor. Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitime başladığından bu yana “muhasebe finansman”, “bilişim teknolojileri”, “pazarlama ve perakende”, “büro yönetimi ve sekreterlik” dallarında öğrencileri iş hayatına ve yükseköğretime hazırlamakta olup, İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle sadece “bilişim teknolojileri” alanında öğrenci kabul eden, sınavlı ve hazırlık sınıfı bulunan bir lise olmaya hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"