"SEZEN'den Söylüyoruz" konseri ayakta alkışlandı

İzmir Sanat ve Kültür Eğitim Merkezinin (İSKEM) Türkiye Yardımsevenler Derneği (TYSD) Karşıyaka Şubesi için düzenlediği "SEZEN'den Söylüyoruz" konseri büyük alkış aldı.

"SEZEN'den Söylüyoruz" konseri ayakta alkışlandı
29 Nisan 2022 - 11:21
İzmir Sanat ve Kültür Eğitim Merkezinin (İSKEM) Türkiye Yardımsevenler Derneği (TYSD) Karşıyaka Şubesi için düzenlediği "SEZEN'den Söylüyoruz" konseri büyük alkış aldı.
23 korist tarafından Sezen Aksu’dan parçalar seslendirilirken coşan davetliler, koltuk aralarında oynadı, büyük coşku ile alkışladı. Sahne alan Gökçe Yağmur Cesur’un 15 yaşında olduğu söylenince salonda büyük alkış aldı. Şef Seher Önal’ın sahnede 3 saat boyunca gösterdiği performans büyük takdir topladı.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Kültür Merkezinde Şef Seher Önal yönetimindeki 23 korist ve 7 saz ile icra edilen İSKEM korosunun sahne aldığı gecede yapılan bağışlar TYSD Karşıyaka Şubesi’ne verilecek. İSKEM Korosunun Kurucu Başkanı İsmail Erkan, özel istek alınarak söylenen şarkılarla bir ilk yaşandığını söyledi. 

Gecede konuşan TYSD Karşıyaka Şube Başkanı Şule Bayraktutan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin 1928 de kurulduğunu adını Atatürk 'ün verdiğini belirterek şunları söyledi: “ TYSD bugüne kadar özellikle eğitime önem vermiş ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitimi için gerekeni yapmayı ilke edinmiştir. TYSD Karşıyaka Şubesinin yönetim kurulundaki bizler, öncelikle ilçemizin dezavantajlı semtlerinde ki ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyoruz. Gençliğin ve kadının kalkındırmasına odaklı hareket eden derneğimiz yoksullukla ve açlıkla mücadelesinde emek karşılığı yardım ilkesi ile elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etmekteyiz. Atatürk 1937 de bursa da gençlere yaptığı konuşmada dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar Türk gençliği amaca bizim yüksek ülkümüze durmadan yorulmadan yürüyecektir demiş ve Türk’ün ufuklarında doğan güneşi gençlerimize emanet etmiştir. İşte bu nedenle gençlerimize sahip çıkıyor ve Atatürk eğitim bursu ile destek oluyoruz. Bu konseri derneğimiz için düzenleyen İzmir Kültür Sanat Eğitim Merkezi Başkanı Sayın İsmail Erkan beye ve değerli şefi Seher Önal'a teşekkür ederiz.”

Konser öncesi ve arada açılan stantlarda alışveriş yapıldı, Íşıltan Uşaklıgil'in akerdeon nameleriyle fuayede de devam edildi. Gecenin finali Egeyi Sevenler Derneği’nin kadın efelerinin sahne çıkması oldu.

Konser sonunda İSKEM Başkanı İsmail Erkan davetlileri 18 Mayıs’ta düzenleyecekleri Atatürk’ün adımları ile Karşıyaka programına davet etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"