Selim Tok CHP'den Bergama Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı

CHP’li Bergama Belediye Meclis Üyesi Selim Tok, Bergama Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Selim Tok CHP'den Bergama Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı
28 Kasım 2023 - 22:13
CHP’li Bergama Belediye Meclis Üyesi Selim Tok, Bergama Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanlığı binası önünde yapılan adaylık açıklamasına yağmurlu havaya rağmen katılım yüksek oldu.

Meslek odalarının başkanları, eski belediye başkanı, görevdeki meclis üyeleri, geçmiş dönem ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı adaylık açıklamasında konuşan Selim Tok, satır başlarıyla şunları söyledi:
 
“Kent kültürü, gelenek ve görenekleri farklı, değişik kültürlerden gelen kişilerin bireysel hak ve sorumluluklarının bilincine vararak, yaşadıkları kente özgün görgü ve nezaket kuralları çerçevesinde bir arada yaşama kültürüdür. Kent kültürünü en çok etkileyen faktörlerin başında o kentin sosyo-ekonomik, kültürel ve tarihsel özellikleri gelmektedir. Üretim değişkenliği, ticari faaliyetler, kentin tarihsel mirası üzerinde şekillenen kent turizmi o kentin ekonomik zenginliğini oluşturur.

Kent kimliği ise tarihsel mirası da kapsayan hatta tarihsel mirastan beslenen bir başka zenginliktir. Birkaç örnek verirsek, Paris’te Eyfel kulesi, Berlin’de, Bergama’dan kaçırılan Zeus Sunağı’nın da yer aldığı Pergamon müzesi, İstanbul’da Ayasofya, Sultanahmet gibi camiler hem kent kimliğine hem de kent ekonomisine çok ciddi katkılar sağlarken başta akropol, Asklepeion olmak üzere dünyanın en büyük açık hava müzesi olan kentimiz Bergama ne yazık ki bu kent kimliğine kavuşamamıştır.

Öyle ki Asklepeion adını sağlık tanrısı olarak bilinen Asklepios’tan almıştır. Asklepios adına birçok tapınak yapılmış ancak günümüze kadar ayakta kalan tek tapınak Bergama’mızdaki Asklepeion olmuştur.

Bunları neden anlattım?
Birincisi Bergama’mız özellikle son yıllarda turizmden elde etmesi gereken gelirlerinin çok çok gerisine düşmüştür. Bunun trafikten, park sorununa, turistik konaklama tesis eksikliğinden, tarihte ilk hastanenin açıldığı Bergama’mızda, örneğin, ulusal ve
Uluslararası sağlık örgütleri ile işbirliği yaparak, geniş katılımlı sağlık kongrelerinin düzenlenmemesi gibi nedenlerde toplayabiliriz.

Bir başka neden ise kent estetiğidir. Bir düşünürün dedeği gibi 'kentin uygarlık düzeyi kaldırımlarının yüksekliği ile ters orantılıdır.’ der.

Gerçekten kentimizde kent estetiğinden söz edemeyiz ama kent kirliğinden söz edebiliriz. Kentimizde engellilerimizin, yaşlılarımızın, dezavantajlı grupların erişebilirliği, ulaşılabilirliği konusunda çok ama çok ciddi sorunların varlığı ret edilemeyecek bir gerçekliktir.

Bergama’mız aynı zamanda üretim değişkenliği ve üretim çeşitliliğine sahip. Tarımsal ve hayvansal üretim, ülkemizin genelinde olduğu gibi ilçemizde de yeterli desteği alamadığından her yıl ciddi olarak üretim kaybı yaşamaktadır. Bir başka önemli faktör ise küresel iklim değişikliğidir. Birleşmiş Milletler dünya gıda ve tarım örgütü, başta kuraklık olmak üzere küresel iklim değişikliği ve girdi fiyatlarındaki artışın dünyada gıdaya erişebilmekte büyük zorluklar yaşattığını bunun artarak devam edeceğini açıklıkla ortaya koymaktadır. Bu tehlike kırsal kalkınmanın öneminin altını çiziyor.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘köylü milletin efendisidir’ sözünü gıdaya ulaşmada yaşanan güçlüklerle birlikte düşündüğümüzde bu bize yeni ve asla ertelenemez görev ve sorumluluklar yüklüyor. Üretici satış fiyatı ile tüketici alış fiyatı arasındaki makasın sürekli açılması hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur ediyor.

Bunun için örneğin kuracağımız kooperatiflerle kendi markalarımızı yaratıp, rekabet koşullarını hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz lehine dönüştürmeyi ertelenemez bir görev olarak görüyoruz.

Elbette burada önceliğimiz güvenli gıdadır. Gıda güvenliği konusundaki tehlikeler çocuklarımız başta olmak üzere her yurttaşımızı tehdit ediyor.

Saygıdeğer, hemşerilerim; daha birçok konuyu, sorunu dile getirebilirim. Ancak daha fazla zamanınızı almak istemediğim için birkaç cümle ile konuşmamı sonlandıracağım. Tüm bu ve benzer sorunların çözümünde ihtiyacımız olan en önemli şey kolektif akıldır. Onun için, muhtarlarımız, mahalle meclisleri, kent konseyi, gençlik meclisi, meslek odaları, sendikalar, kitle örgütleri yönetim anlayışımızın temel bileşenleri olacaktır”

SELİM TOK KİMDİR?
1971 yılında Bergama’da doğdum. ilköğretim ve lise eğitimimi Bergama’da tamamladım. Trakya üniversitesi muhasebe bölümü ve Anadolu üniversitesi işletme fakültesini bitirdim. evliyim ve iki çocuğum var.
1998 yılında serbest muhasebeci mali müşavir olarak başladığım iş hayatıma halen aktif olarak devam etmekteyim.
2002 yılında CHP ailesine katıldım. 2005-2007 yılları arası ilçe yönetim kurulu üyeliği, 2011-2014 yılları arasında CHP meclis
Üyeliği yaptım.
2019 yılında seçilmiş olduğum meclis üyeliği ve grup sözcülüğü görevime halen devam ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"