Seda Kaya Ösen: "Turizm sektörü, kalıplarını aşmak istiyor"

Dünya Turizm gününde kutlama mesajı yayınlayan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, günümüzde turizmin yeniden düşünülmesi gerektiğine dikkat çekerek...

Seda Kaya Ösen: "Turizm sektörü, kalıplarını aşmak istiyor"
27 Eylül 2023 - 16:43

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, yayınladığı mesajla Dünya Turizm Gününü kutladı.

Dijitalleşmenin etkisiyle birlikte turizme olan ilginin arttığını belirten Ösen “Farklılıkları, yerinde deneyimleme arzumuz güçlendi” dedi. Dünya Turizm Günü'nde kutlama mesajı yayınlayan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, günümüzde turizmin yeniden düşünülmesi gerektiğine dikkat çekerek “Ülkemizde ve dünyada dijitalleşmeyle birlikte çevrimiçi platformların yaygınlaşması, farklı coğrafyaları ön plana çıkararak tarihi mirası, farklı yaşam tarzlarını, farklı inançları gözler önüne seriyor. Bugün, dijital ekranlardan gördüğümüz farklılıkları, yerinde deneyimleme arzumuz güçleniyor. Gençler arasında dünyayı gezmek, bir yaşam biçimi haline gelmeye başladı. Kültürlerin, inançların kaynaşmasını sağlaması bakımından turizm, geleneksel olanı korurken farklılıklara karşı empatiyi teşvik edip hoşgörüyü beraberinde getiriyor” dedi.


Sezonsuz, sürdürülebilir turizm

Ülkemizde turizm sektörünün günlük politikalarla yönetildiğinin altını çizen İzmir Milletvekili Ösen “Turizmin, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine sağladığı katkı yadsınamaz. Ülkemizde bacasız sanayi olarak tabir edilen turizm sektörü, yıllarca uzun vadeli planlama ve stratejiden yoksun günlük politikalarla yönetilmiş ve deniz, kum, güneş üçgenine sıkışmıştır. Turizmin sosyal, ekonomik ve çevresel etkilerini görmezden gelen sezonluk ve sürdürülemez politikalar; tarihi, doğası ve kültürel varlıklarıyla önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran ülkemizin, uluslararası konjonktürde rekabet avantajını yitirmesine neden olmuştur” dedi. Yapıcı politikalarla yön verilen sektörün, sosyal refaha katkı sağlayacağını belirten Ösen “Turizm sektörü, bugün kalıplarını aşmak istiyor. Küresel ısınmanın sonuçlarını bizzat yaşadığımız bugünlerde yeşil yatırımların teşvik edilerek sorumlu turizm anlayışının güçlendirilmesi, turizmin sezonsuz yani 4 mevsim sürdürülebilir politikalarla desteklenmesi ve sektörde çalışanlara hak ettikleri ekonomik ve sosyal hakların verilmesi, refahı arttırarak ülkemize küresel boyutta rekabet avantajı sağlayacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...