Sebahattin Karaca, Karşıyaka'da Foça'yı anlattı

Turizmci ve yerel tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'ne konuk oldu.

Sebahattin Karaca, Karşıyaka'da Foça'yı anlattı
01 Aralık 2023 - 16:33

KARŞIYAKA'DA FOÇA RÜZGARI ESTİ

Turizmci ve yerel tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'ne konuk oldu. Kısa adı EFSA olan derneğin İzmir'in Karşıyaka ilçesinde düzenlediği "Foça ve Tarih" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Sebahattin Karaca, asırlarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Foça'nın tarihi hakkında bilgiler verdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Karaca, Foça'nın tarihine yönelik sunumlarını da  barkovizyon eşliğinde katılımcılarla paylaştı.    
 
EFSA ÜYELERİNDEN KARACA'YA TEŞEKKÜR 
Etkinlik sonrası, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği üyesi olan emekli öğretmenler tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bizler emekli öğretmenleriz. İzmir Karşıyaka’da bulunan EFSA (Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri) derneği üyeleriyiz.

Uzun yıllar görev yaptığımız Foça‘da, attığımız her adımda, toprak altında, toprak üstünde, binlerce yıllık tarihi değeri olan mimari dokunun varlığını farkındaydık. Güzel insanların yaşadığı sahil kenti Foça sevgisi, zaman içinde gönlümüze öyle bir yerleşti ki, Karataş efsanesine biz de uyup Karataş’a basanlardan olduk. O andan itibaren Foça ile ilgili olarak bir şeyler yapma fikri iyiden iyiye içimize yerleşti.

Tarihi geçmişi çok eskilere dayanan Antik kent Phokaia’nın geçmişten gelen yapı dokusu, kültür zenginlikleri, doğal güzelliği ve harika gün batımları ve manzaraları bizi bu “Bir Çift Gözün Görebileceği En Güzel Yer olan Foça’da fotoğraf çekmeye yöneltti.

Tarihi taş evleri, daracık denize açılan sokakları, yel değirmenleri, balıkçıları, Pazar yeri, çarşısı, kafeleri, ilgimizi çekiyordu. Bu yüzden çektiğimiz fotoğraflarla Foça’nın güzelliklerini bizim gözümüzden anlatacak olan hazırladığımız sunumu derneğimizde yapmak istedik.

Medyadan tanıdığımız Foça hakkındaki araştırma yazılarını ilgiyle okuduğumuz Foçalı ve Foça sevdalısı olan Sayın Sebahattin Karaca’yı “Fotoğraflarla yapacağımız Foça sunumuza katkı koyması arzusu ile deneğimize davet ettik. Söz konusu Foça olunca her yere gidebileceğini söyleyerek davetimizi kabul ederek bizi onurlandırdı.

Sadece Foça’da çektiğimiz fotoğraflarla derlediğimiz sunumuz bitince, söz alan Sebahattin Karaca Bey, Foça ile ilgili geniş bir yelpaze ile kuruluşundan bu güne kadar Foça’da yaşanmış ve tarihin sayfalarında hak ettiği yeri almış yaşanmışlıkları anlatarak tüm davetlilerimizin yoğun ilgisini çekti. Verdiği bilgiler arkadaşlarımızda heyecan yarattı. Güzel bir Foça söyleşisi oldu. Katkılarından dolayı Sayın Sabahattin Karaca beye derneğimiz adına teşekkür ediyoruz." 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu