Saygın İkiz, Dikili CHP'den Aday Adayı Oldu

Yaklaşık 20 yıldır Dikili’de şehir ve bölge planlaması hizmeti veren Yüksek Şehir Plancısı Saygın İkiz, Dikili Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Saygın İkiz, Dikili CHP'den Aday Adayı Oldu
27 Kasım 2023 - 23:09
Yaklaşık 20 yıldır Dikili’de şehir ve bölge planlaması hizmeti veren Yüksek Şehir Plancısı Saygın İkiz, Dikili Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Dikili Belediye Başkan Adaylığı için Aday Adayı olan Saygın İkiz, başvurusunu ilçe başkanlığına giderek yaptı.

Aday adaylığı dosyasını CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı’ya sunan İkiz, Dikili’nin her sokağına ve sorunlarına bir şehir plancısı gözü ile vakıf olduğunu söyledi.

Başvuru sonrasında, ilçe binasında gerçekleşen ve çok sayıda partilinin destek verdiği basın toplantısında aday adaylığını duyuran Saygın İkiz, “2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde, en sağlıklı şekilde ilçeme ve ülkeme bir teknik adam ve siyasetçi olarak hizmet etmek için aday adayı oldum” dedi.

Partide kendisine verilen her görevi partinin kurumsal kimliği çerçevesinde kusursuz bir şekilde yerine getirdiğini sözlerine ekleyen İkiz, “Dikili için hep birlikte elimizi taşın altına sokmak için aday adayı oldum” diyerek, partisine başvuruda bulunan diğer aday adayı arkadaşlarına da başarılar dilediğini aktardı.



SAYGIN İKİZ KİMDİR?
1977 yılında Dikili’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Dikili’de tamamladım. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden, 2000 yılında Şehir Plancısı olarak mezun oldum. 2003 yılında aynı bölümde yüksek lisansımı tamamladım. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Mekansal Planlama Stratejilerinin Değişen İklim Koşulları ve Tarım Mevzuatı Üzerinden
Değerlendirilmesi - İzmir Örneği” başlıklı doktora tez konusu üzerinden akademik çalışmalarıma devam ediyorum.
İzmir Ticaret Odası tarafından yayınlanmış “İzmir Sermayesi’nin Sektörel ve Mekansal Temelde Analizi” isimli bir kitabım bulunmaktadır.
Kurucusu olduğum Egede Bilişim, Planlama, Turizm Ltd. Şirketi ve İkiz Planlama & Mimarlık Ofisi ilçemiz Dikili’de 20 yılı aşkın mesleki tecrübemizle faaliyet göstermektedir. Yurdun çeşitli belediye ve köylerinde şehircilik, kentsel tasarım ve mimari projecilik faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Rahmetli annem ve babam yıllarca Dikili Lisesi’nde öğretme olarak görev yapmışlardır. Yüksek Mimar olan eşim ve bir çocuğumuzla birlikte Dikili’de yaşıyorum. Yerel kamuoyunda ailemizin cumhuriyet değerlerine bağlılığı bilinmektedir.
Danışman Olduğu Kurumsal Yapılar:
2013 yılından itibaren “S.S. Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ”ne danışman olarak hizmet vermekteyim.
 45. Ve 46. Dönem (2020-2024) İzmir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’na danışman olarak hizmet vermekteyim.
 Çeşitli dönemlerde yerel yönetimlere danışmalık hizmeti ve proje desteği tarafımızca verilmiştir.
Meslek Odası ve Sivil Toplum Örgütleri Üyelikleri
Şehir Plancıları Odası Üyesiyim.
Bergama Ticaret Odası Üyesiyim.
Dikili Ziraat Odası Üyesiyim.
Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği Kurucu üyesiyim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...