Prof. Dr. Tanju Çelik CHP'den Bergama Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Bergama’nın Sarıdere köyünde doğup müthiş bir başarı hikayesine imza atan Tıp Profesörü Tanju Çelik Bergama Belediye Başkanlığına talip oldu.

Prof. Dr. Tanju Çelik CHP'den Bergama Belediye Başkan Aday Adayı Oldu
05 Aralık 2023 - 21:56

Bergama’nın Sarıdere köyünde doğup müthiş bir başarı hikayesine imza atan Tıp Profesörü Tanju Çelik, Bergama Belediye Başkanlığına talip oldu. CHP Bergama İlçe Başkanlığı’na aday adaylığı dosyasını teslim eden Prof. Dr. Tanju Çelik, başvurusunun ardından kendisini dışarıda bekleyen kalabalığa hitap etti.

Prof. Dr. Tanju Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle: 

"Bildiğiniz gibi ben Bergamalıyım.  Bergama’nın Sarıdere köyünde doğdum, Bergama lisesinden mezun oldum. ’99 yılından beri Behçet uz çocuk hastanesinde çocuk doktoru olarak çalışıyorum. Bergama’dan hiç kopmadım, burada yaşıyorum.

Bergama’ya hizmet etmekten, Bergama halkı ile iç içe yaşamaktan onur duyuyorum.
Cumhuriyet halk partisi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923 tarihinde kuruldu. Bugün hem cumhuriyetimiz hem de partimiz 100 yaşında.

Altı Ok’un ilkeleri 100 yıldır insanlığın, özgürlüklerin, halkın ve haklının yanında.
Atatürk önderliğinde bu topraklarda ulusal bağımsızlık kazanıldı, cumhuriyet kuruldu, saltanat kaldırıldı ve hilafete son verildi. Ruhu şad olsun. Bu uğurda can veren tüm şehitlerimizin mekânı cennet olsun.

Bugüne kadar Bergama’mıza hizmet eden birçok başkan oldu.  Bu bir bayrak yarışı, ben, bayrağı devralıp layıkıyla taşımaya hazırım. Ben hekimim; hekimlikten asla vazgeçmem. Hep ulaşılabilir oldum. Hep de öyle olacağım. Belediyemizin kapısı herkese açık olacak. Çoğunuz bilirsiniz telefon numaram hiç değişmedi, bundan sonra da değişmeyecek hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun, hangi düşünceye sahip olursanız olun, her mahalle, her köy, her muhtar ve her vatandaşımız benim için eşittir, eşit hizmet alacaktır. Adil ve adaletli olacağım."


Prof. Dr. Tanju Çelik kimdir?

İzmir’in Bergama ilçesinde 1972 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bergama’da tamamladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde araştırma görevlisi oldu. Çalışmalarını bu hastanede devam ettiren Dr. Tanju Çelik yönetim kadrosunda görev alarak Başhekim Yardımcılığı görevini 2003-2005 yılları arasında üstlendi.

2005 yılında doğduğu yer olan Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’ne tayin oldu. Bergama Devlet Hastanesi`nde 5 yıl görev yaptı. Bu dönemde Bergama Lisesi Mezunları Derneği Başkanlığı gibi sosyal projelerde yer aldı.

Aralık 2009 yılında Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla göreve başladı. Üniversite bünyesinde Senato üyeliği ve Başhekim Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu.

Ağustos 2012 yılında yeniden İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev alıp 2013 yılında başasistanlık sınavını kazanarak Başasistan oldu.

Akademik çalışmalara devam ederek 2016 yılında Doçent doktor unvanını aldı.

Eğitim görevlisi olarak 2017 yılında çalıştığı İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim oldu. Temmuz 2020’ye kadar Başhekimlik görevini yürüttü. Bu dönem içerisinde ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer alarak İzmir Dr. Behçet Uz çocuk hastalıkları kongreleri düzenledi. Hastanemizi ve şehrimizi bu kongrelerde temsil etti. Uluslararası niteliklere sahip İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Dergisi’nin editörlüğünü yaparak ülkemizin uluslararası temsiliyetine katkıda bulundu.

Dr. Tanju ÇELİK, Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi olup 2023 yılında Profesör unvanını aldı. Doçentlik ve profesörlük dönemlerinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli projelerinde ve komisyonlarında yer aldı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları üzerine yapılmış ulusal ve uluslararası alanda yüzlerce poster, proje ve sözlü bildirimleri bulunmaktadır.

Bu bilgi birikimimi ülkemizin geleceğine katkı olarak sunmak istiyorum. Sosyal kişiliğim ve özgüvenimin iyi düzeyde olduğunu düşündüğüm için siyasal hayatın hep içinde olmayı ülkemize hizmet etmeyi istemişimdir. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilik yıllarımda gençliğimin geçmesiyle Anadolu kültürünü yaşadım. Hatay’da yardımcı doçent olarak yaklaşık 3 yıl yaşadım. Akdeniz kültürünü yaşadım. Suriye ile ülkemizin yaşadığı göç problemleri nedeniyle 2011-12 yıllarında Hatay2da bulundum. Kilis’te geçici görev aldım.
Ülke siyaseti hakkında iyi bir dinleyici ve iyi bir okur olduğuma inandığım için 7 Haziran 2015 seçimlerinde İzmir 2. Bölge Ak Parti Milletvekili aday adayı oldum. Aday listesinde yer almadım.

Milli Pediatri Derneği, Türk Hematoloji Derneği, Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği gibi bilimsel derneklere üyeliğim vardır.
İzmir Milli Pediatri Başkan Yardımcılığı dahil olmak üzere bilimsel çalışmalarda önemli görevler üstlendim.
14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldum. Aday listesinde yer almadım.

Kendimi tarif edecek olursam;
Mart 1999’dan bugüne yaklaşık 24 yıldır İzmir merkezde Alsancak’ta hekimlik yapmaktayım. Bakırçay bölgesinde tanınmış, kişiliğine ve hekimliğine itibar edilen birisi olduğumu düşünüyorum. Bergama’da 5 yıl serbest muayene hekimi ve özel merkez hekimliği yaptım. Sosyal, ikna kabiliyeti yüksek, projeler geliştirebilen, siyasi okur yazarlığı iyi birey olduğumu düşünüyorum. Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa bölgesinde akrabalık bağları olan birisiyim. Bu bölgede tanınırlığı yüksek bir kişiyim.
Evli ve iki çocuk babasıyım.
Halen İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesörü olarak görev yapmaktayım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu