Polat Vakfı depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

Polat Ailesi öncülüğünde Ocak 2023’te kurulan Polat Vakfı, önceliği olan hayırseverlik alanında kadın ve çocukların eğitimsel, kültürel ve profesyonel gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor.

Polat Vakfı depremin yaralarını sarmaya devam ediyor
25 Temmuz 2023 - 15:36

POLAT VAKFI VE KORUNCUK VAKFI, DEPREM BÖLGELERİNDEKİ KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİME ERİŞİMİ İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ!

Kadınlar ve çocuklara yönelik eğitim, spor ve gelişim odaklı projeleri destekleyerek, bulunduğumuz toplumda fark yaratma gayesi ile Ocak 2023’te Adnan Polat ve ailesi öncülüğünde kurulan Polat Vakfı, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremden etkilenen bölgelerde yaşayan ve eğitime erişimi risk altında olan kız çocukları için düğmeye basan Polat Vakfı, bu amaçla güçlerini Koruncuk Vakfı ile birleştirdi.
 
Polat Ailesi öncülüğünde Ocak 2023’te kurulan Polat Vakfı, önceliği olan hayırseverlik alanında kadın ve çocukların eğitimsel, kültürel ve profesyonel gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor. Şimdiye kadar depremden etkilenen bölgelerde yaşayan çocukların eğitim ve spor alanında desteklenmeleri için yatırımlar yapan Polat Vakfı, şimdi de depremden etkilenen bölgelerde yaşayan ve eğitime erişmekte güçlük yaşayan kız çocuklarının eğitimi için çalışmalarına başladı. 
 
Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere bir çok bakanlık ile iş birliği içinde olan, eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı ile güçlerini birleştiren Polat Vakfı, yeni eğitim dönemi yaklaşırken deprem bölgesine yönelik bir eğitim seferberliği başlattı. Bu iş birliği çerçevesinde Polat Vakfı ve Koruncuk Vakfı, Hatay’ın Samandağ, İskenderun ve Defne ilçelerinde depremden etkilenen kız çocuklarına destek oluyor.
 
Koruncuk Vakfı ve yerel resmi otoritelerin koordinasyonu ile 17-18-19 Temmuz 2023 tarihlerinde Hatay’ın Samandağ, İskenderun ve Defne ilçelerinde 10-18 yaşları arasındaki kız öğrencilerin velilerine yönelik olarak organize edilen görüşmeler, depremden etkilenen aileler tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Yerel belediyeler ve ilçe kaymakamlarının desteği ile bölgede yapılan bilgilendirme çalışması neticesinde depremden etkilenen yüzlerce aile ile görüşüldü. Görüşmeler neticesinde depremden etkilenen aileler tarafından 100’den fazla kız öğrenci için Koruncuk Vakfı’na eğitime destek başvurusu gerçekleşti. 
 
Polat Vakfı, daha önce de İskenderun ve Hatay’da oluşturduğu konteyner kentler ile bölgede depremin yaralarının sarılmasına destek olmuştu.
 
Polat Vakfı Hakkında: Ocak 2023’de Adnan Polat ve ailesi öncülüğünde kurulan POLAT Vakfı’nın gayesi Türkiye’de eğitim, spor, çevre ve kültür alanlarında tesis ve sosyal yardımlaşma yoluyla toplumumuza destek olmakla birlikte bu alanlardaki faaliyetleriyle Türk insanlarının kültür ve eğitim seviyeleri yüksek, Cumhuriyet ilkelerine bağlı, memlekete faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.
 
Şubat 2023’de gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yardım çalışmaları bulunan Polat Vakfı, İskenderun ve Samandağ’da oluşturduğu depremzede yerleşkelerine yönelik olarak insani yardımlarına devam etmektedir.
 
Koruncuk Vakfı Hakkında: Kurulduğu 1979 yılından bugüne kadar yüzlerce çocuğun donanımlı, kendine güvenen bireyler olmalarını sağlayan Koruncuk Vakfı; 2019 yılından beri yeni vizyonu ile temel ihtiyaçları ve eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarına, ‘akademik başarı önkoşulu olmaksızın’ ortaokuldan üniversiteye kadar barınma ve bakım hizmeti vererek onların sıcak bir aile ortamında eğitime erişmelerine ve hayata hazırlanmalarına imkân veriyor. Koruncukköy Urla’da ortaokul, Koruncukköy Bolluca’da ise lise seviyesindeki kız öğrenciler destekleniyor. Koruncuk Vakfı, ücretsiz sunduğu bakım ve barınma hizmetinin yanı sıra kız çocuklarının akademik ve psikososyal açıdan gelişimlerini önemsiyor. Lise mezuniyeti sonrası kız çocuklarının yanında olmaya devam ediyor; üniversite eğitimleri ve mesleki gelişimlerini destekliyor. Aile Destek Birimi ile hem barınma – bakım desteği verdiği kız çocuklarını ve ailelerini, hem de hizmet verdiği bölgelerdeki diğer ihtiyaç sahibi çocukları ve ailelerini güçlendiriyor. Her yerde ve her koşulda çocuğun eğitime erişim hakkı olduğunu savunan Koruncuk Vakfı; Adalet Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında Türkiye’nin farklı cezaevlerinde kalan hükümlü ya da tutuklu öğrencilere düzenli destek sunuyor. Vakıf ayrıca, sosyal hizmet model ve çalışmaların ulusal düzeyde yaygınlaştırılmasına, bu yolla çocuk hakları konusunda toplum farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyor. Yirmiden fazla STK’yı bir araya getirerek kurduğu Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu ile çocuk haklarının korunması ve bu haklara erişimdeki risklerin azaltılması için çalışıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"