Nezih Özuyar'dan Bergama için muhteşem projeler

İYİ Parti Bergama Belediye Başkan Adayı Nezih Özuyar projelerini açıkladı. Özuyar, "Şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda çalışacağımı tüm halkımıza taahhüt ederim" dedi.

Nezih Özuyar'dan Bergama için muhteşem projeler
04 Mart 2024 - 22:05
İYİ Parti Bergama Belediye Başkan Adayı Nezih Özuyar, Bergama'da hayata geçirecekleri projeleri düzenledikleri bir lansman toplantısında kamuoyu ile paylaşarak, Bergama'yı şeffaf ve dürüst bir belediyecilik anlayışı ile yöneteceklerini söyledi.

Bergama Kültür Merkezi'nde proje tanıtım programında konuşan Nezih Özuyar, “Projelerimiz için 'Tüm bunları nasıl yapacaksınız?' diye soruyorlar. Yapacağız, çünkü bu yılki belediye bütçesi 1 milyar 180 milyon TL. Hedeflenen gelir toplamı 896 milyon lira. Burada şeffaf ve gerçekçi fiyatlar ile ihaleleri yaparsanız, bunları da fazlası ile yaparsınız” diyerek şeffaf ve dürüst bir belediyecilik yönetiminin sözünü verdi. 

Nezih Özuyar’ın projeleri arasında Bergamalılara belediye eli ile ucuz konut kazandırmak, Kozakta bir film platosunun yapımı, huzurevi, kadın sığınma evi, engelli köyü ile geniş kapsamlı yine Kozak Bölgesinde bir çocuk oyun alanı da bulunuyor.

Turizmde Bergama’yı mutlaka eski günlerine döndüreceklerini ifade eden İYİ Parti Adayı Özuyar, “Başlayan kamu yatırımları mutlaka bitirilecek. İZBAN yeni durakları ile Bergama’ya mutlaka gelecektir” dedi.

Nezih Özuyar, proje lansmanında özetle şunları söyledi:

“Burada ben sıra dışı ve ruhunuza hitap edecek bir sunum yapacağım. Ben 5 yıl boyunca gerek büyükşehir gerek Bergama belediyesinde yapmış olduğum beş yıllık meclis üyeliği görevimi çok önemsiyorum. Öncelikle ilk söylemek istediğim ben yaptığım kamu görevleri boyunca Bergama'da başlayan kamu yatırımlarının ısrarlı bir şekilde takipçisi olacağız ve bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

TARLA VE ARSA SATIŞI KESİNLİKLE OLMAYACAK
İkinci önemli olan ise Bergama belediyesine ait olan köylerdeki tarlaları ve şehir merkezindeki arsaları kesinlikle satmayacağız. Biz bu beş yıl boyunca süren satış talanına son vereceğiz. Köylerde kuracağımız kooperatifler sayesinde köylere ait olan bu tarla ve arazileri 25 yılığına tahsis edeceğiz.

Belediyemizde kuracağımız işsizlik masası ile iş arayan gençlerimiz ile elaman arayan ticari firmaları bir araya getireceğiz. Bu işler ahbap çavuş ilişiklerine göre değil liyakate göre gerçekleşecek. Belediye şirketlerinin işgücü ihtiyaçlarını da bu masaya başvuran gençlerimiz arasından karşılayacağız.

Yeri yanlış seçilen artık bunu düzeltmek imkansız ama İzmir Büyükşehir belediyesi ile otogarı koordineli bir şekilde çalışır ve halkımızın daha fazla kullanımına uygun hale getireceğiz.

Otogarın yanı sıra Bergama'da şehir içi ulaşım Güzel bir hizmet olan İZTAŞIT Şoförler odamızla koordineli bir şekilde çalışarak daha verimli çalışır hale getirilecek. Açık duraklar mutlaka kapatılacak.

Belediye binası mutlaka eski yerine gelecek bu konuda diğer malikler ile hızla anlaşarak güçlendirme çalışması ilk başlattığımız iş olacak. İlk zamanlar 13 milyon liraya çıkacak güçlendirme şimdi 50 milyon lirayı aştı. Burada hem İnönü, bankalar caddeleri ile Cumhuriyet Meydanındaki esnaf müşteri kaybına uğradı. Hem de güçlendirmenin maliyeti arttı. Bizim dönemimizde mutlaka güçlendirme tamamlanacak hasta konuk evi eski işlevine dönerek belediye binası eski yerine gelecek.

Çarşamba pazarı için mutlaka kapalı bir pazar yeri 2 katlı olmak üzere yapacağız. Ayrıca yaklaşık 3 bin kişiye yakın hemşerimizin yaşadığı Bayatlı semti için sağlık ocağı, Pazar yeri ve mutlaka bir üst geçit olacak. Orayı alacağımız tedbirler ile artık su basmayacak.
Esnaf masası kuracağız ve başına atayacağımız Çiğdem Kıratlı hanımefendiyi hem başkan yardımcısı hem de esnaf masası sorumlusu yapacağız. Böylece esnaf belediye ilişkileri bir düzene girecektir.

Ayrıca belediyemizde bir muhtarlık koordinasyon merkezi kurulacak. Muhtarlarımızın büyükşehir ile olan ilgili taleplerini alıp büyükşehre iletip mutlaka takipçisi olacağız.
5 eski beldemiz ve Kozak Nahiyemizin merkezi olan Yukarıbey’de hizmet binaları tadilattan sonra tekrar açılacak buraya ivedi iş makineleri birer yangın söndürücü ile 2 personel ve zabıta mutlaka göndereceğiz.

İZBAN Durakları tekrar revize ettirilerek,  Bergama’ya çok yakın bir yerden geçmesini sağlayacağız. Şimdiki duraklar Bergama’ya İZBAN Kınık’a da gelecek sözü ile değiştirildi. Ve Bozköy ile Sindel mahallerine kaydırıldı. Bunu tekrar düzeltip İZBAN’ın Bergama’ya gelmesi için çalışacağız.

Aslında Bergama belediyesinin görevi olan 17 metreye kadar genişlikte olan ova üretim yolarını kaliteli satı kaplama ve asfalt ile kaplayıp üretim yoları çilesini mutlaka bitireceğiz. Bunun için Büyükşehrin 17 metreden geniş yoları ve bulvar ve meydan düzenlemelerini yapması için teşvik edeceğiz.

1 / 1000 ölçeğindeki koruma planı ve normal imar planını mutlaka yapıp onaylatacağız. Bunu biz nokta nokta Bergama'da biliyoruz. Bu planı mutlaka çıkartarak elimizi rahatlatacağız.

EVİM HAZIR PROJESİ İLE BELEDİYE ELİYLE EV SAHİBİ OLUNACAK
Evim Hazır projesi ile belediye öncülüğünde halkımızı özellikle dar gelirli yurttaşlarımız ev sahibi yapacağız. Bunun için Tepeköy civarında olan yerleri imara açıp müteahhitlere kat karşılığı konutlar yapı TOKİ’den daha elverişli halde konutları dar gelirli insanlarımıza sunacağız.

Kadın emeğini önemsiyoruz bu kapsamda Dübek Mevkiinde belediyeye ait olan 91 dönümlük jeotermal alana çiçek serası kurup bin kadın hemşerimizi burada istihdam edeceğiz.

İlk etapta 2 kapalı düğün salonu yapılacak ve ihtiyaç sahipleri düğün yapacak genç çiftlerimize kira almadan tahsis edilecek.

Altyapı ve yol çalışmaları düzgün ve şeffaf ihaleler ile orayı burayı satmadan yapılacak ve bu çalışmalar devam edecek.

Bergama giriş yolunu çatı mevkii olan yeri şehir içine kadar tekrar düzenleyerek Bergama’ya yakışır bir hale getirilecek ve aydınlatması yapılacak. Bu aydınlatmalarda Efe Figürümüz kullanılacak.

Trafik ve otopark konusunda öncelikli olarak üniversitelerin ilgili birimlerine kentin bir trafik modeli ortaya çıkarılacak ve bunlara uygun olarak güzergahlar ve otoparklar yapılacak.

HALK EKMEK FABRİKASI KURULACAK
Ucuza ekmek için halk ekmek fabrikası ve satış noktaları açılacak.
Şiddet görmüş ve eşinden ayrılmış Kadınlarımıza çocukları ile barınacakları ve psikolojik destek alacakları tam donanımlı bir kadın sığınma evi ile Göçbeyli yolunda imar planında var olan yerde mutlaka yaşlılarımızın kalan hayatını huzur içinde geçirecekleri bir huzur evi mutlaka yaptıracağız.

İlçemizde 5 bin engelli hemşerimiz var onları sadece 3 Aralık engelliler gününde hatırlayıp sonra unutmayacağız. Bunun için mutlaka bir engelli köy yapılacak.

EMEKLİLERE BÜYÜK DESTEK VERİLECEK
10 bin liranın altında maaşı olan emeklilerimize 1250 TL destek verilecek.
Gençlerimize yönelik genç kart vereceğiz belediyenin aksak işlerini bize bildiren gençlerimizin kartlarına bu puanlar yüklenecek ve gençlerimiz bu puanlar ile daha ucuz bir şekilde cafe sinema tiyatrolara gidebilecek. Ayrıca gençler için yapacağımız gençlik merkezi ile burada gençlerimiz yenilikçi ve girişimci bir ruh ile yaşama hazırlanacak dijital konularda kendilerini daha da geliştirecekler.

Biz gerçekten turizm önemsiyoruz geçtiğimiz günlerde Sayın Turizm Bakanı geldi ve 1 milyar lira tahsis sözü verdi.  1 milyar para kazılardan ziyade ilçemizde teleferik, otopark ve ören yeri girişlerinin ucuz hale getirilmesi onların sübvansiyonunda kullanılması daha doğru olur. Biz Bergama olarak bu maliyetler yüzünden destinasyon merkezi olmaktan bir çok acente tarafından çıkarıldık. Biz turistin önce şehir içine gelmesini domuz alanından başlayarak Talat paşa mahallesi istiklal meydanından arastaya kadar bir yürüyüş yolu oluşturacağız ve turistleri Bergama içine sokmakta kararlıyız.

Bergama'da turizmi Kozak Yayla, Bergama Tarih ve Dikili deniz turizmi halinde geliştirip sunacağızs.932 olan turistik yatak kapasitemizi yatırımcıları çağırarak çok fazlasına çıkaracağız. İlçemizi depreme ve diğer afetlere dirençli bir kent haline getirmek için ne gerekirse yapacağız TRAC Telsizcilerini ve Bergama da yeni kurulan BERKUD Bergama Kurtarma Derneğini geliştireceğiz. Ayrıca Kozak yaylasına bir Çocuk oyun alanı çok geniş kapsamlı mutlaka kurulacak.

KENT ORKESTRASI VE KOZAK’TA FİLM PLATOSU
Yine turizm bağlamında kültür ve sanat festivallerini çok daha etkili hale getirerek bir kent orkestrası mutlaka kuracağız. Ayrıca Kozak Yaylasını ve restore edilen üç kemer köprüsünü bir film platosu haline getireceğiz. Burada çekilen filmler ile Bergama çok daha fazla tanınacak. Bunu biz Zübeyde Filmi ile başardık.

Tüm bunları nasıl yapacaksınız diye soruyorlar yapacağız çünkü bu yılki belediye bütçesi 1 milyar 180 milyon TL hedeflenen gelir toplamı 896 milyon lira burada şeffaf ve gerçekçi fiyatlar ile ihaleleri yaparsanız bunları fazlası ile yaparsınız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu