Nazlı Pınar Kaya, 'Gönül Dağı' dizisindeki karakterini anlattı

Birçok dizi ve sinema filminde rol alan şimdi ise TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı’nda Cemile karakterine hayat veren Nazlı Pınar Kaya, canlandırdığı karakter ve çekimler hakkında MAG Ağustos sayısına özel açıklamalarda bulundu.

Nazlı Pınar Kaya, 'Gönül Dağı' dizisindeki karakterini anlattı
12 Ağustos 2021 - 12:17

Gönül Dağı'nın Cemile'si Nazlı Pınar Kaya: “Her karakter yeni bir yolculuk”



"Oyunculuk benim için mutluluğu ifade ediyor" diyen Nazlı Pınar Kaya "Çünkü en mutlu olduğum anlar hep işimi yaptığım zamanlardır. Set, sahne hep evim gibi oluyor. Hayatı bir yolculuk olarak görüyorum ve oyunculuk yaparken başka bir karakterle tanışmak onun yolculuğuna eşlik etmek demek. Yaşadıklarını, duygularını ve düşüncelerini anlamaya çalışmak zor ama bir o kadar da keyifli. Her karakterde yeni bir dünya ile tanışıyormuşum gibi geliyor. Birini daha anlayıp yoluma ondan öğrendiklerimle devam ediyorum” dedi.
 
TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı hakkında da konuşan Nazlı Pınar Kaya “Sezon finali yaptık. Bildiğiniz gibi çekimlerimiz Eskişehir’de. Güzel ama zor bir coğrafya. İklim şartları bizi gerçek anlamda zorladı. Hava durumu bazen eksilere düşüyordu, soğuktan nefes almakta bile zorlandığımız oldu. İlk defa şehir dışı işinde bu kadar uzun çalışıyorum, evden uzak olmak farklı ve güzel bir deneyim. TRT 1 seyircilerinin desteği, bizi sevmiş olmaları, aldığımız güzel tepkiler çok motive edici oldu. Ailelerinden biri yaptılar bizi, bu çok mutlu ediyor. Tabii oyuncu kadromuz, kamera arkası ekibimiz o kadar güzel ve eğlenceli insanlardan oluşuyor ki o yüzden keyifle çalışıyoruz. Çok güzel bir masal anlatıyoruz. Karakterlerin hepsinin kendine has hikâyeleri var. Kim izlese kendinden, çevresinden bir parça bulabileceği gerçek bir Anadolu hikâyesini yansıtıyoruz. Cemile’yi tam bir Anadolu kadını olarak tanımlıyorum. Çok küçük yaşta annesini kaybetmesine rağmen hayatta çok güçlü duran bir kadın, içinde hiç kötü his barındıramayan bir karakter. Cemile, sevdiklerinin en büyük destekçisi. Cemile ile en çok hayat enerjimizi benzetiyorum ne olursa olsun güçlü durmaya, bir şekilde hayata güzel yönlerinden bakmaya çalışıyoruz.”



Sizi biraz daha yakından tanımak isteriz. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

İnsanın kendini tarif etmesi bana hep biraz zor gelmiştir ama net bir insan olduğumu söyleyebilirim. Mesela birini ya da bir şeyi sevip sevmediğim hemen belli olur ya da direkt söylerim. Sanırım bununla birlikte biraz da dik başlıyımdır. Kendi doğrularımdan ödün vermemeyi tercih ederim. Kendi bildiğini okuyan türden bir insanım. Bir de sevdiklerime, işime karşı çok tutkuluyumdur.

Oyunculuk sizin için ne anlam ifade ediyor?
Oyunculuk benim için mutluluğu ifade ediyor. Çünkü en mutlu olduğum anlar hep işimi yaptığım zamanlardır. Set, sahne hep evim gibi oluyor. Hayatı bir yolculuk olarak görüyorum ve oyunculuk yaparken başka bir karakterle tanışmak onun yolculuğuna eşlik etmek demek. Yaşadıklarını, duygularını ve düşüncelerini anlamaya çalışmak zor ama bir o kadar da keyifli. Her karakterde yeni bir dünya ile tanışıyormuşum gibi geliyor. Birini daha anlayıp yoluma ondan öğrendiklerimle devam ediyorum.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı dizisinde canlandırdığınız Cemile karakteri ile bizlerlesiniz. Çekimler nasıl gidiyor?
Sezon finali yaptık. Bildiğiniz gibi çekimlerimiz Eskişehir’de. Güzel ama zor bir coğrafya. İklim şartları bizi gerçek anlamda zorladı. Hava durumu bazen eksilere düşüyordu, soğuktan nefes almakta bile zorlandığımız oldu. İlk defa şehir dışı işinde bu kadar uzun çalışıyorum, evden uzak olmak farklı ve güzel bir deneyim. TRT 1 seyircilerinin desteği, bizi sevmiş olmaları, aldığımız güzel tepkiler çok motive edici oldu. Ailelerinden biri yaptılar bizi, bu çok mutlu ediyor. Tabii oyuncu kadromuz, kamera arkası ekibimiz o kadar güzel ve eğlenceli insanlardan oluşuyor ki o yüzden keyifle çalışıyoruz.

Proje ve karakter hakkında neler söylemek istersiniz? Cemile karakterinde kendinize benzettiğiniz özellikler var mı?
Aslında çok güzel bir masal anlatıyoruz. Karakterlerin hepsinin kendine has hikâyeleri var. Kim izlese kendinden, çevresinden bir parça bulabileceği gerçek bir anadolu hikâyesini yansıtıyoruz. Cemile’yi tam bir Anadolu kadını olarak tanımlıyorum. Çok küçük yaşta annesini kaybetmesine rağmen hayatta çok güçlü duran bir kadın, içinde hiç kötü his barındıramayan bir karakter. Cemile, sevdiklerinin en büyük destekçisi. Cemile ile en çok hayat enerjimizi benzetiyorum ne olursa olsun güçlü durmaya, bir şekilde hayata güzel yönlerinden bakmaya çalışıyoruz.

Oyuncu olmasaydınız eğer hangi mesleği tercih ederdiniz?
Çok küçük yaşlarda o kadar çok şey olmak istiyordum ki veteriner, öğretmen, avukat.. Her sabah kalktığımda farklı bir meslek söylüyormuşum. Sonra ilkokulda ilk kez sahneye çıktıktan sonra bir daha oyunculuktan başka bir şey düşünemez olmuştum. Sanırım sekiz, dokuz yaşından beri hep oyuncu olmak istiyordum. O yüzden farklı bir meslek hayal bile edemiyorum.

Yurt içi ve yurt dışında en çok beğendiğiniz yapımlar ve oyuncular kimler?
Ethan Hawke, Julie Delpy’nin oynadığı Before Sunrise üçlemesi en sevdiğim filmlerdir. Onun dışında gerçek bir Benedict Cumberbatch hayranıyım. Tabii ki Anthony Hopkins, en son The Father filmini izledim ve en sevdiklerimin arasına girdi yine. Kate Winslet yine ne yapsa illa ki izlediğim isimlerden. Yurt içinde de özellikle Haluk Bilginer ve Demet Evgar’ı hayranlıkla izliyorum.

En büyük hayaliniz nedir?
En büyük hayalim, kendimin en iyi versiyonu olmak. Hem hayata dair insan olarak hem de işimde kendimi hep daha iyi hale getirmek. Dünya’yı dolaşıp daha çok kültür ve insan tanımak, anlamak istiyorum. Ancak böyle söylemek istediklerimi işimle birleştirip doğru şekilde sunabileceğimi düşünüyorum.

Genç ve başarılı bir oyuncu olarak gelecek ile ilgili planlarınızdan bahsedebilir misiniz?
Hep birbirine zıt, farklı karakterleri oynamak ve şaşırtmak istiyorum. Beklenmedik karakterler ve ters köşe roller de çok ilgimi çekiyor. Tabii ki sevdiğim ve çalışmayı çok istediğim yönetmenler var. Üzerinde çalıştığım bir tiyatro oyunu ve sinema filmi var onları yazmaya çalışıyorum, öğreniyorum. Bir gün onları hayata geçirmeyi çok istiyorum.

FOTOĞRAF: ENES KAHRAMAN    SAÇ&MAKYAJ: NEŞE KAYA
STYLING: İPEK ALTUN    STYLING ASİSTAN: FADİME ESER
MEKAN: HAGIA SOFIA MANSIONS ISTANBUL, CURIO COLLECTION BY HİLTON


Doğallığı, samimiyeti ve duru güzelliği ile izleyen herkesi kendisine hayran bırakan başarılı oyuncu Hande Doğandemir’in kapak yıldızı olduğu MAG Ağustos, dopdolu içeriği, tatile özel dosya konuları, röportajları ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Türk Telekom ve DMAX’ de online olarak okurlarıyla buluşuyor. n11.com sitesi üzerinden MAG Haziran sayısına ulaşmanız mümkün. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"