Mokka-e 'Yelkenli ile Türkiye Turu Rekoru'nun bir parçası oldu

Yelken konusunda hocaların hocası olarak anılan ve yelkenli ile dünya turu yapmış olan 2. Türk unvanını taşıyan duayen denizci Cumhur Gökova’nın iki oğlu Tolga ve Atilla Gökova, Yelkenliyle Türkiye Turu Rekor denemesi için kısa süre evvel kolları sıvadı.

Mokka-e 'Yelkenli ile Türkiye Turu Rekoru'nun bir parçası oldu
18 Mayıs 2022 - 17:04

Mokka-e ‘Yelkenli ile Türkiye Turu Rekoru’nun bir parçası oldu!

Yelken konusunda hocaların hocası olarak anılan ve yelkenli ile dünya turu yapmış olan 2. Türk unvanını taşıyan duayen denizci Cumhur Gökova’nın iki oğlu Tolga ve Atilla Gökova, Yelkenliyle Türkiye Turu Rekor denemesi için kısa süre evvel kolları sıvadı. Hopa’dan İskenderun’a, 38 feet uzunluğundaki yelkenli yarış tekneleri ile, motor gücü kullanmadan yelken açan Atilla ve Tolga Gökova 13 gün, 15 saat, 2 dakika ve 58 saniyelik bir zamanlama ile Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Sürdürülebilir ve temiz enerji ile seyahat ederek sıfır atık konusuna, deniz temizliğinin önemine ve iklim krizine dikkat çekme hedefiyle rekor denemesini başlatan Gökova kardeşlere bu yolculuklarında Opel Mokka-e eşlik etti. Rekor denemesi sırasında kendi enerjilerini üreterek yaşamın sürdürülebilirliğini vurgulamak isteyen kardeşler, kara yolculuğunu yeni elektrikli Opel Mokka ile yaparak seyahatlerini sadece sürdürülebilir enerji kaynakları ile tamamlamış oldular. Diğer bir taraftan ise kırdıkları Türkiye rekoru ile yeni rekoru da belirlemiş oldular.

Tolga ve Atilla Gökova, Türkiye Turu Rekor denemesi için tam 13 gün önce yelken açtı. İki kardeş, 38 feet uzunluğundaki yelkenli yarış tekneleri ile motor gücü kullanmadan, Hopa’dan İskenderun’a ulaşarak Türkiye rekorunu kırdılar. 13 gün, 15 saat, 2 dakika ve 58 saniyelik sürede tamamladıkları ‘Türkiye Turu Rekor’unun ‘start’ hattına giderken ise tercihlerini Mokka-e’den yana kullandılar.


Gökova Kardeşler’in karadaki tercihi Opel Mokka-e oldu

Elektrikli mobiliteye geçiş hamlesine hız kesmeden devam eden Opel’in, yüzde 100 elektrikli modeli Mokka-e, iki kardeşin rekor sürecinde sürdürülebilir ve temiz enerji ile seyahat için en uygun model olduğunu kanıtladı. Kara seyahatleri boyunca ikilinin takipçileri kendilerini hiç yalnız bırakmadı. İki kardeş, karadan başlangıç noktası olan Hopa’ya yaptıkları yolculuk boyunca, sosyal medya üzerinden Opel Mokka-e’ye dair gelen soruları yanıtladılar.


13 günde 1500 mil yol kat ettiler

2 Mayıs 2022 tarihinde Hopa’dan yelken açan denizci ve yelken eğitmeni kardeşler Tolga ve Atilla Gökova, 38 feet’lik yarış tekneleri ile yeni Türkiye rekorunu elde etmek için 13 günlük sürede 1500 mil katederek İskenderun’a varmayı başardı.

Türkiye Turu rekorunu kırarken, aynı zamanda karbon ayak izi üretmeden, kendi enerjilerini üreterek yaşamın sürdürülebilirliğini anlatmak isteyen kardeşler, kara yolculuklarını ise elektrikli Opel Mokka ile yaparak seyahatlerini sadece sürdürülebilir enerji kaynakları ile tamamlamış oldular.

Bu projede Atilla ve Tolga Gökova kardeşler, aynı amaca hizmet eden markalarla yürümeyi tercih ettiler.  Onlar zoru başardı ve artık Türkiye Turu Rekoru’nun yeni sahipleri oldular. Opel ise bu sıra dışı projeye destek vererek Yelkenli ile Türkiye Turu Rekoru’nun önemli bir parçası oldu ve elektrikli mobiliteyi desteklediğinin bir kez daha altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"