Mobilya seçmenin püf noktaları

Coastal Homes Kurucusu Ahmet Tipi, evlerimizde kaliteli zaman geçirmede büyük rolü olan mobilyaların seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Mobilya seçmenin püf noktaları
13 Temmuz 2023 - 08:44

Konforlu ve stil sahibi yaşam alanları için mobilya seçmenin 5 püf noktası

Bir evin içinde geçirilen zamanı kaliteli kılan unsurların başında mobilya seçimi geliyor. Mobilya seçimi, bir yaşam alanının atmosferini, rahatlığını ve işlevselliğini belirliyor. Yaşam alanlarında geçirilen her anı değerli ve unutulmaz hale getirmek için imza tasarımlara hayat veren Coastal Homes’un Kurucusu Ahmet Tipi, mobilya seçmenin püf noktalarını; konfor, fonksiyonellik, stil, sürdürülebilirlik, dayanıklılık, bütçe ve kalite başlıkları altında özetliyor.

Günümüz dünyasının değişen yaşam alışkanları, evlerde geçirilen zamanı giderek artırıyor. Her insanın kişisel sığınağı olan evlerin nasıl dekore edildiği ise hayatın her alanını etkiliyor. Mobilya seçimi; yaşam alanlarının tarzını belirleme, işlevselliğini artırma, rahatlığını sağlama ve evin genel atmosferini oluşturmada büyük önem taşıyor. İlhamını evde geçirilen her anı özel kılma düşüncesinden alan Coastal Homes ise yaşam alanları için özgürlük, huzur ve rahatlığı bir araya getiren mobilyalar tasarlıyor. Mobilya seçiminin yaşam alanını karakterize eden en temel unsurlarından biri olduğunu belirten Coastal Homes Kurucusu Ahmet Tipi, mobilya seçmenin püf noktalarını açıkladı.


Mobilyanın konforu dinlenmemizi sağlarken, fonksiyonelliği günlük yaşamı kolaylaştırır

Konfor, yaşam alanlarında huzur ve rahatlama hislerini yaratarak dinlenmeyi sağlıyor. Fonksiyonellik ise mobilyanın işlevsel olmasına, evin düzenli kalmasına ve eşyalara kolayca erişilebilmesine yardımcı oluyor. Coastal Homes’un konfor ve zarafeti fonksiyonel kullanım ile bir araya getirdiği tasarım anlayışına dikkat çeken Ahmet Tipi, “Kimi zaman uzun bir günün ardından dinlenmek için kapıdan içeriye girdiğimiz, kimi zaman sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, kimi zamansa işlerimizi pratik ve verimli şekilde bitirmek için çalıştığımız evlerimizde kullandığımız mobilyalarımızın konforlu ve fonksiyonel olması yaşam kalitemizi doğrudan etkiliyor. Coastal Homes olarak sadece dekorasyon tarzına değil, yaşam alışkanlıklarına da uyum sağlayan rahat ve işlevsel mobilyalar üretiyoruz” şeklinde konuştu.


Kişiye özel tasarımlarla benzersiz yaşam alanları

Evde geçirilen zamanı daha da özel kılan unsurlardan bir diğeri mobilyanın tasarım stili. Mobilya tasarımının, ev dekorasyonunun geneli ve kişisel tarz ile uyumlu olması estetik bütünlüğü sağlarken, aynı zamanda keyifli bir atmosfer yaratıyor. Coastal Homes’un “Yuvanız, sizi karakterize eden en değerli eserdir” fikri ile benzersiz ve kişiye özel mobilya üretimi yaptığını belirten Ahmet Tipi, böylece herkesin kendi tasarım hikâyesini oluşturup zamansız ve kişiliğini yansıtan bir ev stili yaratabileceğini söyledi.


Sınırlı metrekarelerde konforlu bir yaşam için mekâna özel çözümler

Mobilya seçimi yaparken evin ölçülerini göz önünde bulundurmak, ev dekorasyonun kritik bir parçası. Evin içinde rahatça hareket edebilmek ve mobilyaları işlevsel şekilde kullanabilmek için mobilya seçimi öncesinde yaşanılan evin ölçülerini öğrenmek ve buna uygun modellere yönelmek gerekiyor. Coastal Homes olarak sınırlı metrekarelere sığmak zorunda kaldığımız yeni nesil evlerden maksimum fayda sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Ahmet Tipi, sundukları mekâna özel çözümleri şu sözlerle anlattı: “Müşterilerimize şık, işlevsel ve konforlu yaşam alanları yaratmak için mekâna özel çözümler sunuyoruz. Ücretsiz mimari hizmetimiz çerçevesinde müşterimizin evinin ölçülerini aldıktan sonra kişisel beklentilerine ve ihtiyaçlarına uygun mobilyalar üretiyoruz”.

Mobilya üretiminde sürdürülebilirlik ve devamlılık şart
Mobilya seçiminde devamlılık ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Ahmet Tipi, Coastal Homes’un endüstriyel ormanlardan elde edilen malzemeleri kullanarak yerli üretim yaptığını belirtti ve üretim süreçlerinin sağladığı avantajları şu sözlerle anlattı: “İstanbul’da bulunan üretim tesisimizde tamamen yerli üretim yapıyoruz. Bu sayede müşterilerimizin yaşam alanlarına uyumlu, kişiye özel mobilya taleplerine hızlı ve etkin şekilde karşılık veriyoruz. Üretimde devamlılığı esas alıyoruz. Bir müşterimiz yeni evine taşındığında sahip olduğu mobilya takımını genişletmek istiyorsa, ihtiyaç duyduğu mobilyayı istediği ölçüde üreterek evine teslim ediyoruz.”

Mobilyaların dayanıklı ve uzun ömürlü olması önemli
Mobilya seçiminin önemli püf noktalarından bir diğerinin ise bütçe ve kalite olduğuna değinen Ahmet Tipi, “Kişisel bütçe, mobilya seçimi için önemli bir belirleyici iken, kalite ve dayanıklılık da satın alınan mobilyanın uzun süreli kullanım ömrünün olup olmayacağını belirliyor. Tüm tasarımlarımızda konforun ve stilin yanı sıra, kaliteyi de ön planda tutuyoruz. Ürünlerimizin tasarımında pamuk benzeri doğal liflerden oluşan kumaşların yanı sıra kestane ve meşe gibi özgün ve dayanıklılığı ile ön plana çıkan ağaçlar kullanarak müşterilerimize uzun yıllar boyunca onlarla beraber olacak, en önemli anlarına tanıklık edecek ve unutulmaz anılar biriktirirken beraberlerinde olacak mobilyalar tasarlamak için çalışıyoruz” dedi.

Coastal Homes Hakkında: Temelleri 1952 senesinde Ankara Siteler’de atılan Tipi Mobilya A.Ş. bugün 3.kuşak tarafından Türkiye ve dünyada Coastal Homes markasıyla temsil ediliyor. Coastal Homes, sektöre adımını 2005 yılında ev dekorasyon alanında öncü global bir markanın Türkiye distribütörlüğünü alarak attı. İlk mağazasını Addresistanbul Ev Dekorasyon Merkezi’nde açan firma ardından 2008 yılında Gebze’de üretim tesisini hayata geçirdi. Büyümesine ve üretimine sırasıyla Alemdağ ve Tuzla Organize Sanayi’de açtığı üretim tesisleriyle devam etti. Coastal Homes, bugün İstanbul’da Kalamış ve Şişli mağazalarının yanı sıra İzmir, Bodrum, Ankara, Samsun, Adana ve İskenderun şubeleri ile doğal mobilyanın ve ‘New England’ tarzının en başarılı temsilcilerinden biri olarak konumlanıyor. Aynı zamanda İngiltere, Almanya, İsviçre, Yunanistan ve Kıbrıs gibi pazarlarda da kendi üretimi olan şık tasarımları satışa sunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu