Milliyet Arkeoloji Köklü Medeniyetlerin İzinde!

Milliyet Arkeoloji, 21 Ocak Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak sunulacak yeni sayısında her köşesi Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan kalan kültür varlıklarıyla süslü İznik’e yer veriyor.

Milliyet Arkeoloji Köklü Medeniyetlerin İzinde!
20 Ocak 2024 - 23:11

Milliyet Arkeoloji dergisi, yeni yılın ilk sayısında kültür varlıklarıyla süslü İznik’i kapağına taşırken, Laodikeia’daki Anıtsal Çeşme’den Alaca Höyük’e uzanan zengin içerik seçkisiyle 21 Ocak Pazar günü okurlarıyla buluşuyor.

Milliyet Arkeoloji, 21 Ocak Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak sunulacak yeni sayısında her köşesi Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan kalan kültür varlıklarıyla süslü İznik’e yer veriyor. Başkentlik yaptığı dört medeniyet için bir sığınak olan, bugün “sakin şehir” unvanı alan İznik, 1700 yıl önce Hristiyanlığın en tartışmalı konularının çözüldüğü toplantının da ev sahibiydi.
 
İznik Roma Tiyatrosu da 2000 yıllık tarihiyle Milliyet Arkeoloji’nin yeni sayısında yer alıyor.  Tarihin farklı dönemlerinde gladyatör dövüşlerine, dinî toplantılara ve seramik fırınlarına “sahne olan” yapının tarihi en ince ayrıntısıyla aktarılıyor. İznik’teki kazılarda ortaya çıkan Osmanlı seramik ve çinilerin tarihine de dergide yer veriliyor. Çinilerin asıl üretim merkezinin İznik olduğunun gün yüzüne çıkışı anlatılıyor. Denizli’de bulunan Laodikeia Antik Kenti’nde bulunan yaklaşık 1900 yıllık Anıtsal Çeşme’nin restorasyon çalışmasıyla yeniden ayağa kaldırılma süreci de arkeoloji severlerle buluşuyor.
 
Hatay Erzin’de Antiokheia teknikleriyle Artemis mozaiğinin yeniden üretilerek yerinde sergilenmesini hedefleyen proje de mercek altına alınıyor. Kadınlara istihdam sağlamayı da amaçlayan projeye dair her şey son sayıda yer alıyor. Cumhuriyet’in arkeolojiye verdiği önemin adeta bir simgesi olan “Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük” sergisi, Yapı Kredi Müzesi’nde ziyarete açıldı. Anadolu’nun zengin geçmişini hatırlatan sergi, Milliyet Arkeoloji sayfalarında okurlara sunuluyor.
 
Milliyet Arkeoloji, her ayın üçüncü pazar günü yayımlanan yeni sayılarıyla arkeoloji meraklılarını tarihte yolculuğa çıkarmaya devam edecek. Derginin bu sayısına gazeteyle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra Yalova, İznik, Orhangazi gibi yerlerde de erişilebilecek. Ayrıca dergiye Getir, Shopier ve Trendyol’dan da ulaşmak mümkün.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu