MasterChef'in ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya kitabını ilk kez D&R'da imzaladı

MasterChef’in ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya: “İnsanlar kitapta kendilerinden bir şey buluyor”

MasterChef'in ünlü şefi Mehmet Yalçınkaya kitabını ilk kez D&R'da imzaladı
09 Mart 2022 - 12:25
Türk gastronomisine yaptığı katkılar ve MasterChef programındaki jüri üyeliğiyle tanınan Mehmet Yalçınkaya, “Denizden” adlı kitabının imza gününde D&R Kanyon mağazasının konuğu oldu. Etkinlikte okurlarıyla keyifli bir sohbete imza atan ünlü şef, meslek yaşamı boyunca yaşadığı kazalardan mutfaktaki sert tutumuna, kitaptan yeni belgesel projesine kadar pek çok konuya değindi.

Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, imza gününde Türkiye’nin sevilen şefi Mehmet Yalçınkaya’yı ağırladı. Deniz mahsullerine verdiği değeri “Denizden” adlı yemek kitabıyla taçlandıran ve balık tüketimiyle ilgili farkındalık yaratarak bir sosyal sorumluluk görevi de üstlenen Yalçınkaya, denize övgü niteliğinde hazırlanan kitabını, 6 Mart Pazar günü D&R Kanyon’da imzaladı.

“Deniz mahsulleri ile ilgili bir kitabın, iyi satış rakamları elde etmesi sık karşılaşılan bir durum değil” 
Kitaba gösterilen ilgiden duyduğu mutluluğu aktaran Mehmet Yalçınkaya, “Kitap, yaklaşık bir yıldır satışta. Deniz mahsulleri ile ilgili bir kitabın, iyi satış rakamları elde etmesi sık karşılaşılan bir durum değil. Okurların teveccühü, beni çok mutlu etti. Bu tarz çalışmaları, insanlar kendilerinden bir şey bulabilirlerse alıyorlar” dedi.

“Unutulmuş esnaf lokantası lezzetleri üzerine hazırladığım yeni kitap yolda”
İkinci kitabın yolda olduğunu söyleyen Yalçınkaya, “Şu an esnaf lokantaları kitabı üzerine çalışıyorum, Ramazan ayına yetiştirmeye çalışıyorum. Kitapta, unutulmuş esnaf lokantası yemekleri ve benim esnaf lokantalarında önerdiğim 50’ye yakın yemek olacak. Farklı ülke mutfaklarından imza lezzetler hazırlıyoruz fakat şu bir gerçek ki; hepimizin kökeninde esnaf lokantası var. Aynı zamanda, 6 ila 8 bölümlük bir esnaf lokantaları belgeseli hazırlayacağız. Rotamızı belirledik. Balıkesir’den Muğla’ya, Rize’den İstanbul’a gidecek; buralardaki hikayeleri anlatacağız. Çalışma, esnaf lokantalarını kayıt altına alma, kaynak olma niteliği de taşıyor” dedi. 

“Vücudumdaki her izin bir anlamı var”
Dubai’de restoran açılışında başından geçen talihsiz kaza hakkında konuşan ünlü şef, “Yanık tedavisine başladım. Çok uzun yıllardır, 35 senedir yemek yapıyorum ve vücudumdaki her izin bir anlamı var. Masterchef elemelerinde de yarışmacılar bazen kendilerini yaralayabiliyor. O da heyecandan kaynaklanan, psikolojik bir mesele” dedi.

“Mutfakta sertim”
Minik bir hayranının “gerçekten ekranda göründüğü gibi sert misiniz” sorusuna gülümseyerek yanıt veren Yalçınkaya, “Evet ama daha çok mutfakta. Dışarıda normalim” dedi.

Kitap hakkında: Balığın lezzetini zirveye çıkaracak dokunuşlarımız ve tekniklerimizle “Bu balıktan bu yemek nasıl olur?” diyeceğiniz yemekler yaptık. Menemen yapma süresi ile iyi bir balık yapma süresi neredeyse aynı diyebileceğiniz enfes tarifleri sizlerle buluşturmak istedik. Üç  tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, balığın mutfaklarımızda giderek azalan yerine bir atıfta bulunmak ve sofralardaki yerini yeniden tanımlamak amacıyla çıktığımız bu yolda, “Deniz ürünü pişirmek hiç zor değil” diyeceğiniz kolay tariflerin yanı sıra, sizleri şaşırtacağımız 84 çok özel tarifi beğenilerinize sunuyoruz. Sağlıkla, mutlulukla, afiyetle…


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...