Manisa Büyükşehir'den 3 İlçeye 94 Milyon Liralık Prestij Cadde Düzenlemesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı, Gördes ve Gölmarmara ilçelerinde yapılacak olan prestij cadde düzenlemeleriyle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Manisa Büyükşehir'den 3 İlçeye 94 Milyon Liralık Prestij Cadde Düzenlemesi
09 Ağustos 2022 - 21:15

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı, Gördes ve Gölmarmara ilçelerinde yapılacak olan prestij cadde düzenlemeleriyle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Gölmarmara Uğur Mumcu Caddesi’nin altyapı çalışmalarının daha önceden yapıldığını, Gördes ve Saruhanlı’da prestij cadde olarak düzenlenecek caddelerde MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmalarının başladığını belirten Başkan Ergün, “Sadece bu 3 ilçemizdeki prestij cadde düzenlemelerinin toplam maliyeti tam tamına 94 milyon liradır. Helali hoş olsun” dedi.
 
Saruhanlı, Gördes ve Gölmarmara ilçelerinde prestij cadde çalışması başlatacakları caddeler hakkında bilgi veren Başkan Cengiz Ergün, “Bu ilçelerimizdeki caddelerimizin ihalesini hayırlısıyla yaptık. Tabi önce altyapıyı yeniliyoruz. Bu bağlamda MASKİ Genel Müdürlüğümüz, Gördes ilçemizdeki Fatih ve Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Özgür Artunç Bulvarlarında 5 bin 300 metre içme suyu ve 2 kilometrelik kanalizasyon hattı döşeme işine başladı. Bu altyapı yatırımımızın bedeli 6,5 milyon TL. Büyükşehir Belediyemizin yapacağı üst yapının yani prestij cadde düzenlemesinin bedeli ise 18 milyon 700 bin TL’dir. Yani Gördes’imizin caddelerine toplamda 25 milyon 200 bin TL’lik bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Değerli Başkanım ve Gördesli hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Saruhanlı’da 58 Milyon TL’lik Yatırım

Saruhanlı’da yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “Saruhanlı ilçemizde Atatürk, Hükümet, Namık Kemal ve Talat Paşa caddelerinde yapacağımız prestij cadde yatırımımız öncesinde 4,5 kilometre yağmur suyu ve 5 bin 100 metre içme suyu hattı döşeyeceğiz. Bu çalışmamıza da start verdik. Altyapı yatırımımızın bedeli 23 milyon 500 bin TL’dir. Altyapı sonrasında yapacağımız prestij cadde düzenlememizin maliyeti ise 35 milyon TL. Saruhanlı ilçemize 58 milyon 500 bin TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Değerli Başkanım ve Saruhanlılı hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Uğur Mumcu Caddesi’nin Altyapısı Hazır

Gölmarmara ilçesinde bulunan Uğur Mumcu Caddesi’nde ise altyapıyı daha önce yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Burada prestij cadde düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Bu caddemiz için de 10 milyon 340 bin liralık bir yatırım söz konusu. Daha önce de Atatürk Bulvarı prestij cadde düzenlemesi olsun, yeni yağmursuyu ve içme suyu hatları ile kilit parke çalışmaları olsun, Gölmarmara ilçe merkezine ciddi yatırımlar yaptık. Değerli Başkanım, yeni prestij caddemiz de hayırlı olsun diyorum. Sadece bu 3 ilçemizdeki Prestij Cadde Düzenlemelerinin toplam maliyeti ise tam tamına 94 milyon liradır. Helali hoş olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...