Mahir Polat: "Kemal Kılıçdaroğlu sağduyunun adayıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Mahir Polat, üye katılımı töreni için geldiği Bergama'da Bakırçay Bölge gazetesinin sorularını yanıtladı. 

Mahir Polat: "Kemal Kılıçdaroğlu sağduyunun adayıdır"
05 Şubat 2023 - 20:55
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Mahir Polat, üye katılımı töreni için geldiği Bergama'da Bakırçay Bölge gazetesinin sorularını yanıtladı. 

Hangi tarihte yapılırsa yapılsın yapılacak seçimleri Millet İttifakı olarak kazanacaklarını ifade eden Mahir Polat, “Genel başkanımız Kemal Bey her CHP’linin gönlündeki adaydır, o aynı zamanda sağduyulu insanların,  sokağında adayıdır. Ama biz ittifakımızın vereceği karara saygılı olacağız. Umarım ittifakın adayı da Kemal Bey olacaktır” dedi. 

Mahir Polat'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Partimiz, Millet İttifakı çatısı altında uzunca bir süredir seçime hazırlanıyordu. Şu an belirlenen Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi, Cumhur İttifakı ve AKP’nin kendi siyasi bekaları ve Erdoğan’ın siyasi bekası için belirlenmiş bir seçim tarihidir! 

Biz, 6 Nisan’dan önce yapılacak bir seçimin millet için, 6 Nisan’dan sonra yapılacak bir seçim ise Erdoğan için yapılacak bir seçim olarak değerlendiriyoruz. 

Biz, uzunca bir süredir olası bir erken seçim için hazırlık yapıyorduk. Fakat ne olursa olsun bu seçimi kazanıp ülkemizde hukuk, adalet ve demokrasi dışı durum ve uygulamalara son vereceğiz. Onlar da seçimi kaybedeceklerini biliyorlar iktidardan gittiklerini görüyorlar.  

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; her CHP’linin gönlündeki adaydır, o aynı zamanda sağduyulu insanların, sokağın da adayıdır. Ama biz ittifakımızın vereceği karara saygılı olacağız. Umarım ittifakın adayı da Kemal Bey olacaktır. 

Bölgeden milletvekili çıkacak mı derseniz. Elbette bu konuda karar verici merci ben değilim ama bölge milletvekili illa da bölgede yaşayan bir insanın olması şart değildir,  atanan tüm milletvekillerimiz Küçük Menderes, Bakırçay ve metropolün milletvekili olacaktır. Elbette bölgede yaşayan, bölgede evi olan Bakırçay ve Küçük Menderes havzasından birer milletvekili çıkmasını isteriz. Ama buna partimizin yetkili kurulları karar verecektir. Bölgeden çıkacak insan elbette bölge insanı ile haşır neşir olup sorunlarını daha iyi bilecektir. 

Biz, Millet İttifakı olarak bu seçimleri alacağız. Yerel seçimleri kazanarak, yerelde tüm ülkeyi demokrasinin başkenti İzmir gibi yaptık, şimdi de genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini alarak genel politikalar bakımından tüm ülkeyi bir İzmir yapacağız”  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu