Bergama Devlet Hastanesi dijital hastaneye dönüşüyor

Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi yaptığı altyapı yatırımları ile çalışan ve hasta hatalarının en düşüğe indirgeneceği, her şeyin bilgisayar ile yapılacağı dijital hastaneye dönüşüm konusunda büyük bir adım attı.

Bergama Devlet Hastanesi dijital hastaneye dönüşüyor
05 Şubat 2023 - 21:27
Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi yaptığı altyapı yatırımları ile çalışan ve hasta hatalarının en düşüğe indirgeneceği, her şeyin bilgisayar ile yapılacağı dijital hastaneye dönüşüm konusunda büyük bir adım attı. Bu konuda Koza Altın İşletmeleri'nden yaklaşık 7 milyon lira sponsor desteği alacak olan Hastane, dijital dönüşüm ile bölgeye daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor. 

Bergama Devlet Hastanesinin adeta bir bölge hastanesi gibi hizmet gördüğünü ve burada görev yapan hekimlerin  günde 2500 ila 3000 arasında poliklinik yaptığını belirten  Hastane Başhekimi Uzman Dr. Osman Himmetoğlu, Bakırçay gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Yenilen idari kadromuz ve 4924 sayılı uç bölgelerdeki hastanelere doktorların gelmesini teşvik eden maaş iyileştirici düzenlemeler ile 77 uzman kadromuza yeni düzenleme ile tamamlanmasını tahmin ediyoruz. Bununla ilgili olarak Bergama hastanemiz bu yasa kapsamına alınmıştır.  Ücret iyileştirmeleri ile yeni uzman doktorlarımız kadromuza dahil olacaktır. Bu sayede kadro eksikliğimiz giderilmiş olacak ve dijital dönüşümümüz,  yenilenen idari kadromuz ile Bergama ve Bakırçay halkına daha güçlü bir şekilde sağlık hizmeti verecektir”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...