Kulalıların İstihdam Sevinci

Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliğiyle 14 milyonluk yatırımla Kula’da kurulacak tekstil fabrikası için 250 Kulalı İzmir Fabrika Üretim Tesisleri’nde işbaşı yaptı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni iş sahibi olan Kulalı emekçileri ziyaret ederek birlikte mesai yaptı.

Kulalıların İstihdam Sevinci
10 Temmuz 2018 - 18:48

Kula Belediyesi ve Akar Tekstil işbirliği ile 14 Milyonluk Dev Yatırımla Kula’da açılacak Tekstil Fabrikası için Kula Belediyesi’ne şimdiye kadar yapılan 500 iş başvurusundan 250 kişi, İzmir Fabrika Üretim Tesisleri’nde eğitim programı kapsamında işbaşı yaptı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, haftanın ilk gününde İzmir’deki Fabrika Tesisleri’ni ziyaret ederek yeni iş sahibi olan Kulalı hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Hafta mesaisi başlamadan gerçekleşen ziyarette, Başkan Tosun ve Akar Tekstil sahibi Hayrettin Akar, Kulalı emekçi çalışanlara seslendi. Kula’dan servislerle belirli bir süre İzmir’de ki üretim tesislerinde eğitim ve adaptasyon süreci geçirecek Kulalı çalışanlara, Başkan Tosun ve Hayrettin Akar’dan 500 TL’lik avans müjdesi verdi. 

Akar; “Bu Süreçte, En Büyük Etken Başkan Hüseyin Tosun’un Kendisidir”
Kula’da fabrika kurma fikrinin süreci hakkında çalışanlara bilgi veren Akar Tekstil Sahibi Hayrettin Akar; “Bu sürecin gelişmesinde en büyük etken Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun’un kendisidir. Kula’da ki işsizliği yok etmek için elinden gelen her şeyi, karşılıksız, menfaatsiz hatta Belediye olarak para harcayarak yaptı. 2015 yılından beri devam eden görüşmelerimiz sonucu Kula’ya 14 Milyonluk yatırım gerçekleştireceğiz. Kula’dan gelen çalışanlarımız fabrikamız tamamlana kadar burada bizim misafirimiz. Bizim amacımız burada sizlere belirli bir süre seri çalışmaya adapte olmanızı, işleyişi öğrenmenizi sağlamak. Bugün Belediye Başkanımızla birlikte yaptığımız istişare sonrasında sizlere 500 TL avans vereceğiz. İnşallah kısa zamanda fabrikamız biter ve işlerimize Kula’da devam ederiz. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Tosun; “Sizler Mutlu Etmek Bizler İçin Büyük Onur”
Kula’da işsizlik ve göçleri önlemek için Kula Belediyesi olarak sıkı bir çalışma yürüttüklerini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Kula’da yılladır herkesin gündeminde işsizlik konusu var. Bizim gündemimiz de ise işsizli,ğe çare bulmak vardı. 4 yıldır çalışma ve gayretlerimiz sonucu Akar Tekstil ile bir istihdam atağına çıkacağız inşallah.  Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız emeklerinin karşılığını alabilecekleri yerlerde çalışsınlar. İlk etapta İzmir’e gelip gitmenin sizler için zahmetli olduğunu biliyorum, burada eğitimini tamamlayan vatandaşlarımızı Kula Belediyesi olarak açacağımız eğitim ve çalışma alanına 1 ay içinde taşıyacağız. İnşallah kısa bir sürede fabrikamız kurulduğunda hepimiz ilçemizde çalışmalarınıza devam edeceksin. İnşallah sizler mutlusunuzdur, sizler mutluysanız bizler daha mutluyuz. Hepinize işiniz hayırlı uğurlu olsun dedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Milletvekili Ösen, Kemeraltı yangınlarını TBMM gündemine taşıdı
İzmir Milletvekili Ösen, Kemeraltı yangınlarını TBMM gündemine...
"Rotamız Midilli" seferlerinin yeni sezonu başladı: İki buçuk saatte Midilli
"Rotamız Midilli" seferlerinin yeni sezonu başladı: İki buçuk...