Kula'nın Kurtuluşu'nun 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı, düzenlenen törenlerle kutlandı...

Kula'nın Kurtuluşu'nun 99. Yılı Coşkuyla Kutlandı
04 Eylül 2021 - 16:22

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı, düzenlenen törenlerle kutlandı. Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı kutlama programı, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.



Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, protokol üyeleri ve vatandaşlar ilçe şehitliğini ziyaret ederek burada okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla şehitleri andı.

Daha sonra İlçe’nin kurtuluşunun sembol noktası olan 4 Eylül 1922 günü sabah saatlerinde 2. Süvari Alayı’nın şehre giriş yaptığı Hisarkapı mevkiinden Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanına kadar Gaziler, yarenler, atlı cirit kulübü, avcılar ve atıcılar, ilçe protokolü, Jeopark Kula Belediyespor sporcuları, Değerli Zamanları projesi yaz okulları öğrencileri ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti. Kaymakam Duru, Belediye Başkanı Tosun ve protokol üyeleri kortej yürüyüşü boyunca vatandaşları selamladı.



Kortej yürüyüş güzergahında bulunan Kula Askerlik Şubesi önüne geldiğinde Kaymakam Duru ve Başkan Tosun, Askerlik şubesinde görev yapan Mehmetçiğe şükran çiçeği takdim etti. Yunus Emre Kent Meydanı’nda devam eden kutlamalarda, günün anlam ve önemine haiz hitaplarda bulunuldu, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Değerli Zamanlar bağlama ustası Sami Dinç ve öğrencisi tarafından kahramanlık türküleri seslendirilirken yapılan geçit vatandaşların beğenisini topladı.
 
Kutlama programlarına, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nurettin Yarımçam, İlçe Emniyet Müdür vekili Komiser Yardımcısı Ahmet Akkalın, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, , siyasi partilerin ilçe başkanları ve mensupları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, sporcular, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...