Kızılay afet bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor

Kızılay 10 ili etkileyen büyük depremin ardından depremden etkilenen bölgelere intikal ettirdiği personel ve gönüllüleriyle hız kesmeden yardımları ulaştırıyor.

Kızılay afet bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor
08 Şubat 2023 - 15:11

Kızılay 10 ili etkileyen büyük depremin ardından depremden etkilenen bölgelere intikal ettirdiği personel ve gönüllüleriyle hız kesmeden yardımları ulaştırıyor. Barınma, beslenme ve kan sevkiyatını devam ettiren Kızılay, psikososyal destek ekiplerini de sahaya yönlendirdi.

Kızılay depremden etkilenen bölgelerde 68 ikram aracı, 19 mobil mutfak, 5 sahra mutfağı, 4 mobil ikram aracı, 2 mobil fırın ve 1 konteyner mutfak ile beslenme desteği sağlıyor. Kızılay, afetin 2 gününe yaklaşırken 600 bin kişilik beslenme desteği verdi. 400 bin adet de ikram malzemesi dağıtan Kızılay ayrıca 10 bine yakın battaniye ve 80 bin lt suyu vatandaşların hizmetine sundu.


Kızılay Gönüllüleri Depremzedelerin Yanında

İlk gün yaklaşık 2 bin personel ve gönüllüsünü böyleye sevk eden Kızılay, depremin ikinci gününde de insan kaynağı sevkiyatını sürdürüyor. Kızılay personeli ve gönüllüleri afetzedelere verilen beslenme ve barınma desteğinin yanı sıra arama kurtarma ekiplerine de lojistik destek sağlıyor. 


Yardımlar Helikopterlerle Afet Bölgesine Ulaştırılıyor

Depremzedelere yardım ulaştırmak için zamanla yarışan ekipler, Elbistan’a karayoluyla ulaşımda sıkıntı yaşanması sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetler’e ait helikopterlerle su ve gıda kolilerini bölgeye transfer ediyor.

Kan bağışı zamana yayılmalı
Kızılay afetin ilk gününde bölgedeki hastanelerin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerini mevcut stokları ile karşılarken, vatandaşlara da stokların yerine konulabilmesi için kan bağışı çağırısında bulundu. İlk gün verilen gönüllü kan bağışı sayısı 40 bin üniteyi geçti. Kızılay, kanın uzun süre saklanamayan bir tedavi aracı olduğunu hatırlatarak, kan bağışının günlere yayılması gerektiği uyarısında bulundu. Kızılay birimleri bugün ve önümüzdeki günlerde de ülke ihtiyacı oranında kan bağışı kabulünü sürdürecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"