Kastamonu'nun 93 yıllık tarihi dijital ortama taşınıyor

Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’nin global markası Kastamonu Entegre, Kastamonu’nun 93 yıllık tarihini dijital ortama taşımayı hedefleyen projenin sponsoru oldu.

Kastamonu'nun 93 yıllık tarihi dijital ortama taşınıyor
15 Nisan 2022 - 12:28

Kastamonu Entegre’den tarihe ışık tutacak proje

Ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’nin global markası Kastamonu Entegre, Kastamonu’nun 93 yıllık tarihini dijital ortama taşımayı hedefleyen projenin sponsoru oldu. Proje kapsamında 1929’dan bugüne Kastamonu’da yayımlanmış tüm gazeteler dijital ortama aktarılacak. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayata geçirilecek proje şehrin tarihini gelecek nesillere taşıyarak toplumsal hafızayı korumayı amaçlıyor. İl Halk Kütüphanesi’ndeki 1010 ciltte 450 bin sayfalık gazete arşivi bulunuyor.



Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, yarım asır önce ilk üretime başladıkları ve adını aldıkları Kastamonu şehrine büyük saygı ve sevgi duyduklarını vurgulayarak şunları ifade etti: “Kastamonu, tarihi, sosyal ve kültürel yapısı, alternatif turizm merkezleri, coğrafi işaret haline gelmiş tarımsal ürünleri ile muazzam değerlere sahip bir şehir. Sadece Türkiye değil, dünya tarafından keşfedilmeyi, ziyaret edilmeyi hak eden doğal ve tarihi bir miras taşıyor. Biz şirket olarak Kastamonu adını taşımaktan gurur duyuyor, faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde ve satış yaptığımız tüm dünya pazarlarında Kastamonu’nun daha fazla tanınması için çalışıyoruz. Elbette biliyoruz ki bir şehrin değerini korumak ve artırmak için her şeyden önce belleğine, kültürüne sahip çıkması gerekir. Kastamonulu gazeteciler, idareciler bu konuda o kadar bilinçliler ki İl Halk Kütüphanesi’nde 93 yıllık bir arşiv oluşturmuşlar. Şimdi de onu korumak ve ölümsüzleştirmek için dijital ortama taşıyacaklar. Kastamonu Entegre olarak bu projenin destekçisi olmak bizim için onurdur.”    

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’ni bu anlamlı proje için tebrik eden Yıldız, “Biz Kastamonu Entegre olarak bu şehrin doğasına, tarihine ve değerlerine sahip çıkmak, insanına hizmet etmek için her zaman buradayız, hep burada olacağız. Kastamonu’yu geleceğe hep birlikte daha güçlü taşıyacağımızdan, tüm dünya için yatırım ve turizm anlamında bir cazibe merkezi yaratacağımızdan hiç kuşkum yok” diye konuştu. 

Bu kapsamlı projeyi Kastamonu Entegre’nin sponsorluğu sayesinde hayata geçirebildiklerini vurgulayan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz şunları ifade etti:
“İlimizin güçlü bir yerel basını var. Bir şehrin tarihini kayda geçirmek, sosyal ve kültürel değerlerini korumak, geliştirmek için yerel gazeteler en kıymetli başvuru kaynaklarıdır. Yerel gazetelerimiz 93 yıldır İl Halk Kütüphanesi’nde düzenli olarak arşivleniyor. Kütüphanemizdeki bu son derece kıymetli hazineyi korumak da yine bizim görevimiz. Arşiv aynı şekilde duracak ancak herhangi bir riske karşı aynı zamanda dijital ortama da kopyalanacak. 50 küsur yıldır Kastamonu’ya hem istihdam sağlayan hem de kültürel, sosyal tüm çalışmalara gönülden destek veren Kastamonu Entegre bizi bu projemizde de yalnız bırakmadı, destekledi. Kastamonu Entegre’ye gönülden teşekkür ederiz.”

Geri Dönüşüm Bahçeleri tamamlandı, Oyuncak Kütüphanesi yolda
Kastamonu Entegre, ilk üretim tesisinin yer aldığı Kastamonu şehrinin hem ekonomik hem de sosyal gelişimine katkıda bulunuyor. Şirket, 2019’da kutladığı 50. kuruluş yıldönümünde 50 okulu kapsayan Geri Dönüşüm Bahçeleri projesini başlamıştı. Kastamonu Entegre, proje kapsamında âtıl malzemelerden üretilen renkli bahçe mobilyalarını 50 okula bağışladı. Kastamonu Entegre, şehrin ilk Oyuncak Kütüphanesi’ni açmak için de çalışmalarını sürdürüyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"