Karşıyaka'da kano kurslarına yoğun ilgi

Profesyonel sporcuların yanında, hobi amaçlı spor yapan Karşıyakalılara da imkân sunan Karşıyaka Belediyesi’nin Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi’nde yapılan kano kursları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Karşıyaka'da kano kurslarına yoğun ilgi
20 Temmuz 2023 - 13:23

Karşıyaka’da kano kursları devam ediyor

Karşıyaka Belediyesi, sporda öncü bir kent olma yolunda ilerleyen Karşıyaka’nın spor imkânlarını geliştirmek üzere çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Profesyonel sporcuların yanında, hobi amaçlı spor yapan Karşıyakalılara da imkân sunan Karşıyaka Belediyesi’nin Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi’nde yapılan kano kursları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka; Yamanlar Dağı, sahili, düz yapısı, parkları ve denizi ile tam bir açık hava spor merkezi. Sporda da öncü bir kent olma yolunda da hızla ilerliyoruz. Spor, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı ve iyi bir toplum için doğru yönlendirmek adına çok önemli” dedi.


Karşıyaka Belediyesi, yurttaşların sağlıklı bir kent yaşamı sürdürebilmelerini desteklemek üzere hem profesyonel hem de amatör sporculara yönelik hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor.

Kentin dört bir yanında hizmet veren spor salonları, açık spor alanları, atletizm parkı, bisiklet yolları, bisiklet parkuru ve havuz gibi yatırımlarıyla sağlıklı ve uygun ortamlarda, uzman eğitmenlerin gözetiminde spor yapılmasını destekliyor. Su sporlarını da önemseyen Karşıyaka Belediyesi, havuzda düzenlenen yüzme kurslarının yanında Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda faaliyet gösteren Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi’nde çocuklar ve yetişkinleri kano sporu ile tanıştırıyor.


KARŞIYAKA’NIN GENLERİNDE SPOR VAR

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka genlerinde spor olan bir şehir. Karşıyaka, Yamanlar Dağı, sahili, düz yapısı, parkları ve denizi ile tam bir açık hava spor merkezi. Sporda da öncü bir kent olma yolunda da hızla ilerliyoruz. Spor, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı ve iyi bir toplum için doğru yönlendirmek adına çok önemli. Tesislerimizle, kurslarımızla ve etkinliklerimizle yurttaşlarımıza sağlıklı ve uygun ortamlarda spor yapma imkânı sunmayı önemsiyoruz. Ayrıca tüm amatör spor kulüplerimizi de malzeme desteği ve nakdi yardım yaparak, spor tesislerimizi ücretsiz kullandırarak desteklemeye devam ediyoruz. Spor ve eğlenceyi aynı anda yaşamak isteyen, denizin, güneşin ve doğanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz” dedi.


12 AY BOYUNCA HİZMET

Şehrin merkezinde vatandaşlara kano deneyimi sunan Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi yılın 12 ayı boyunca hizmet veriyor. Kanoya ilgi duyan ve hobi amaçlı kullanımını öğrenmek isteyen 10 yaş ve üzerindeki yüzme bilen her vatandaş, merkeze başvurarak kurslara kayıt yaptırabiliyor. Kurs programları sezona göre değişiklik gösteriyor. Vatandaşlar tarafından oldukça beğenilen ve keyifle kullanılan merkezde yaz sezonu boyunca pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri; 19.00-21.00 saatleri arasında eğitimler gerçekleştiriliyor. Rengarenk kanolarıyla körfezde kürek çeken kursiyerler hem spor yapıyor hem de keyif ve heyecan dolu anlar yaşıyor.

ÖNCE TEORİK, SONRA UYGULAMALI EĞİTİM
Katılımcılar, kayıt yaptırdıktan sonra gerekli olan tüm malzemeyi merkezden temin edebiliyor. Her kursiyer önce teorik kano eğitimi alıyor, sonrasında suya çıkıyor ve kendi başına kano kullanabilecek seviyeye geliyor. Yeni başlayan kursiyerler öncelikle iki kişilik kanolar ile suya inebiliyor, bu nedenle ders başına 12 katılımcı kabul ediliyor. Yoğunluk sebebiyle kano kurslarına katılmak isteyen vatandaşların önce tesisi arayarak kayıt yaptırması gerekiyor, sonrasında ders programı düzenleniyor. Kano kurslarına ilişkin detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen sporseverler 0505 335 93 13 numaralı hat ile iletişime geçebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...