İZİD Başkanı Sungur'dan Cemil Tugay'a övgü: "İzmir için büyük şans"

İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı Feyyaz Sungur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın hayata geçirmeye başladığı projelerinin İzmir'de ekonomik kalkınmayı hızlandıracağına inandığını söyledi. Sungur, Tugay'ın istihdam imkanlarının artması için ihtiyaç duyulan projelere önem verdiğini ve bu konuda büyük bir şans olduğunun altını çizdi.

İZİD Başkanı Sungur'dan Cemil Tugay'a övgü: "İzmir için büyük şans"
22 Mayıs 2024 - 11:27
Mesleki eğitim ve istihdam imkanı yaratan çalışmalarıyla tanınan İzmir İş Dünyası Derneği’nin Başkanı Feyyaz Sungur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Cemil Tugay’ın hayata geçirmeye başladığı projelerinin İzmir’de ekonomik kalkınmayı hızlandıracağını açıkladı
 
İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı Feyyaz Sungur, İzmir’de faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası kuruluşları olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilerek göreve başlayan Cemil Tugay’a destek vermek zorunda olduklarını söyledi.
 
Başkanı olduğu İzmir İş Dünyası Derneği’nin yıllardır mesleki eğitim ve istihdam konusunda yoğun çalışmalar yaptığını anlatan Feyyaz Sungur, ‘Dernek olarak mesleki uzmanlığı olmadığı için iş bulamayan insanlara, özellikle gençlere meslek edindirme eğitimi sağlıyoruz. Bu amaçla Kemalpaşa Organize Bölgesi Meslek Okulu ile iş birliğimiz var. Eğitim almak isteyenleri yönlendiriyoruz. 6 aylık eğitimin ardından, yine iş birliği içinde olduğumuz sanayi bölgeleri ve tesislerde işe yerleşmelerini sağlıyoruz. Bir proje de Foça Cezaevi ile gerçekleştirdik, girişimci yetiştirdik. Ayda 20 kişinin işe yerleşmesini sağlıyoruz’ dedi.
 
İstihdam imkanlarının artması için İzmir’de ekonomik kalkınmayı hızlandıracak projelere ihtiyaç olduğunu ifade eden Sungur, ‘Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay büyük şansımız. Seçim döneminde tarım, turizm gibi alanlarda çok sayıda proje açıkladı ve göreve gelir gelmez projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaya başladı. Projelerin gerçekleşmesi İzmir’i dünyaya açacak, girişimcilere yatırım fırsatları yaratacak. Bu da yeni istihdam alanları demek. Cemil Tugay, ekonomik hayatın hareketlenmesi adına büyük şans. Bu nedenle gerek sivil toplum kuruluşları gerekse iş dünyası dernekleri olarak kendisine destek vermek, yolunu açmak zorundayız’ diye konuştu.
 
Cemil Tugay’ın klasik politikacı portresinden çok farklı olduğuna da dikkat çeken Sungur, şunları söyledi; ‘Cemil Tugay, vicdanı oldukça geliştiren bir meslekten geliyor. Kendisi doktor. İnsani duygularla hareket ediyor. Kendisi tam bir halk adamı. İletişim kuruyor, insanları dinliyor. İthal bir yönetici değil. İzmir’de büyümüş, burada okumuş. Dolayısıyla İzmirliler ile aynı dilde iletişim kuruyor. Ne istediklerini anlayabiliyor. Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde çok kısıtlı imkanlarla hizmet üretmeye çalıştı. Toplumsal çalışmalara daha fazla destek vermek için Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’ni kurdu. Genç girişimciler için merkez açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ekonomik anlamda daha büyük projelerle kalkınmaya destek verecek. Hizmet odaklı çalışıyor. Bizim de iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları olarak arkasında durmalıyız.’ 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir Meclisi'nde Oy Birliğiyle Kabul Edildi: İzmir Gazze ile kardeş kent olacak!
Büyükşehir Meclisi’nde Oy Birliğiyle Kabul Edildi: İzmir Gazze...
Başkan Tugay: Yasalara Uymak Zorundayız!
Başkan Tugay: Yasalara Uymak Zorundayız!