Dikili'de Tarihe Yolculuk: Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi Yoğun İlgi Görüyor!

Dikili Belediyesi tarafından ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Dikili'de Tarihe Yolculuk: Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi Yoğun İlgi Görüyor!
22 Mayıs 2024 - 09:15

Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi’ne Yoğun İlgi

Dikili Belediyesi tarafından kent belleğine ışık tutmak amacıyla ilçeye kazandırılan Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Dikili Ali Çetinkaya İlkokulu öğrencileri Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi’ni ziyaret ederek Antik çağlardan günümüze Dikili’nin tarihi, kültürel değerleri hakkında bilgiler edindiler.

Keyifli geçen ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz “27 Şubat 2024 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Dikili’mizin tarihini, sosyal ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkaran Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi’mizin yoğun ilgi görmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bugün öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir vatana sahip olmanın yolu o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanımak ve sahip olmaktan geçer.’ sözünü rehber edinerek Dikili’mize kazandırdığımız tanıtım merkezimize tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Dikili Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi, Pazartesi günü hariç hafta içi 08.30/12.30-13.30/17.30 hafta sonu 11.00-17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir Meclisi'nde Oy Birliğiyle Kabul Edildi: İzmir Gazze ile kardeş kent olacak!
Büyükşehir Meclisi’nde Oy Birliğiyle Kabul Edildi: İzmir Gazze...
Başkan Tugay: Yasalara Uymak Zorundayız!
Başkan Tugay: Yasalara Uymak Zorundayız!