İZBAN'da istasyon sayısı 43'e çıkacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliği ile kente kazandırılan 136 kilometrelik İZBAN hattına iki yeni istasyon daha ekleniyor.

İZBAN'da istasyon sayısı 43'e çıkacak
24 Mayıs 2023 - 16:07

İZBAN’a iki yeni istasyon geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında işletilen İZBAN Banliyö Hattı’na iki istasyon daha yapılacak. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Buca’da Şirinyer ve Kemer istasyonları arasında “Lale Mahallesi”, Çiğli’de ise Egekent ve Ulukent istasyonları arasında Katip Çelebi Üniversitesi istasyonları inşa edilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliği ile kente kazandırılan 136 kilometrelik İZBAN hattına iki yeni istasyon daha ekleniyor.

Biri Konak, diğeri Çiğli’de yer alacak iki istasyonun yapımı için 3 Nisan’daki ihaleyi kazanan 3 El Grup Enerji Madencilik İnşaat A.Ş. ile sözleşme imzalandı. İhale kapsamında Buca ve Çiğli’ye iki yeni İZBAN istasyonu inşa edilecek.


Şirinyer ve Kemer istasyonları arasında hizmet verecek Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu, özellikle Lale ve Küçükada mahallelerinde yaşayanların toplu ulaşımını sağlayacak.

Egekent ile Ulukent istasyonları arasında yer alacak Katip Çelebi Üniversitesi İZBAN istasyonu ise Ahmet Efendi ve Balatçık mahallelerinin sakinleri ile üniversite öğrencilerinin ulaşımını kolaylaştıracak.

18 ayda tamamlanacak
Yer tesliminin ardından başlayacak imalat çalışmaları 18 ayda bitirilecek. İmalat çalışmaları kapsamında; İZBAN’a entegre olacak iki yer üstü İZBAN tren istasyonu, zemin iyileştirmeleri, kaba inşaatı, ince işleri, mekanik, elektrik imalatları, kataner deplasmanları ve çevre düzenlemesi yapılacak.

İstasyon sayısı 43’e çıkacak
Türkiye'nin en uzun banliyö hattı olan İZBAN, 2010 yılında 80 kilometre ile Aliağa ile Menderes arasında hizmete girdi. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı önce Torbalı'ya uzatıldı. Ardından Tepeköy - Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm hizmete açıldı. Hat, Selçuk İstasyonu'nun da katılımıyla 136 kilometreye erişti. 41 olan istasyon sayısı, yeni istasyonlarının devreye girmesi ile 43’e çıkacak.

izmir spotçu,izmirde spotçu,spotçu,spotçu izmir,izmir spotçu tel,izmir buca spotçu,izmirde spotcu,i̇zmir buca spotçu,i̇zmir çeşme spotçu,izmir spot,izmir dikili spotçu,i̇zmir spotçu,izmir bölgesinde spotçu,hatayda spotçu,üçyolda spotçu,izmir spotçu numaraları,i̇zmi̇r buca spotçu,bucada spotçu,çiğlide spotçu,izmirde spotçular,izmir,i̇zmirde spotçu,spotçular izmirde,izmir spotçular,bayraklıda spotçu,gaziemir spotçu

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"