İYİ Partili Özuyar tartışmalı Meclis toplantısını değerlendirdi

Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İYİ Parti'nin Bergama belediye başkan aday adayı olan Nezih Özuyar, 3 Ocak’ta yaşanan tartışmalı Bergama Belediye Meclis Toplantısı için konuştu.

İYİ Partili Özuyar tartışmalı Meclis toplantısını değerlendirdi
05 Ocak 2024 - 22:14

NEZİH ÖZUYAR: “MAALESEF SIKINTILI BİR MECLİS TOPLANTISI YAŞADIK”

Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İYİ Parti'nin Bergama belediye başkan aday adayı olan Nezih Özuyar, 3 Ocak’ta yaşanan tartışmalı Bergama Belediye Meclis Toplantısı için konuştu. Burada konuşma hakkının gasp edildiğini öne süren Özuyar, “Başkan Bey sorulara cevap vermek yoluna tek tek raporun maddelerini okuması ve bizi konuşturmaması son derece yakışıksız bir tavırdır. Ve şu ana kadar saygılı bir tavır içinde olan başkana hiç yakışmamıştır. Hem makamına hem de kişiliğine yakışmamıştır” dedi.

Bakırçay Bölge Gazetesine konuşan Nezih Özuyar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“3 Ocak günü 2024 yılının ilk Meclis toplantısını yaptık. Bu Meclis'te geçen Meclis toplantısında Sayıştay Raporu ve İnönü Caddesi ile Üç Kemer Caddesinde yapılan yanlış kaplama uygulaması hakkındaki yazılı soru önergelerimin cevabını istedim. Bunun için çok uygulamadığımız ama yasal hakkımız olan sözlü soru sordum. Başkan Bey buna sanırım hazırlıksız yakalandı ve bize karşı incitici bir tavır içine girdi.

Diğer Meclis üyemiz 'Olgu Hanım ile birbirinizden haberiniz yok aynı soru önergelerini veriyorsunuz' demesi partimiz çalışma yöntemine bir müdahaledir.

Özellikle "Sayıştay raporunun alın suyunu için!" demesi de çok yanlış bir söz oldu ki bu lafın nereye gittiğini kamuoyunun malumudur. Biz de bu Sayıştay raporunun belediye yönetimi suyunu çıkardı. Buyursun onlar suyunu içsin diyoruz. 

Sayın Başkan bizim Meclis üyesi olarak 10 dakika grubumuz adına ise 20 dakika olan konuşma hakkımızı mikrofonu baskılayarak adeta gasp etmiştir.

Başkan Bey sorulara cevap vermek yoluna tek tek raporun maddelerini okuması ve bizi konuşturmaması son derece yakışıksız bir tavırdır ve şu ana kadar saygılı bir tavır içinde olan başkana hiç yakışmamıştır. Hem makamına hem de kişiliğine yakışmamıştır.

Biz elbette raporda yer alan ufak tefek teknik aksakların peşin de değiliz. Ama burada ihalelerde rekabet şartları ortadan kaldırılmış denmektedir. Bunun ve yanlış kaplama uygulaması nedeni ile 9 ay içinde sökülecek yollardan doğacak zararın peşindeyiz. Ve belediye yönetimin bu uygulamayı yaparken anıtlar kurulu ile yaptığı yazışmaları çünkü orada Anıtlar Kurulu doğal taş kullanın demiştir. İddialar o yöndedir.

Ben yapılan bu saygısızlığı tüm meclis üyelerine yapılmış olarak sayarım ve ilk toplantıda konuşma hakkımın iade edilmesini talep etmekteyim. Çünkü Belediye Başkanı öncelikli olarak meclis üyelerine Bergama halkı adına hizmet yapan meclis üyelerine yapılanların hesabını vermesi gerekmektedir”


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...