Bergama'da İZTAŞIT hedef büyüttü

Bergama Şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş'tan "İZTAŞIT" Açıklaması...

Bergama'da İZTAŞIT hedef büyüttü
05 Ocak 2024 - 22:06
29 Aralık 2023 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı bir törenle 16 araç ile taşıma sözleşmesinin imzalandığı, 1 Ocak 2024 tarihinde toplu taşıma hizmetinin başlandığı İZTAŞIT’ın 6. Durağı olan Bergama'da yaşanan gelişmeleri ve İZTAŞIT’ın hat genişleme çalışmalarını Bergama Şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş’a sorduk.

Hedeflerinin ekonomik, konforlu ve güvenilir bir yolcu taşıma hizmetini olduğunu ifade eden Başkan Kızıltaş “Bu konuda öncelikli olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer,  ESHOT Yöneticileri ile Bergama taşıma Kooperatifi başkan,  idareci ve ortaklarına çok teşekkür ediyorum. 10 günlük süreçte bize ve yerel ulaşım birimine gelen şikâyetler olmadı. Büyükşehir’in gözlem ve araştırma çalışmaları devam ediyor. Şu an 651- 652- 653 ve yeni eklenen 656 no’lu hatlar ile 4 güzergâhta hizmet veren İZTAŞIT Mevcut devam eden 3 hattın üstüne Adnan Menderes Bulvarını da taşıma güzergâhının içine alan yeni bir hat oluşturdu.  Bu hatlar ve süreleri yapılan araştırmalar yolcu potansiyeline göre artırılıp azaltılacak” dedi

Kooperatif ortaklarının yaşları 3 ile 5 arasında değişen 16 yeni araç ile hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Kızıltaş.  “Araçlarımız yeni şu an taşıma ücreti büyük 13 öğrenci beş TL.  Bu fiyat 2024 yılının Eylül ayına kadar sabit kalacak Büyükşehir Belediye Meclis toplu taşıma ücretlerine bildiğiniz gibi yılda bir kez zam yapıyor. Bu ücretin ben bu yılsonuna kadar böyle kalacağını düşünüyorum" dedi. 

Bergama'da hedeflerinin 119 dış mahalle ve İzmir ile Aliağa Metro arasında da İZTAŞIT Uygulamasına geçmek olduğunu söyleyen Başkan Kızıltaş  “Bergama'da 7 ve 8. Durakların oluşması için çalışmalarımız odamız,  kooperatif ve Büyükşehir Belediyesi olarak ortaklaşa sürüyor.  119 dış mahallemizi Kozak, Göçbeyli -Bölcek, Yuntdağ ve Madra Bölgesi olarak 5 Kısıma ayırmayı düşünüyoruz. İzmit hattı ise 2 etap düşünülüyor. İlk etap Bergama- Aliağa Metro hattı olacak,  burada daha çok ESHOT tipi Büyük araçlar ile hizmet verilecek. Diğer Etap ise Bergama İzmir olacak burada ise şu anki mevcut daha ufak araçlar ile hizmet verilecek. Bu konuda Bergama'da hizmet veren kooperatif başkanı Hayrettin Malgaz ve diğer şirket yetkilileri ile temaslarımız devam ediyor. Bu kooperatif ve şirket araçlarını yenilemeyi ve şartları kabul ettiği zaman Bergama- Aliağa ve Bergama İzmir hattı da İZTAŞIT Uygulamasına geçmiş olacak. Bu konuda bu yılsonuna kadar hem 119 dış mahalle hem de Bergama- İzmir hattında çalışmalarımızı tamamlamış olacağımızı umuyorum. Şu an yerel seçimler var. Yerel seçimlerden sonra bu 7 ve 8. Durak çalışmaları Bergama'da hızlanırken İzmir ilinin diğer ilçelerinde de İZTAŞIT Uygulamasının yaygınlaşacağını düşünüyorum” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"